Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny podwarszawski stykacz. Rapki żerują bardzo krótko, na trzech wypadach za każdym razem brały o wschodzie słońca a później cisza. Oczywiście na martwej wodzie. Przywalił w Rapida.

post-54783-0-86093600-1535467939_thumb.jpg

post-54783-0-65708700-1535467975_thumb.jpg

Edytowane przez pawello
  • Like 9

Ja dziś o 5-tej rano stawiłem się na "mojej" małej główce. Po 10 minutach nadjechał samochód, z którego wyczłapało się trzech panów po 80ątce. Bez słowa (nie licząc zwrotu: "puka cuś"?) rozstawili w odległości nie większej niż 2 metry ode mnie  krzesełka, i 6 zestawów gruntowych wylądowało w wodzie. No kur..., czasami mam wrażenie, że dla części panów w podeszłym wieku spinningista to nie wędkarz, a przechodzień z giętkim patykiem w dłoni.

Mam świadomość braku asertywności o poranku, ale w sytuacji słabo poruszających się dziadków jakoś nie mogłem...wyjście na zero.

• Like 1

Ja dziś o 5-tej rano stawiłem się na "mojej" małej główce. Po 10 minutach nadjechał samochód, z którego wyczłapało się trzech panów po 80ątce. Bez słowa (nie licząc zwrotu: "puka cuś"?) rozstawili w odległości nie większej niż 2 metry ode mnie  krzesełka, i 6 zestawów gruntowych wylądowało w wodzie. No kur..., czasami mam wrażenie, że dla części panów w podeszłym wieku spinningista to nie wędkarz, a przechodzień z giętkim patykiem w dłoni.

Mam świadomość braku asertywności o poranku, ale w sytuacji słabo poruszających się dziadków jakoś nie mogłem...wyjście na zero.

Dodaj jeszcze spinningistów brodzących w Wiśle nie za lepsza miejscówka a za przynęta, którą im w kamieniach została, zwłaszcza przy brzegu.

• Like 1

Dawid , przywracasz wiarę w warszawską Wisłę . Tak jak napisali wcześniej koledzy ,szacun i gratulacje. :)

Piękna życiówka i obyś jeszcze w tym sezonie wynik poprawił :highfive:  .Co nie będzie łatwe , ale jest możliwe. Po takiej rybie to nawet +70  już tak nie cieszy . :doh:

Tego Ci życzyłem. :)

No może nie do końca tego ;)  , bo teraz masz PB o pół centymetra :angry:  większe od mojego  :clappinghands:

Edytowane przez Pisarz.......ewski Piotr

Gość DAWIDspinn

To bez wątpienia najpiękniejszy dzień w moim życiu na Wiśle. Do 87 cm zabrakło dosłownie milemtra, może dwóch. Dużo słyszałem opowiesci o takich boleniach i zawsze wierzyłem że takiego trafię. Ryba uderzyła w głębokiej rynnie za wielkimi kamieniami. Oczywiście w Rapida. Wedka Kamisori Zander, Black Crystal i OctaBraid 0,14 dopełniło dzieła. Dziś jestem najszczesliwszym wędkarzem na ziemi!

post-49243-0-15031000-1535622389_thumb.jpg

• Like 44

Był potężny, zresztą spotkałem kolegę z forum zaraz przed wypuszczaniem i mówił że nie widział nigdy takiej ryby :)

Piękna jesienna rapa . :)

Wiosenne to tylko cienie tych jesiennych wypasionych klamotów.

Gratulację :)  . Jeszcze tylko ta obiecana wielka Barbara i możesz zamykać sezon życia. :clappinghands:

• Like 2