Gość DAWIDspinn Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Byłem na spacerze wieczorem, mogę stwierdzić że świt jest dużo lepszy od zmroku Na miejscówkach gdzie rano wychodziło po kilka, może kilkanaście boleni, chlapaly się tylko jakieś pojedyncze maluchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgarnął małego wobka przeznaczonego nie dla niego Kij do 7 gram... DF448529-3282-46C6-9CFA-413BEC491302.jpeg Napiszę szczerze.Podziwiam forumowych Kolegów którzy łowią w Królowej na kije jak Kolega(do 7g).Nie wiem, czy to zdrowe,czy może akt desperacji,czy może wreszcie chęć połowu białorybu(mniejszego kalibru) ale dla mnie Wisła i kij do 7g to delikatnie pisząc nieporozumienie. Zaznzaczyć muszę, że tym postem nie chcę nikogo urazić,ale oprócz wiosennych dopływów,wolno płynących odnóg nigdy nie zdecydował bym się na tak delikatne łowienie.Szczerze pozdrawiam delikatniej łowiących. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 (edytowane) Napiszę szczerze.Podziwiam forumowych Kolegów którzy łowią w Królowej na kije jak Kolega(do 7g).Nie wiem, czy to zdrowe,czy może akt desperacji,czy może wreszcie chęć połowu białorybu(mniejszego kalibru) ale dla mnie Wisła i kij do 7g to delikatnie pisząc nieporozumienie. Zaznzaczyć muszę, że tym postem nie chcę nikogo urazić,ale oprócz wiosennych dopływów,wolno płynących odnóg nigdy nie zdecydował bym się na tak delikatne łowienie.Szczerze pozdrawiam delikatniej łowiących.Nie czuję się absolutnie obrażony ani urażony... Pojechałem na okonie które dzień wcześniej fajnie brały na jednej z met stąd taki zestaw. Edytowane 5 Sierpnia 2018 przez wojciech1919 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Cieszę się bardzo, że Kolega nie poczuł się źle przez mój wpis i życzę samych "lokomotyw" na zestawach lekkich jak i mocniejszych.Jadę nad Wisłę,sprawdzić aktywność bolków i przetestować nowego grilla(wyjazd ze znajomymi na zupełnym luzaku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz1982 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Wczoraj spędziłem większość dnia nad Wisła , około 6 jeden krótki , około 15-stej w największą patelnię trafiłem 3 , największy 62 , a wieczorem zero , jeśli chodzi o aktywność największą przejawiały rano ale jakoś mi brać nie chciały , łowi ktoś z was brzany ??? Występują na odcinku Warszawskim ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Wczoraj spędziłem większość dnia nad Wisła , około 6 jeden krótki , około 15-stej w największą patelnię trafiłem 3 , największy 62 , a wieczorem zero , jeśli chodzi o aktywność największą przejawiały rano ale jakoś mi brać nie chciały , łowi ktoś z was brzany ??? Występują na odcinku Warszawskim ???Masz w wātku brzanowym warszawskie brzany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Występuja i łowi się je na spinning. Najczęściej jednak a nawet zawsze trzeba wejść daleko do wody. Najłatwiej je lowic na nizowce, w sumie to większość łowi je wtedy, nie znam osoby regularnie lowiacej brzany przy większej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Dzisiaj w końcu udało się wyrwać na kilka godzin na podwarszawską. Bielikowy rapid na końcu zestawu. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Występuja i łowi się je na spinning. Najczęściej jednak a nawet zawsze trzeba wejść daleko do wody. Najłatwiej je lowic na nizowce, w sumie to większość łowi je wtedy, nie znam osoby regularnie lowiacej brzany przy większej wodzie.Chyba, że z łodzi. Z regularnościā już większy kłopot. To nie jest typowy drapieżnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Pozazdrościć lepszych wyników na Wisełce. Na Odrze od połowy lipca ryby wymiotło, nie biorą po prostu. Wczoraj, cały poranek na lżejszy i średni sprzęt, tylko parę powąchań przynęt. Zauważyłem w pewnym momencie żerującego suma. Na sandaczówkę trafiły nieco większe przynęty i dwa średnie (ok. 120cm i 150 cm) wąsate udało się zapiąć. Ale sumy chyba też zagotowane w tej wodzie, bo jakoś nie przejawiały wielkiej woli walki, wyjątkowo krótki hol, jakbym dysponował sumówką w starciu . Brzany i sandacze całkowicie wymiotło, jakieś jazie, klenie, okonie, szczupaki, przy samozaparciu da się złowić, no i sumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zdjęcie tylko takie, bo byłem w białej koszuli i nie chciałem brać go w rękę (a fee ). 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Woda opada ,to niedługo miłośnicy gdańskiej rafy zaatakują. Na ptasiej wyspie będzie czekać niespodzianka https://www.wprost.pl/zycie/10143592/owce-i-kozy-w-samym-srodku-warszawy-zasiedla-wyspe-na-wisle.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZM Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Są już tam od dawna, zdziwienie moje było wielkie jak szedłem przez krzaczory a tu meeeeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Hmm to może zrobimy spotkanie na tej wyspie [emoji4] Baranina z ogniska zawsze ok [emoji23] Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Hmm to może zrobimy spotkanie na tej wyspie [emoji4] Baranina z ogniska zawsze ok [emoji23] Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu TapatalkaTo dobry pomysł A może w ten sposób chcą znęcić pytona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 To dogadane [emoji23] Podobno kolejną wylinkę znaleźli na Wawrze. Ja tam się nie znam ale taki pyton to chyba rzadziej zrzuca wylinkę niż raz w miesiącu...To dobry pomysł A może w ten sposób chcą znęcić pytona. Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) To dobry pomysł A może w ten sposób chcą znęcić pytona. Wypchamy barana siarką, rzucimy pytonowi i gad sczeźnie !!!Kiedyś dzwoniłem na eko, jak dwa zwierzątka uciekły z wyspy. Były już prawie pod Grota. A teraz przymusowa przerwa od rybek Będę przez tydzień niańką... Jak nic chciałoby się wspomnieć o ich kolorze i liczbie.... Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez korol 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 No to się wyjaśniła obecność kóz na wyspie, jakiś czas temu mocno się zdziwiłem widząc tam blaszany hangar a przy nim beczące kozy. Tylko nie wiem po co na siłę chcą tam zachęcić ptaki do gniazdowania, będą chciały to przylecą, jak nie to znajdą lepszą miejscówkę. Jeszcze trochę i wymyślą ptasie 500+ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek245 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Na poronione pomysły powiązane ze środowiskiem i ekologią najłatwiej wyrwać unijną kasę także ten.... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 (edytowane) Coś się w ogóle gnieździ na tej wyspie, czy tylko wyrzucili ileś ton piachu w Wisłę? Pomysł idiotyczny, ptaki mają od groma łach i wysp gdzie nie ma ludzi i hałasu. Wolą gniazdować poza stolicą. Barka-wyspa już chyba zniknęła, też raczej nie spełniła swojej roli. Edytowane 9 Sierpnia 2018 przez wujek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womar Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Dziki i lisy widziałem, ale nie jestem pewny czy można to nazwać gniazdowaniem Rybitwy w niewielkich ilościach na zapiaszczonej i nad wodnej części rafy poniżej Wysłane z mojego G8141 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Chyba twórcom nie chodziło o lisy i dziki, wręcz przeciwnie, dla ptaków gniazdujących na ziemi nie są pożadane, lisy wyżerają jaja i młode, dziki tratują gniazda. Sama obecność rybitw niczego nie dowodzi, na wyspach zawsze siedzą jakieś ptaki. Ptaki wybierają miejsca na gniazda według swojego klucza nie ludzi. Moim zdaniem tam nie będzie gniazd. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 (edytowane) Na poronione pomysły powiązane ze środowiskiem i ekologią najłatwiej wyrwać unijną kasę także ten....Dla mnie genialne. Walisz UE po rogach , a w zamian za to masz pieniądze , uznanie , tytuł naukowy. Czy nie lepsze od metody "Na wnuczka"!? Bareja by się uśmiał Edytowane 9 Sierpnia 2018 przez Pisarz.......ewski Piotr 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 We wtorek w moim sektorze w godzinach 16-20 w poszukiwaniu wąsatych Pań, niestety na zero. Przy tym stanie już "sięgam" tam gdzie chcę, niestety bez powodzenia. Na rafie brodzących brak, ale łódeczki jak najbardziej. Na napływie długo cumował fajny pontonik (może ktoś z Was?). Jako pocieszenie wąsaty Pan w rozmiarze S. Około 20 namierzyłem dwa bolki, które weszły na stołówkę, były niewielkie. Jedno wyjście do przynęty ale nieudane. Pytona nie spotkałem, chociaż oglądałem po dwa razy każde "ciasne" miejsce, w którym planowałem się zatrzymać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zamysł był taki, by w czasie powodzi jakie często są na Wiśle w okresie wysiadywania i odchowu młodych pisklaki mogły przeżyć. Jednak dla mnie to chory pomysł.Niestety Unia lubi innowacyjne pomysły, które często są od czapy. Po prostu kasa wyrzucona w błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi