Tomek St. Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Mam pytanie o braku informacji na temat klenia w Wiśle. Czy jest tak powszechne łapany, że nikt się nie chwali. Czy jednak jest taki problem jaki ja posiadam. Nie idzie go złapać w ostatnim czasie.Nie jest łatwo, ale coś tam można fajnego wydłubać. U mnie w tym roku bez rewelacji, zaledwie kilka powyżej 40 cm. Poki co nie udało mi się skusić żadnego w okolicach 50 cm i więcej, chociaż takie widziałem. Tyle że za cwane na mnie były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 (edytowane) Nie jest łatwo, ale coś tam można fajnego wydłubać. U mnie w tym roku bez rewelacji, zaledwie kilka powyżej 40 cm. Poki co nie udało mi się skusić żadnego w okolicach 50 cm i więcej, chociaż takie widziałem. Tyle że za cwane na mnie były.Tomek,te klenie z brzegu łowisz? W dzień czy w nocy? Masz jakieś miejsce w okolicach Góry które mógłbyś polecić pod klenia? Pozdrawiam,malcz Edytowane 30 Lipca 2018 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz1982 Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 (edytowane) Dzis 2.5 h i dwa bolki około 60 cm Edytowane 31 Lipca 2018 przez lukasz1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Z opadającej wody. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Tomek,te klenie z brzegu łowisz? W dzień czy w nocy? Masz jakieś miejsce w okolicach Góry które mógłbyś polecić pod klenia? Pozdrawiam,malczZazwyczaj łowię z brzegu, na opaskach bądź śródrzecznych rafkach brodząc. Łowię i dzień i w nocy, choć póki co najlepsze efekty mam wieczorami. Miejscówek mam kilka, zazwyczaj łowię poniżej GK w stronę Konstancina, natomiast są one dość trudno dostępne i ciężkie do opisania i namierzenie po opisie tekstowym. Generalnie szukam miejsc trudno dostępnych i rzadko uczęszczanych, nawet jeżeli jest tam trochę mniej obiecująca woda to mniejsza presja powoduje, że jest łatwiej o rozsądną rybę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 To już chyba jedyne wyjście - szukać miejsc trudnych ale niezadeptanych, bo na tych ogólnodostępnych jest nędza nie do opisania. Ostatnie moje dwa wieczorne wypady to jeden bolasek 40+. W dodatku gdzie nie pojadę to spotykam wędkarzy, odnoszę wrażenie że na warszawskim odcinku przypada ze trzech wędkujących na każdą pływającą rybę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Po kilku sesjach bez ryby, dziś szaleńczy poranek. 6 (sześć) szczupłych i 2 okonie w 2 godziny. Wszystkie szczupłe bez wymiaru, pasiaste ok 25 cm.. Zestaw do 7g, więc mega zabawa. Żadnej ścinki, piękna aura, tylko tak je...a...ło czymś gnijącym, że masakra... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Po kilku sesjach bez ryby, dziś szaleńczy poranek. 6 (sześć) szczupłych i 2 okonie w 2 godziny. Wszystkie szczupłe bez wymiaru, pasiaste ok 25 cm. . Zestaw do 7g, więc mega zabawa. Żadnej ścinki, piękna aura, tylko tak je...a...ło czymś gnijącym, że masakra...Może znalazłeś Pytona? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Albo resztki tej zaginionej krowy, pyton już nad Bugiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Panowie polowa lata za nami, może urzadzimy jakaś integrację warszawskich spinningistów ? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Panowie polowa lata za nami, może urzadzimy jakaś integrację warszawskich spinningistów ?Dobrze gada - polać mu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1b Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Może znalazłeś Pytona? Znając pazerność wędkarzy w okolicach gdzie się ta gadzina zapuściła to już dawno w słoikach z octem w piwnicy leży a oni szukają i szukają Integracja nad Wisłą? Jestem za!Ja dziś 40 min bez współpracy ale skubańce chodziły... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz1982 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Ja dziś 3h i jeden +/- 45 ale widziałem jednego pod 80 jak skakał a przy brzegu coś dużego grasowało , chyba sum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Panowie polowa lata za nami, może urzadzimy jakaś integrację warszawskich spinningistów ?Lutujemy. Trzeba zacząć o tym pisać otwarcie bo cały proces potrwa - więc zacznijmy Sugeruję I termin 17.08.2018 - miejsce do ustalenia, cytując klasyka Krzysztofa I. "biorę po 200 od każdej z drużyn i słucham państwa"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Hmm. Piątek 17.08 Termin, terminem. Bardziej ciekawi mnie miejsce spotkania ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) Tylko ten weekend nie mogę ???? weselicho może 11 albo 25 są to soboty Myślę że okolice mostu północnego po stronie Tarcho były by okej. W miarę pusto tam zwykle jest ????. Rownie dobry termin to 14 sierpien, wtorek. Środa jest wolna Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez DAWIDspinn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 25 sierpień to spoko termin. Raczej po sezonie urlopowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgarnął małego wobka przeznaczonego nie dla niego Kij do 7 gram... 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Kozacki ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_hubercik_ Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 (edytowane) Poranny kleń Edytowane 4 Sierpnia 2018 przez _hubercik_ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Przemek gratuluję, fajny bolasek. Ja dzisiaj miałem jechać z rana ale po ostatnich dwóch wypadach jakoś mi się odechciało Co do spotkania to też proponowałbym po sezonie urlopowym. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Ja właśnie zaczynam odpoczynek. Więc za 2,5 tygodnia jestem do dyspozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 To bliżej 25ego będziemy się zgrywać. Wielkich przygotowań nie trzeba Do tych co byli dzisiaj rano nad wodą, jak z aktywnością ryb? Działo się coś przy powierzchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Działo się sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Działo się bardzo dużo. Choć my byliśmy około 9 dopiero. Regularnie co 30-45min wychodziły na stołówkę piękne bolenie (piękne to takie ponad 70, a myślę że i większe były w tym gronie). Było kilka sytuacji że waliły dwa naraz obok siebie, widok bardzo fajny. Udało się przechytrzyć dwa Bolki takie koło 60 ( to akurat koledze dopisało szczęście ). Ja natomiast dostałem w prezencie Klenia, który podebrany w podbierak, przyłożony do kija postanowił zabawić się w kamikadze, coś tam na GoPro mamy więc foty później. Kleń na oko 55+. Zassał sieka boleniowo, wolno prowadzonego. Właśnie dotarłem do domu bo upał i komary dały w kość, pozwolę sobie schłodzić gardło zimnym nektarem chmielowym i poczekam na relacje z innych miejsc Warszawskiej Wisły. Pozdro p.s wydaje mi się i nie tylko mi że ryby się dosyć dobrze ruszyły. W tym roku jeszcze nie widziałem takiej aktywności jak przez ostatnie kilka dni. Chyba wysoka woda im trochę namieszała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi