Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczynają jeść... 6:3 dla mnie ryby w przedziale 50-70. Oczywiście największy spadł ale był mega słabo zapięty. Najprzystojniejszy poniżej. Przynęta bezsterowy pinokio ;)

9 ryb to już fajny wynik, nigdy nie udało mi się złowić tylu bolków na jednym wypadzie...jeśli to tam gdzie myślę - a tak wygląda po zdjęciach - to ewidentnie masz patent na to miejsce Daniel :)

Ja w nocy z poniedziałku na wtorek wróciłem z urlopu i praktycznie od razu po odespaniu lotu pojechałem przeprosić się z Królową, niestety dla mnie nie była tak łaskawa jak dla wielu z Was. Byłem w takim amoku i radości przed wyjściem z domu, że nawet nie sprawdziłem stanu wody....nie muszę pisać że doznałem szoku jak dojechałem na miejsce gdzie ostatnio miałem fajne ryby i wszedłem na nie suchą stopą.....

Przez 2h trafił się tylko jeden pasiasty około 20cm przy łowieniu na lekko....aktywność powierzchniowa bolków w godzinach 16-18 niestety już bardzo kiepska...

pozdrawiam,

malcz

Przez 2h trafił się tylko jeden pasiasty około 20cm przy łowieniu na lekko....aktywność powierzchniowa bolków w godzinach 16-18 niestety już bardzo kiepska...

pozdrawiam,

malcz

Ja wczoraj byłem i odwrotną sytuacje miałem od 16 do 18 woda się gotowała wręcz od ataków bolków..

Edytowane przez CacY55

Zauważacie jeszcze aktywność o samym świcie czy już ruszają się pozniej?

Ryby aktywne 7-8:30 i później od 10 do mniej więcej 11. Wieczorem nie wiem... jutro jak wstanę to zerknę czy godziny żerowania się zmieniły [emoji6]

Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Qcyk

Marcin Ciii mam tam jeszcze 2 ryby do zakolczykowania [emoji6] i chciałbym to zrobić sam. Aha dzisiaj agrafka strzeliła na jednej rybie... musiała się niezła dźwignia zrobić...

9 ryb to już fajny wynik, nigdy nie udało mi się złowić tylu bolków na jednym wypadzie...jeśli to tam gdzie myślę - a tak wygląda po zdjęciach - to ewidentnie masz patent na to miejsce Daniel :)

Ja w nocy z poniedziałku na wtorek wróciłem z urlopu i praktycznie od razu po odespaniu lotu pojechałem przeprosić się z Królową, niestety dla mnie nie była tak łaskawa jak dla wielu z Was. Byłem w takim amoku i radości przed wyjściem z domu, że nawet nie sprawdziłem stanu wody....nie muszę pisać że doznałem szoku jak dojechałem na miejsce gdzie ostatnio miałem fajne ryby i wszedłem na nie suchą stopą.....

pozdrawiam,

malcz

Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Qcyk
  • Like 1

U mnie na razie jeden stykowiec i szczupły ok 65 pod nogami odcina przynętę [emoji58] mam nadzieję że sobie z nią poradzi... mam jeszcze 30min więc walczę

Edytowane przez Qcyk

U mnie na razie jeden stykowiec i szczupły ok 65 pod nogami odcina przynętę [emoji58] mam nadzieję że sobie z nią poradzi... mam jeszcze 30min więc walczę

9:39....co wywalczyłeś?

Daniel byłeś "tam" czy "tam bliżej pracy". Pokazują się rano ?

Gość DAWIDspinn

Ja o świcie dwie godziny dwa nie duże bolenie 50, nie tego się spodziewałem zrywając się tak rano ;) Do tego akcja, że mało serce mi nie stanelo. Dosłownie kilka metrów ode mnie przebieglo stado łosi. Samiec, samica i chyba dwa młode. Samica z młodymi pobiegła dalej a samiec zatrzymał się i patrzył mi z 5 minut w oczy. Nie wiedziałem czy uciekać czy stać w miejscu, wybrałem to drugie, naszczescie łoś ruszył w swoją stronę :)

Edytowane przez DAWIDspinn
  • Like 9

Ja o świcie dwie godziny dwa nie duże bolenie 50, nie tego się spodziewałem zrywając się tak rano ;) Do tego akcja, że mało serce mi nie stanelo. Dosłownie kilka metrów ode mnie przebieglo stado łosi. Samiec, samica i chyba dwa młode. Samica z młodymi pobiegła dalej a samiec zatrzymał się i patrzył mi z 5 minut w oczy. Nie wiedziałem czy uciekać czy stać w miejscu, wybrałem to drugie, naszczescie łoś ruszył w swoją stronę :)

Już kiedyś to pisałem, miałem to samo ale z dzikami. Grupa 5 dzików wybiegła z krzaków za moim plecami, stałem nad brzegiem a one zbiegły z nasypu by przeprawić się Wisłą. Obyło się bez patrzenia w oczy ale prawie narobiłem w gacie.

• Like 3

Dwa lata temu jesienią obławiałem przez kilka dni wieczorową porą małe jeziorko . Jeziorko jest umiejscowione w środku lasu . Woda jest tam dość płytka , dlatego wchodziłem w spodnio-butach dość daleko od brzegu . Codziennie około 18. 30 z przeciwnego brzegu wchodził do wody olbrzymi łoś .Stawał naprzeciwko mnie i obserwował , a po jakimś czasie przechodził obok mnie na drugi brzeg i znikał w lesie. Za pierwszym razem ciśnienie skoczyło mi w okolice zawału sercaaaa.jpg . W następnych dniach było już znacznie lepiej. :)

• Like 3

Dziś po kilkudniowej nieobecności na mojej opasce o 17:30 zameldował się przy boleniowaniu......hm Jaź.

post-65587-0-37616100-1537467376_thumb.jpg

Branie ze średniego tempa, plecionka 8lb. Na agrafce 7 cm wobler piankowy uklej-opodobny. Kotwica jeden grot wyprostowany a drugiego brak.

post-65587-0-39881000-1537467531_thumb.jpg

Jaź wrócił szybko do Wisły :)

• Like 9

Dziex.

Na 10 wyjść w miesiącu po max 2h 1 wyjście to coś fajnego a reszta to brutalna Wiślana rzeczywistość.. Przedszkole,podstawówka albo zero. To jedno wyście daje motywacje na kolejne 9. Presja wędkarska na Warszawskim odcinku jest duża i aby łapać fajne rybki trzeba łowić w miescu gdzie zwykły żarłoczny gumofilc omija.

• Like 1