tost Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Ja lubię łowić na maksie. Nawet jak nic nie powącha przynęty, to można nacieszyć oko potęgą Wisełki. Lubię taką wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Niby też lubię maxa, ale do pewnego poziomu - lepsze 3m niż 7 Potem już ryby pływają po krzakach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Cały przybór według mnie jest dobry, przed przyborem szukam ryb na swoich metach które dawały już ryby w danym roku. Przybór je pobudza, czuja to, ale jeszcze nie opuszczają starych stołówek. Kiedy woda już przybierze zazwyczaj stare mety nie dają ryb i przenoszę się w inne miejsca, łowię bardzo blisko brzegu w wolnym nurcie ale w sąsiedztwie głębszych rynnien. Zawsze w takim okresie skupiam się na boleniach. Mialem kiedyś sytuację przy jednej z większych powodzi gdzie woda była masakrycznie wysoka i brudna że połowilem grubych boleni jak zły. Znalazłem je wtedy w bocznym korycie. Ja nie widziałem woblera na 5 cm pod powierzchnią a ryby startowały do niego z duzych odleglosci.Duza woda to w niektórych przypadkach całkiem niezle eldorado 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 (edytowane) Tak tylko że z brzegu, a ja że już nie łowię bo mi się nie chce to płynę jutro , a jak pisał Pisarz opadająca jest bardzo fajna tylko że trzeba mieć dobrze rozpracowane mety bo jak to z opadającą stan ulega szybko zmianie i wymiata ryby gdzie indziej. Na przybierającej też można jak np w tym roku trafiliśmy z kolegą w niezłą metę, kilkanaście ryb żerowało i najważniejsze że brało . Edytowane 19 Lipca 2018 przez wujek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Idzie fajny przyborek. Jutro robię nockę z pływadełka???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 (edytowane) Czy przyborek czy nie w sobotę uda się wreszcie ze 2h wydrzeć na ryby [emoji16] Bo już zapomniałem jak Wisła wygląda.Chociaż z drugiej strony to bardzo dobra wiadomość [emoji4]Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Edytowane 19 Lipca 2018 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Wyobraźcie sobie tą całą drobnice przyczajona w spowolnieniach. Uciekająca przed nurtem, przed brudną zawiesina. A potem chętnych do wyzerki;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 (edytowane) Chyba odwiedzę stare brzegowe mety Edytowane 19 Lipca 2018 przez wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Wygląda na to, że już zaczyna się dziać...Dzisiaj 1:1, niestety to takie 1:1 jak w meczu pucharowym na swoim boisku Wyjechał jeden, niestety taki nie zdjęciowy - wciągnął sterową Ławicę. Drugi znacznie lepszy zgarnął thrilla z płytkiej łaszki i uciekł w nurt, bujnął parę razy i po kilkudziesięciu sekundach spadł - szkoda, bo ryba z pełnego rzutu i oceniając wir na wodzie oraz rozmiar ogona raczej było 7 z przodu.Poza tym jeszcze dwa nietrafione brania z powierzchni w Mudsuckera od Jackalla. Ogólnie ryby mega aktywne przez 25 minut. Najpierw 20:50-21:00 weszły pistolety 35-50cm, a od 21:00 do 21:15 na stołówce zameldowały się grubaski i to kilka. Odświeżona stara meta brzegowa - na nadchodzący przyborek może być petarda. Także z boleniami lepiej, ale pytona wciąż nie widać Pozdrawiam,malcz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 (edytowane) Wczoraj byłem za mostem Siekierkowskim w podobnych godzinach i trafił się tylko okoń. Dwa razy coś się chlapnęło i tyle aktywności. Miałem trochę więcej nadziei zaczynając przygodę z Wisłą. Edytowane 20 Lipca 2018 przez pano112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 W sobotę 110cm, w niedzielę 190cm. Chyba to pierwsza i ostatnia duża woda w letnim okresie. Trzeba wykorzystać na ????% te kilka dni. Już ostrzę kotwicę w boleniowym pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 U mnie dziś w drodze do pracy żarłoczny sandaczyk. Przyniósł trochę optymizmu, nadziei na lepsze czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 W sobotę 110cm, w niedzielę 190cm. Chyba to pierwsza i ostatnia duża woda w letnim okresie. Trzeba wykorzystać na % te kilka dni. Już ostrzę kotwicę w boleniowym pudełkuSłusznie słusznie....bo później mądry Polak po szkodzie....ja już sobie pluję w brodę że jakbym miał ostrzejsze wczoraj to byłbym na +1 o jednego fajnego bolka na tapecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Malcz, a gdzie byłeś ? Ja krótki wypad na lewy brzeg w okolice Łazienkowskiego ale cisza na wodzie od 20 do 22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek245 Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Wczoraj wieczorem nieduży sandacz i ok.półtoragodzinny hol wąsatego.Niestety gdy był już w miarę blisko to wlazł cholernik za jakiś kamulec i przetarł plecionkę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Ja tam troszeczkę podłamany Od miesięcy czekam by na poważnie popływać nowym pontonem. Na przełomie lipca i sierpnia wywożę rodzinę na wakacje i boję się, że woda będzie zbyt wysoka na takie zabawy. Wodowanie z wału mi się nie uśmiecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 W Szczucinie przyszło 3m wody , za dwa dni dojdzie do Warszawy.Jak to mówią , "wszystkie ręce na pokład" http://www.pogodynka.pl/hydro/wisla/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Malcz, a gdzie byłeś ? Ja krótki wypad na lewy brzeg w okolice Łazienkowskiego ale cisza na wodzie od 20 do 22.Sektor Pytona - czyli ciut przed WA. Dokładnie Gassy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 W Szczucinie przyszło 3m wody , za dwa dni dojdzie do Warszawy.Jak to mówią , "wszystkie ręce na pokład" http://www.pogodynka.pl/hydro/wisla/W Szczucinie w 36h przyszło 4metry wody. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Kulminacja dojdzie dopiero za około 5/6 dni. Do lubelskiego idzie dwa dni i od Puław jeszcze 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Średnia prędkość Wisły to około 7km/h , a do Szczucina jest około 300km. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Średnia prędkość Wisły to około 7km/h , a do Szczucina jest około 300km.Dobiłeś mnie. Idelanie w mój urlop kumulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Piotrze tak się tego nie liczy. Zresztą jest już prognoza na niedziele, przybędzie tylko metr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Ładnie, idzie jakieś 2 m wody. Ja niestety jak na złość mam małe możliwości wyskoczenia nad Wisłę, no może jutro z samego rana... Te wszystkie regulacje małych rzeczek w dorzeczu górnej Wisły dają taki efekt, że jak tylko popada na południu to idzie szybko duża fala i zaraz opada. Przy naprawdę dużych i długotrwałych ulewach to aż się prosi o jakąś powódź. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Jest tak jak mówisz przez regulacje woda szybko spływa z gor, przez to mamy duże nizowki bo nie trzymamy wody i w przypadkach dużych deszczy robi się z tego samego powodu jedna duża fala. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi