Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Piotrek kiedy fotki z tego rocznymi wąsatymi -ale nie o sumach tu myslę :) Czekam na te foty ,bo musze w końcu komuś pozazdrościć :)

Na razie jedna z pierwszego wypadu. Wrzuciłem w wątku brzany.

Drugi wypad to przylowiony sum,sandaczyk i spieta Baska. Tutaj niestety pogoda i stan wody mi nie pasują. Czekam na lepsze czasy.

Edytowane przez korol

Gość DAWIDspinn

Dzisiaj wziąłem kolegę na bolenie ;) dopiero uczy się łowić cokolwiek, rzuty już opanował , złowił kilka szczupaków do 35 cm już w tym sezonie, a od dzisiaj może pochwalić się prawie 80 cm boleniem, takie to szczęście nowicjusza ;) ????

• Like 10

Dzisiaj wziąłem kolegę na bolenie ;) dopiero uczy się łowić cokolwiek, rzuty już opanował , złowił kilka szczupaków do 35 cm już w tym sezonie, a od dzisiaj może pochwalić się prawie 80 cm boleniem, takie to szczęście nowicjusza ;)

Hahaha masakra....a u Ciebie jaki wynik?

I nie szczęście nowicjusza, tylko dobry "gajding" :)

• Like 1

Gość DAWIDspinn

Ja złowiłem leszcza , takiego za którego Janusze gruntu pewnie dali by się pokroić ;) a mnie wprawił tylko w śmiech i zażenowanie ,łowiliśmy niecałe 2 godziny, specyfika miejscówki jest taka że biorą tam godzinę po świcie tylko, często wyjeżdża jedna duża ryba i koniec. Naszczescie złowił ja kolega Łukasz ????

Edytowane przez DAWIDspinn
  • Like 1

Ja złowiłem leszcza , takiego za którego Janusze gruntu pewnie dali by się pokroić ;) a mnie wprawił tylko w śmiech i zażenowanie ,łowiliśmy niecałe 2 godziny, specyfika miejscówki jest taka że biorą tam godzinę po świcie tylko, często wyjeżdża jedna duża ryba i koniec. Naszczescie złowił ja kolega Łukasz

Główny nurt/rynna przy opasce ?

Gość DAWIDspinn

Wielka niepozorna plań z dużą ilością drobnicy, stolowka. Ryby są tu chwilę w określonych godzinach. Rozne, od kleni przez bolenie po sumy. Płytko, nie wiem czy jest metr.

Edytowane przez DAWIDspinn
  • Like 3

Wielka niepozorna plań z dużą ilością drobnicy, stolowka. Ryby są tu chwilę w określonych godzinach. Rozne, od kleni przez bolenie po sumy. Płytko, nie wiem czy jest metr.

hehe czyli klasyczna miejscówka na określoną porę - w innym czasie nawet się człowiek nie zatrzyma...

....a tak poza tym to trzeba iść dzisiaj z wieczora rozprostować plecionkę :)

Edytowane przez malcz

Pięknie łowicie, gratuluję    :o :)

No to ładnie  bolki +80 łowicie :) , a ja właśnie wróciłem do domu po operacji i czeka mnie jakiś 6-8 tygodni wędkarskiego postu :( .

Chirurg który  mnie operował był wędkarzem  i wiedział co to rodbuilding  ;)  to go zbajerowałem , żeby przy okazji wszył mi w dłoń rurę rezonansową :D . Gwarantował że teraz to nawet na kiju od szczotki wyczuję każde skubnięcie ;) :D .

Dziękuję wszystkim za życzenia powrotu do zdrowia , składane tu na forum na priv i telefonicznie. :)

• Like 15

No to ładnie  bolki +80 łowicie :) , a ja właśnie wróciłem do domu po operacji i czeka mnie jakiś 6-8 tygodni wędkarskiego postu :( .

Chirurg który  mnie operował był wędkarzem  i wiedział co to rodbuilding  ;)  to go zbajerowałem , żeby przy okazji wszył mi w dłoń rurę rezonansową :D . Gwarantował że teraz to nawet na kiju od szczotki wyczuję każde skubnięcie ;) :D .

Dziękuję wszystkim za życzenia powrotu do zdrowia , składane tu na forum na priv i telefonicznie. :)

Będziesz miał ksywę Robospinn :D

• Like 1

Piotrek no to teraz tylko zdrowia ci życzyć,no i z tego co wiem to muchy kręcisz :P to kręć aż zbrzydnie ci aż będziesz zasypany muchami :P 

• Like 1

Dobrze, trochę coś poprzestawia bo już nudą wiało. Powypłaszczało wszystko, a przy tej niżówce to już w ogóle wszystko poznikało. Jedynie rafowcy będą musieli trochę odpocząć bo woda kilka dni będzie opadała.

Edytowane przez wujek
  • Like 3

Dobrze, trochę coś poprzestawia bo już nudą wiało. Powypłaszczało wszystko, a przy tej niżówce to już w ogóle wszystko poznikało. Jedynie rafowcy będą musieli trochę odpocząć bo woda kilka dni będzie opadała.

To prawda , dawno nie było naprawdę wysokiej wody na Wiśle. Duża woda może ożywić wodę i dać możliwość złowienia dużo dużych ryb. Najlepsze efekty miewałem na dwa dni przed przyjściem wysokiej wody. Później na opadzie też jest bardzo dobry czas :) .

Warto to wykorzystać na maksa , bo następna taka okazja może się długo nie powtórzyć.

• Like 2