sajdol1 Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Mam pytanie do kogoś kto pływa po Warszawskim odcinku, jaka jest maksymalna głębokość między mostem Siekierkowskim, a północnym? Pytanie może uznacie za głupie ale nurtuje mnie już jakiś czas, a samemu niestety nie mam jak tego sprawdzić.10 m, poza tym jest kilka rynien ok. 5-6m 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Aż 10? Gdzie jest tak głęboko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 na przeciwko piaskarni w okolicach mostu siekierkowskiego są doły i tam może być w okolicach 10 metrów, już dawno tam nie pływałem, ale kilka lat temu na echo pokazywało nam tyle, kiedyś było tam sandaczowe eldorado. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 na przeciwko piaskarni w okolicach mostu siekierkowskiego są doły i tam może być w okolicach 10 metrów, już dawno tam nie pływałem, ale kilka lat temu na echo pokazywało nam tyle, kiedyś było tam sandaczowe eldorado. Kiedyś... Rynna już dawno zasypana, piaskarka pracuje bez przerwy zasypując wszystko piachem poniżej. Obecnie widać jedynie dużą przykose powyżej mostu na spadku której ustawiają się na pływadłach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Było to dobre określenie.na przeciwko piaskarni w okolicach mostu siekierkowskiego są doły i tam może być w okolicach 10 metrów, już dawno tam nie pływałem, ale kilka lat temu na echo pokazywało nam tyle, kiedyś było tam sandaczowe eldorado.Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Przyłów z końca czerwcaTo zostaje jeszcze Most Grota, Północny i druga Piaskarnia, ale aż 10 metrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Max ok. 6 m przy piaskarni na przeciwko Kanału Żerańskiego. Nigdzie nie ma głębiej na tym odcinku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Max ok. 6 m przy piaskarni na przeciwko Kanału Żerańskiego. Nigdzie nie ma głębiej na tym odcinku.Chcesz się założyć ? Aż 10? Gdzie jest tak głęboko?Korol, a powiedziałbyś dokładnie gdzie na ryby chodzisz ? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 (edytowane) Chcesz się założyć ? Korol, a powiedziałbyś dokładnie gdzie na ryby chodzisz ? Luz, nie myślałem, że to akurat jest tajemnicą, tylko dla osób pływających powszechną wiedzą. Na podobnej zasadzie jak gdzie są rafy. Jakby mi bardzo zależało, sprawiłbym sobie pływadło i sam sprawdził na echo co fajniejsze rynny i doły. Przecież miejsca są znajome, tylko dokładnej głębokości nie znam Edytowane 3 Lipca 2018 przez korol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Największe głębokości są przy piaskarniach i filarach mostów, ale nie wszystkich, Grota jest dość płytki, Północny przy jednym z filarów ma z 5-6m, lub miał bo w tym roku nie pływałem. Odcinek nie należy do głębokich, rynny mają przeważnie 2-3m i szybką wodę. Myślę że rafy jednak gromadzą większość ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 (edytowane) 50 metrów poniżej główki z krzyżem na ujściu jeziorki. Trzeba przejechać przez wał i można próbować. Ewidentnie miejsce do wrzucania łódek.Czy to sprawdzone miejsce? Na Mapie tego w ogóle nie widać? Edytowane 3 Lipca 2018 przez Czechofil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womar Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 na przeciwko piaskarni w okolicach mostu siekierkowskiego są doły i tam może być w okolicach 10 metrów, już dawno tam nie pływałem, ale kilka lat temu na echo pokazywało nam tyle, kiedyś było tam sandaczowe eldorado. De facto dotyczy to każdej innej Wiślanej piaskarni (na terenie Warszawy jest kilka, poza Warszawą nawet więcej) - głębokości się zmieniają okresowo, zależnie czy i jak głęboko ryją, ale w okresie działania piaskarni 7-10 metrów zazwyczaj jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelMAT Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Mam pytanie do kogoś kto pływa po Warszawskim odcinku, jaka jest maksymalna głębokość między mostem Siekierkowskim, a północnym? Pytanie może uznacie za głupie ale nurtuje mnie już jakiś czas, a samemu niestety nie mam jak tego sprawdzić.Pływałem w sobotę, na oznaczonym szlaku pod mostem siekierkowskim bylo 60-80cm wody. Lepiej pływać po stronie elektrowni tam między przęsłami jest okolo 1,5-3m. Generalnie teraz ma sie ponieść poziom wody, ale trzeba uważać. Wodowac mozna sie w porcie czerniakowskim. Na wyjściu z portu jest 60-80cm. Na zdjęciu jeden z głębszych dołków za mostem. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Ładnie echo Ci rysuje, co to za model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelMAT Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Ładnie echo Ci rysuje, co to za model?Garmin 92 sv Chirp + gt52hw + Panoptix ps31. Co prawda lepiej by było z gt40:) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 (edytowane) Wyjście z portu jest już pogłębione. Nurek wyciął ząb przy bramie i jest ok, zaraz za bramą jest pogłębione na ok. 1,3m. edit.@Wujek to co Ty masz za echo? Ten garmin rysuje na "normalnym poziomie" bez ochów i achów. Edytowane 3 Lipca 2018 przez sajdol1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 (edytowane) Lowrance Elite 5 Chirp, ale faktem jest że ja patrzę głównie na głębokość, więc mogę się nie skupiać na czułościach. Edytowane 3 Lipca 2018 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Chcesz się założyć ? Korol, a powiedziałbyś dokładnie gdzie na ryby chodzisz ? Zakładać się nie będę zakładał, ale nie spotkałem głębszego miejsca na warszawskim odcinku. Zależy jeszcze przy jakim poziomie wody sprawdzamy- ja mówię o głębokościach przy poziomie wody na wodowskazie w W-wie ok. 60 cm. Ja osobiście więcej niż ok. 6 m nie widziałem i to tylko w okolicach piaskarni. Przy mostach jest przeważnie płycej. Rynienki to ok. 1,5-2,5 m. Generalnie płycizna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelMAT Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Płytko ale widoki i atrakcje 1 klasa;) Tutaj 70 kolegi Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 (edytowane) Swojego czasu bywałem tam dla tych widoków i nie tylko Teraz zdecydowanie rzadziej bo i z rybami kiepsko w tych rejonach... Edytowane 3 Lipca 2018 przez Qcyk 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelMAT Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 (edytowane) super zdjecia:)Swojego czasu bywałem tam dla tych widoków i nie tylko Nie cytujemy zdjęć raz zdecydowanie rzadziej bo i z rybami kiepsko w tych rejonach...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Lipca 2018 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Przywaliłeś Daniel z grubej rury, a 3 foto to miazga Zmobilizowałeś mnie. Wracam do pstrykania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 (edytowane) Przywaliłeś Daniel z grubej rury, a 3 foto to miazga Zmobilizowałeś mnie. Wracam do pstrykania.Dzięki Bartek. Lubię czasami uwiecznić ten klimat Wisły i później obejrzeć to zimą Też myślałem o ponownym zabieraniu lustra do plecaka bo lenistwo wykluczyło je z mojego arsenału nad wodą Te zdjęcia to zwykły pospolity telefon Edytowane 3 Lipca 2018 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Cześć, Mam pytanie do obeznanych kolegów z forum. W tym roku podjąłem decyzję o wojowaniu Wisły. Cel głównie klenio-jaź, marzenie brzana. Jak na razie ciągły rekonesans Pytanie tyczy czy mam szansę woderach przejść na wyspę za mostem Gdańskim? Wolę się dowiedzieć wcześniej, żeby nie narobić jakiejś biedy. Na rafę nie chcę pchać bo brak mi doświadczenia jeśli chodzi o takie przeprawy. Jeśli jest to tajemnica to może być informacja PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Chyba od główki za gdańskim było eleganckie przejście jeszcze 2 tyg temu. Łepki w sandałach przechodziły [emoji6]Cześć, Mam pytanie do obeznanych kolegów z forum. W tym roku podjąłem decyzję o wojowaniu Wisły. Cel głównie klenio-jaź, marzenie brzana. Jak na razie ciągły rekonesans Pytanie tyczy czy mam szansę woderach przejść na wyspę za mostem Gdańskim? Wolę się dowiedzieć wcześniej, żeby nie narobić jakiejś biedy. Na rafę nie chcę pchać bo brak mi doświadczenia jeśli chodzi o takie przeprawy. Jeśli jest to tajemnica to może być informacja PW.Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi