Patryk022 Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 (edytowane) Ja też wczoraj jeb**** na plecy, łokieć cały zdarty bo to na pochyłym betonie. Do wody 40cm brakowało. Ślisko po tej dużej wodzie więc radzę podwójnie się zastanowić zanim się gdzieś chce stanąć. A co do ryb to wczoraj sandacz z opaski się trafił, taki +-70cm. Wolno prowadzony Fantom wzdłuż opaski na 2m wodzie. Głodny zagryzł całego, a ja miałem nanofil 0.10 bez żadnego przyponu, całe szczęście że nie szczupak. Pozdro Edytowane 27 Lipca 2018 przez Patryk022 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 A co do ryb to wczoraj sandacz z opaski się trafił, taki +-70cm. Patryk, to już kawał Zed-a, masz foto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Wybaczcie że takie ale życie uczy że nie można się wszystkim dzielić 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sener1986 Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Wybaczcie że takie ale życie uczy że nie można się wszystkim dzielić Piekny Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Płomienie na czasie;)U mnie dużo słabiej niż mogło być. Bolek ok 60, dwa spięte, 3 odprowadzenia, 7 okonia i jeszcze coś mi ciachnęło zylke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Wybaczcie że takie ale życie uczy że nie można się wszystkim dzielić Patryk - na prawdę fajny, należało się za te wszystkie przebyte kilometry o których opowiadałeś.....szkoda, że aż tyle trzeba ich przebyć aby taką rybę wychodzić, ale nie ma co narzekać - dobra robota !! Do zobaczenia nad wodą ! Pozdrawiam,malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 28 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 Polecam trzecią nogę, do kupienia za około 90 zł, a pomoc nieoceniona. Przetestowałem na ostatnim wyjeździe do Rosji, uratował mi dupę.http://www.jaxon.pl/Katalog/257_183_sprzet-muchowy/5058_sprzet-muchowy/Produkt/55635_kij-do-brodzenia-ak-wsa01.aspxJa niedawno kupiłem coś podobnego za 19.99 w Decathlonie. Jak na razie super, ale używałem raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 28 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 Bodaj dwa lata temu gruchnąłem na śliskiej nawierzchni na rękę, w której trzymałem wędkę. Szczęśliwie ręka cała, ale rączka w Zauberze zgięta i największa przelotka w wędce do wymiany. Parę złotych to poślizgnięcie mnie kosztowało. Tak więc uważać Panowie na siebie i na sprzęt:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 28 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 Ehh, znowu dwóch "wędkarzy" spotkanych na porcie czerniakowskim 10minut temu. Czy naprawdę ludzie są nieświadomi tego że jest zakaz ? Czy bezczelnie łamią przepisy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 28 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 Patryk022 Uświadomiłeś? Zawiadomileś właściwe służby? Czy tylko wpis na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 28 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 Zachowałem się jak trzeba. Tyle w temacie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz1982 Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Witam , dziś z rańca a było to moje 3 wyjście nad Wisłe wkońcu udało się złowić Bolasy , jeden +/- 40 drugi +/- 70 piękna sprawa 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Dawaj fote tego była, tutaj każde zdjęcie na wagę złota Oko nacieszyć zawsze można, nawet jak się siedzi w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Ja dziś grube 76 ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Smakosz Rapida ???? 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 (edytowane) Ładniutki. Jak sprzętowo ? Linka i kręcioł konkretnie. Edytowane 29 Lipca 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Z racji łowienia na burcie wśród drzew musiałem użyć krótszego kija, miałem ze sobą Kamisori Zander 240 cm , kołowrotek Black Crystal z paletka OctaBraid 0,14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Ja wczoraj nad Wisełka około 16 efekt złamana wędka i spocony jak nie wiem co. Czułem się jak w tropikach. Rano nic nie złowiłem pomimo widocznych oznak żerowania fajnych rap..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Na kolejne 10 dni to tylko ramy czasowe od 21 do 8 rano. 34 stopnie zapowiadają na czwartek. My wczoraj w Modlinie zostaliśmy prawie zjedzeni żywcem przez komary, mugga 50 nie pomagała za bardzo. Koledze gratuluje ładnego bolenia i wytrwałości w tą pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz1982 Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 (edytowane) Smakosz Rapida na jerka.jpg Piekny Mam kilka pytań do znawców Czy obławiacie potencjalne miejscówki mimo że nie widać oznak żerowania Rap ??Czy stosujecie zasadę duża przynęta duża ryba ??Czy po spadku ryby dalej obławiacie miejscówkę ?? Czy rapy to ryby żerujące terytorialnie i pojedyńczo , czy może łowiliście po kilka sztuk z jednego miejsca w krótkim odstępie czasu ?? Edytowane 29 Lipca 2018 przez lukasz1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryboman Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Czy obławiacie potencjalne miejscówki mimo że nie widać oznak żerowania Rap ??Czy stosujecie zasadę duża przynęta duża ryba ??Nie ma reguły. Jeśli chodzi o Lipiec małe przynęty tj. 4-5cm też wchodzą w grę. Czy po spadku ryby dalej obławiacie miejscówkę ?? Śmiało machaj dalej wędką. Chyba że była to jedyna żerujące rapa na miejscówce. Jeśli ją zapioles i kilka metrów walczyła to nie weźmie drugi raz ta sama. Czy rapy to ryby żerujące terytorialnie i pojedyńczo ,(teren jednej rapy to kilkaset metrów biegu rzeki) czy może łowiliście po kilka sztuk z jednego miejsca w krótkim odstępie czasu ??Są miejsca że rapy żerują w kilka osobników o tej samej porze. Sprawny hol i możesz liczyć na kolejną. Kilka razy w roku, jeśli będziesz systematycznie nad Wisłą trafisz na dzień KONIA.. Nie ważne co wrzucisz..każdy rzut ryba. Tego Ci życzę. Pozdrowiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Zawsze oblawiam miejsca mimo braku oznak zerowowania, po prostu typuje miejsce jako boleniowe i tam nacieram. Gdybym łowił tylko tam gdzie się pokazuja, pewnie złowił bym 1/10 wszystkich ryb.Jeśli chodzi o przynętę dostosowuje ja do warunkow, zwracam uwagę na wielkość i kolor uklei pływających w danej miejscowce. Może to dziwne ale na różnych odcinkach pływają różne ukleje, i pod to typuje wabik.Są dwa typy miejscowek , ta na jedną rybę i dobra meta ktora jest stołówka kilku ryb, w drugim przypadku kiedy ryba spadnie można spokojnie kontynuować łowienie, w pierwszym wiadomo, nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1b Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Niedzielny na podwarszawskiej Wiśle 75 cm.Szczegóły w wątku boleniowym. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Mam pytanie o braku informacji na temat klenia w Wiśle. Czy jest tak powszechne łapany, że nikt się nie chwali. Czy jednak jest taki problem jaki ja posiadam. Nie idzie go złapać w ostatnim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Krystian gratuluję, 75cm to już niezły byk. Ja wczoraj znów na zero, w dodatku jeszcze przebita dętka w rowerze i przez to przymusowy, wcześniejszy powrót. Jutro znów jadę, a jak nic nie złapię to chyba wystawię wędki na allegro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi