pano112 Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Tak wczoraj się przyglądałem, ale zastanawiałem się dalej nie ma rynny, Zostaje teraz tylko sprawdzić organoleptycznie. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Nanioslo tam tyle piachu że na wyspę w krótkich spodenkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Wczoraj połaziłem sobie wieczorkiem od 19.30 do około 22.30. Fajny wieczór, drapieżnik aktywny, tyle ryb dawno się złowiłem, w tym że rozmiar zazwyczaj niezadawalający. Z ryb wypadku: kleń ok.40 cm, okoń 26-27 cm. Do tego przyłów sumka ok.50 cm i spięty boleń. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Odnośnie dużych dołków na Wiśle, to podobno przy tamie wojskowej w Górze Kalwarii jest dół powyżej 10 m. Ale tam praktycznie cała Wisła płynie na szerokości kilkudziesięciu metrów, reszta piach albo woda do kolan. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Wczoraj połaziłem sobie wieczorkiem od 19.30 do około 22.30. Fajny wieczór, drapieżnik aktywny, tyle ryb dawno się złowiłem, w tym że rozmiar zazwyczaj niezadawalający. Z ryb wypadku: kleń ok.40 cm, okoń 26-27 cm. Do tego przyłów sumka ok.50 cm i spięty boleń.To ma być atrakcyjny wieczór i fajne łowienie?? Nie zazdroszczę. Taki wieczór nad swoją rzeką, to raczej porażka i nie ma się czym chwalić. Dobrze że mieszkam nad Odrą, a nie warszawską Wisłą . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 I po co denerwujesz ..[emoji6][emoji23][emoji23]To ma być atrakcyjny wieczór i fajne łowienie?? Nie zazdroszczę. Taki wieczór nad swoją rzeką, to raczej porażka i nie ma się czym chwalić. Dobrze że mieszkam nad Odrą, a nie warszawską Wisłą .Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 No cóż, takie realia, przynajmniej moje. Może po prostu wychodzi brak umiejętności, ale dla mnie wypad ok.2,5-3 godzinny gdzie mam na wędce kilkanaście ryb, co prawda w większości niewielkich, nie jest zły. Czasem się zdarza - jak przedostatnio - że na wędce przez 3 godz. miałem 25 cm jazia i nic więcej. Ale czasem trafi się, że w czterech rzutach mam dwie piękne ryby na brzegu i to jest w Wiśle najpiękniejsze, nigdy nie wiesz kiedy Ci się trafi ryba sezonu albo nowa życiówka. I ta nadzieja pcha nas nad tą piękną rzekę ... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 To ma być atrakcyjny wieczór i fajne łowienie?? Nie zazdroszczę. Taki wieczór nad swoją rzeką, to raczej porażka i nie ma się czym chwalić. Dobrze że mieszkam nad Odrą, a nie warszawską Wisłą .Ostatnimi czasy łowiąc nad warszawską Wisłą rzadko kiedy można się czyms pochwalić, więc kilkanascie rybek kolegi w jeden wieczór z perspektywy warszawskiego wędkarza uważam za niezły wynik. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Po wpisie kolegi, dzisiaj pewnie tłumy nad wodą a było tak spokojnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Ostatnimi czasy łowiąc nad warszawską Wisłą rzadko kiedy można się czyms pochwalić, więc kilkanascie rybek kolegi w jeden wieczór z perspektywy warszawskiego wędkarza uważam za niezły wynik.Aaaaa, faktycznie, nie skoncentrowałem się na czytaniu, jednym czytałem a drugim patrzyłem na coś innego... . Zarejestrowałem tylko średniego okonia, klenia i malutkiego sumka... . Rzeczywiście, kilkanaście rybek to nieźle, ale ten rozmiar... .U mnie też nie zawsze miodem płynie, np ostatnio w parę godz południowych 2 okonie i jeden szczupak. Do tego 1 obcinka woblera po kamieniach na przelewie i kilka ostrożnych, trudnych do zacięcia brań. Pogoda niekorzystna i nie brały, ale to nie warszawska Wisła, tam jest pewnie duuużo trudniej.Trzeba jeździć i łowić, do fotela w domu nie przypłyną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Zlowił ktoś coś dzisiaj? U mnie tylko małe sumki po zmroku... 4 rok na Wiśle i takiej pustyni nigdy nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Szybki wypad od gdańskiego w dół, ale na pusto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Mi wczoraj wieczorem wypiął sie przy podbieraniu bolen grubo ponad 60. Ryba zjęta na woblera postawionego w nurcie na poczatku warkocza wczesniej kilka razy głosno cmokneła. Pozatym żerowalo jeszcze kilka ryb takze cos jeszcze plywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Szukam kogoś kto brodzi w okolicach mostu gdańskiego. Mam pytanko, jak ktoś pomocny to proszę o wiadomość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Dziś godzina w królestwie szmat. Podhaczona malutka brzana i potem klenik z 35cm. Szmaty wygrały 4:1 widziałem dwa splawy wtym 1 w zasięgu rzutów. Urwanych woblerow brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Od 17 do 19 30 ponownie na zero. Chodzę w tym roku trochę grubiej woblery 9-15 cm. Niestety taktyka nie przynosi narazie efektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 https://animalrescuepoland.wordpress.com/2018/07/08/poszukiwania-blisko-6metrowego-weza-w-gassach-gm-konstancin-jeziorna/ Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Strach się bać.Choć jedziesz na noc na ryby , to adrenalina gwarantowana. Nawet jak nie bierze ,wystarczy że coś w trawie się ruszy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Max ok. 6 m przy piaskarni na przeciwko Kanału Żerańskiego. Nigdzie nie ma głębiej na tym odcinku.Pomijając piaskarnie, to pamiętam jeszcze 7m pod Mostem Poniatowskiego. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 https://animalrescuepoland.wordpress.com/2018/07/08/poszukiwania-blisko-6metrowego-weza-w-gassach-gm-konstancin-jeziorna/ Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu TapatalkaWczoraj właśnie się wahałem czy Gassy czy druga strona. Z Gassów chyba się chwilowo wyleczyłem... Po drugiej stronie tzn. główki w Górze Kalwarii na prawym brzegu - 3h rzucania z jednym braniem - okoń 20cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womar Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Wczoraj właśnie się wahałem czy Gassy czy druga strona. Z Gassów chyba się chwilowo wyleczyłem...Pytony dobrze pływają... Jak zaskroniec sobie radzi z przeplynieciem Wisły, to pyton też da radę Wysłane z mojego G8141 przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Dzisiaj na 5h rzucania jeden okonek, rozpieszcza ta nasza Wisła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Dzisiaj na 5h rzucania jeden okonek, rozpieszcza ta nasza Wisła...Teraz Korol coś powinien wrzucić w stylu ..."oj nie jest źle nie przesadzajcie i bach Brzana z raf 75" - zawsze się tak dzieje.Piotrek, czekamy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 (edytowane) Co do pytona... W Tajlandii coś ok 3m przepelzlo po mostku obok mnie i żony, a nastepnie bach prosto do wody. Pamiętam, niezle wrażenie wtedy na nas zrobiło. A tutaj prawie 2x większy. Jeszcze zacznie na bobry polować, albo na kaczuchyA brzany,miałem dzis 1 na wedce na innej rzece. Uciekła. ;( Edytowane 9 Lipca 2018 przez korol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 (edytowane) Pyton, anakonda, generalnie każdy wąż potradi pływac. Raczej nie miałby problemu z orzeplynieciem Wisły:) także może czaić się wszędzie. Co do ryb Wisłą od dłuższego czasu nie rozpieszcza, od czasu do czasu da każdemu całusa, ale ochoty jakoś nie może nabrać. Ja od 20 do 23 na zero zobaczymy z samego rana Edytowane 9 Lipca 2018 przez zator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi