olo86 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Piotrek - zepsułeś zabawę - a już planowałem, żeby pojechać poniżej wyspy i próbować wyłapać kolegę p.s Patryk - ładnie chciałeś początkującego na minę wsadzić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womar Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Chyba odwrotnie... na samą wyspę za M.Gdańskim (tam, gdzie kozy chodzą można przejść właśnie nawet w woderach, a przy skrajnej niżówce to niemal suchą nogą, tyle że to nie ma nic współnego z rafą. Rafa jest dopiero kawałek dalej, i tam teraz to faktycznie akwalung Według mnie pomysł z rozpoczęciem od woderów wcale nie jest zły - spokojnie można nauczyć się chodzenia po kamieniach w nurcie, ale jest to bezpieczene, bo woda wciąż dość płytka. Nie we wszystkie miejsca rzecz jasna da się dotrzeć, ale na jazie, klenie i bolenie często wystarczy - na spodniobuty przyjdzie czas. Za to kilka godzin w krótkich spodenkach stojąc np. po pas w wodzie zwłaszcza w naszej WIsełce to chyba ani miłe, ani zdrowe (kwestia temperatury i syfu w wodzie). Przy okazji bolek 70+ sprzed kilku dni 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Rafa zaczyna się prawie przy końcu wyspy, jestem tam dosyć często i widzę gdzie stoją w wodzie. Na wyspę można wejść nie mocząc klejnotów przy 70-80cm wody. Nie ciągnę dalej tematu żeby nie wprowadzać nowego kolegi w błąd. Wy mieliście na myśli grota, ja gdański. Niedogadaliśmy się ale nie mówcie że akwalung bo 30-40m od wyspy gość stał po brzuch w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 (edytowane) Rafa zaczyna się prawie przy końcu wyspy, jestem tam dosyć często i widzę gdzie stoją w wodzie. Na wyspę można wejść nie mocząc klejnotów przy 70-80cm wody. Nie ciągnę dalej tematu żeby nie wprowadzać nowego kolegi w błąd. Wy mieliście na myśli grota, ja gdański. Niedogadaliśmy się ale nie mówcie że akwalung bo 30-40m od wyspy gość stał po brzuch w wodzie.Radzę spróbować w zaznaczonym miejscu . Życzę powodzenia. Na rafę da się wejść , ale w zupełnie innym miejscu. Edytowane 18 Sierpnia 2018 przez Pisarz.......ewski Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Na tą wyspę przy gdańskim to śmiało od główki powyżej. Myślę że nawet kolan się nie zamoczy [emoji4] Co do stania przy tych temp w wodzie to mam inne zdanie ale każdy może mieć swoje Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 (edytowane) Ze szczytu główki wchodzą "turyści", wchodziłem tamtędy co zaznaczyłem przy stanie wody 65-75cm. Ale tak jak już napisałem, mój błąd i nie będę wprowadzał zamieszania. Zostawię takie podpowiedzi kolegą którzy chodzą po rafach i mają o tym pojęcie, będzie bezpieczniej A wracając do tematu ryb, ktoś łowi w tej odnodze która oddziela wyspę przy grota ? Edytowane 18 Sierpnia 2018 przez Patryk022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 (edytowane) Oczywiście że pisałem o wyspie poniżej Grota. Płytka rozległa rafa, idealna na naukę. Poniżej Gdańskiego przy obecnym stanie wody życzę dobrych umiejętności pływackich. W odnodze przy odpowiednim stanie wody są różne rybki, na przykład bolki. Edytowane 18 Sierpnia 2018 przez korol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Hmm ja jak mam możliwość wejść gdzieś i się nie ubabrać to śmiało to robię [emoji4] Czy to czyni ze mnie turystę nie wiem. Wiadomo jak ktoś potrzebuje dodatkowych wrażeń to niech idzie drogą dla "zawodowców" [emoji6]Ze szczytu główki wchodzą "turyści", wchodziłem tamtędy co zaznaczyłem przy stanie wody 65-75cm. Ale tak jak już napisałem, mój błąd i nie będę wprowadzał zamieszania. Zostawię takie podpowiedzi kolegą którzy chodzą po rafach i mają o tym pojęcie, będzie bezpieczniej A wracając do tematu ryb, ktoś łowi w tej odnodze która oddziela wyspę przy grota ?Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Qucyk, chodziło mi o ludzi z psami i dziećmi którzy często wchodzą na sam początek wyspy i spędzają miło czas nad wodą. Nie miałem na myśli wędkarzy, broń Boże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZM Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Przy niższej wodzie na wyspę za gdańskim to można przejść w niemalże każdym miejscu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Przy niższej wodzie na wyspę za gdańskim to można przejść w niemalże każdym miejscuChyba po to żeby kozy pooglądać.A tak z ciekawości , możesz podać datę robienia tego zdjęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZM Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 (edytowane) Chyba po to żeby kozy pooglądać.A tak z ciekawości , możesz podać datę robienia tego zdjęcia. Można jeszcze połapać motyle z exif wychodzi że 24 czerwca Edytowane 18 Sierpnia 2018 przez CZM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Oczywiście że pisałem o wyspie poniżej Grota. Płytka rozległa rafa, idealna na naukę. Poniżej Gdańskiego przy obecnym stanie wody życzę dobrych umiejętności pływackich. W odnodze przy odpowiednim stanie wody są różne rybki, na przykład bolki.To jeszcze jedno pytanie. Chodzi o wejście na rafę po środku wyspy czy wejście na wyspę a następnie na rafę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Chyba po to żeby kozy pooglądać.A tak z ciekawości , możesz podać datę robienia tego zdjęcia. Piotrek od mostu tak wypłyciło do pierwszej przerwanej Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 To jeszcze jedno pytanie. Chodzi o wejście na rafę po środku wyspy czy wejście na wyspę a następnie na rafę?no i zamieszanie wyniknęło z pomieszania raf wedle moich obserwacji, na rafę za gdańskim od wyspy w tym roku już bardzo ciężko - wejście jest, ale w zupełnie innym miejscu.Na rafę za Grota - najłatwiej właśnie przez dużą wyspę - i to Piotrek @korol sugerował na początek nauki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Na wyspę przy Gdańskim było kiedyś przejście w zaznaczonym miejscu, ale je zlikwidowano, o czym jest napisane w linkowanym tu niedawno artykule o ptakach i kozach. Zlikwidowano teoretycznie po to, by ptakom ludzie nie przeszkadzali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Byłem po południu. W ramach przywitania. Wodą niemal martwa. Jeden bolen ok 55cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz1982 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 (edytowane) Dzisiaj dwa małe Bolki +/- 40 i jeden szczupak 15 cm - najmniejszy jakiego załapałem a uderzył w wobka 9 cm Wczoraj pierwszy raz byłem na opasce niedaleko Plaży Romantycznej , piękne miejsce "pachnie" dużym Boleniem, niestety bez kontakt z rybą , łowi ktoś w tych okolicach ?? Edytowane 19 Sierpnia 2018 przez lukasz1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomidor babinicz Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 (edytowane) Lukasz, łowię najczęściej trochę w górę, do wysp. Jest trochę tych małych bolesławów. W zeszłym tygodniu był dzień, że robiły za jazgarze. Do tego stopnia, że sobie dałem siana i kontemplowałem drugi brzeg. Edytowane 19 Sierpnia 2018 przez pomidor babinicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Wczoraj pierwszy raz byłem na opasce niedaleko Plaży Romantycznej....Co to jest Plaża Romantyczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Miejsce na przy Wale Medzeszyński, dojazd od ulicy Romantycznej nad samą wodą jest parking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 To ta mała plaża na przeciwko plaży na Zawadach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Dostałem w weekend nowe obywatelstwo 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Wujek, więc jaki los wybrałeś dla Wisły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Niech tam sobie płynie wolna i nieujarzmiona, choć regulacje w starym stylu by się przydało odbudowac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi