korol Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Sam nie wiem, ostatnio co łowienie mam 1- 2 z przedziału 40-45. No wczoraj nie, ale była fajniejsza rybka.W sumie to zawody, niech wygrywają najlepsi, tylko nie w dłubaniu ... Dobra już nic nie piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Sam nie wiem, ostatnio co łowienie mam 1- 2 z przedziału 40-45. No wczoraj nie, ale była fajniejsza rybka. W sumie to zawody, niech wygrywają najlepsi, tylko nie w dłubaniu ... Dobra już nic nie piszę Wczoraj byś wyzerowal bo spiąłeś bolenia, i cały sezon GP stracony, taka to formuła zawodów :/Dlatego większość siepie trokiem,choć na Wiśle to już przesada,Olo gratulacje Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Taktyka słuszna, ale weź ją jeszcze zrealizuj :-) tym bardziej że o klenia 35 cm wcale nie jest tak łatwo, łatwiej trafić okonka 18. A tak na marginesie - nie uważacie że wymiar 35 cm dla klenia na zawodach nie jest zawyżony?Tomek - na zawodach obowiązuje ustawowe 25 cm - w innym przypadku stawianie na klenie byłoby mało poważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Sam nie wiem, ostatnio co łowienie mam 1- 2 z przedziału 40-45. No wczoraj nie, ale była fajniejsza rybka. Piotrek , weź poprawkę że Ty większość ryb łowisz stojąc po cycki w Wiśle , a na zawodach to wolno tylko do klejnotów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Piotrek , weź poprawkę że Ty większość ryb łowisz stojąc po cycki w Wiśle , a na zawodach to wolno tylko do klejnotów.I to był duży problem - bo nawet przechodzić nie można głębszą wodą.. Więc moje wejście po klenie to 20 minut poszukiwania "przejścia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Graty Olo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Jak na jesień to małe te bolenie, ale fajnie biorą i trochę pobujają kijkiem 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Decyzja mogła być jedna - krótka obserwacja wody, kilka rzutów i piękny gejzer rapa może nie rekordowa (63 cm) ale na zawodach "wystarczająca". Po zakończeniu holu, zmierzeniu ryby przez sędziego chciałem już kończyć łowienie.. Na szczęscie postanowiłem jeszcze chwilę zostać. Kolejnych kilka rzutów i kolejny piękny strzał z wyskokiem nad wodę, krótki i intensywny hol i mam drugiego bolenia (68 cm). Jak czytam coś takiego, to tak sobie myślę... ależ ja się jeszcze muszę o Wiśle dużo nauczyć. Szacun i gratulacje Olo! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Fajny dzisiaj dzień nad Wisla, kilka rybek złowionych i spotkanie z kolegą z forum, fajna pogawędka i wspólne łowienie Kolega dwóch Piotrków będzie czytał pewnie, więc pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Fajny dzisiaj dzień nad Wisla, kilka rybek złowionych i spotkanie z kolegą z forum, fajna pogawędka i wspólne łowienie Kolega dwóch Piotrków będzie czytał pewnie, więc pozdrawiam Jak czytam coś takiego, to tak sobie myślę... ależ ja się jeszcze muszę o Wiśle dużo nauczyć. Szacun i gratulacje Olo!"Wystarczy" zgrać miejsce, czas, przynętę i sposób prowadzenia a że niektórzy urodzili się w czepku, to zdarza im się takie coś na zawodach Fajny dzisiaj dzień nad Wisla, kilka rybek złowionych i spotkanie z kolegą z forum, fajna pogawędka i wspólne łowienie Kolega dwóch Piotrków będzie czytał pewnie, więc pozdrawiam Jak kolega dwóch Piotrków, to pewnie Paweł Zgadłem? Wygrałem cos? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 No tak, wrócił że Szwecji i się nie chwali krokodylami1. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Dzisiaj i ja spędziłem fajny dzionek nad Wisłą.Udało mi się zrobić nawet dwie tury( rano i wieczór).Ryby nie powalały może wielkością , ale trzy szczupaczki 35-45oraz 3 bolusie 30 -40 i klenik wyjechały;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Jak kolega dwóch Piotrków, to pewnie Paweł Zgadłem? Wygrałem cos? Też miałem tak strzelić ehh jak zawsze spóźniony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 No tak, wrócił że Szwecji i się nie chwali krokodylami1.Pierwsze wieści są takie , że za bardzo nie ma czym się chwalić. Zresztą zgodnie z jego przewidywaniami . Tuż przed wyjazdem mocno rozważał czy nie odwołać swojego uczestnictwa w wyprawie . Jednak wygrała koleżeńska solidarność , ale odgrażał się że to ostatni wyjazd w takim terminie. Wisła zaczęła obficie darzyć , to sobie sowicie odbije. Jak się ogarnie , to może sam w tym temacie coś napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Fajny dzisiaj dzień nad Wisla, kilka rybek złowionych i spotkanie z kolegą z forum, fajna pogawędka i wspólne łowienie Kolega dwóch Piotrków będzie czytał pewnie, więc pozdrawiam No tak, wrócił że Szwecji i się nie chwali krokodylami1.To nie o Pawła chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Wczoraj dwie sesje. Rano 3 godziny i po obiedzie 4. Tyle szczupaków w jeden dzień nie złapałem nigdy wczeaniej! Coż z tego, skoro największy miał 61, drugi 52 a z 10 pozostałych poniżej 40... Ale otwarcie jesieni na plus. I nawet uprzejmych Ukraińców spotkałem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Piotrek o Twojego sąsiada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Jeśli ten że Szwecji to ja, to niestety z przykrością stwierdzam, że jeszcze wczoraj nie zawitalem nad Wisłę, ale to się zmieni :-D Olaf, gratuluję wygranej w zawodach!! Należało Ci się! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Ok - to kilka zdań ode mnie GP Okręgu zawsze kojarzą mi się niestety z okoniowym dłubaniem i śmigającymi nad głową ciężarkami do troka Z reguły mam tak, że im trudniej zwlec się z łóżka tym lepsze wyniki - więc dzisiejsza pobudka w 3 aktach zwiastowała fajny dzień.Przeciwnie do tłumu sprinterów po starcie zawodów, spokojnie powędrowałem na swoje miejsce - jak się okazało, w promieniu kilkuset metrów nie było żywej duszy W związku z tym, co działo się w nocy w pogodzie, postanowiłem zacząć od kleni - i to był strzał w "dychę" - już pierwsze minuty dały ładnego klenia, którego sobie tylko znanym sposobem zrzuciłem z kotwicy podbierakiem...Na szczęście kolejne minuty szybko poprawiły nastrój - najpierw kleń na 42 cm, potem podwymiarowy sandacz i kolejny klenik.W tej sytuacji wiedziałem już, że co by się nie działo, zakończę zawody z przyzwoitym wynikiem. "Szał" na kleniowej rafce ustał, więc postanowiłem stopniowo wracać w kierunku biura zawodów, zatrzymując się w cociekawszych miejscach.Ku mojemu zdziwieniu, jedno z "topowych" miejsc boleniowych na tym odcinku było puste. Decyzja mogła być jedna - krótka obserwacja wody, kilka rzutów i piękny gejzer rapa może nie rekordowa (63 cm) ale na zawodach "wystarczająca". Po zakończeniu holu, zmierzeniu ryby przez sędziego chciałem już kończyć łowienie.. Na szczęscie postanowiłem jeszcze chwilę zostać. Kolejnych kilka rzutów i kolejny piękny strzał z wyskokiem nad wodę, krótki i intensywny hol i mam drugiego bolenia (68 cm). Po tej rybie postanowiłem zakończyć "walkę".Jak się później okazało, te 4 ryby dały pierwsze miejsce zarówno w sektorze jak i w klasyfikacji generalnej Olo, moje gratulacje - tak właśnie powinien wyglądać wynik zwycięzcy zawodów na Warszawskiej Wiśle - Super !!Bardzo miło, że puchar został w rodzinie j.pl a nie w rękach jakiegoś trokera.... Jeszcze raz szczere gratulacje z mojej strony. p.s. który sektor wylosowałeś? Pozdrawiam,malcz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Piotrek o Twojego sąsiada Chyba wiem o kogo chodzi . A jeśli spotkałeś go około 16-tej , to nawet domyślam się na której miejscówce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Tak dokładnie tak, nawet dostałem woblerka zrobionego z oliwki ???????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Olo, moje gratulacje - tak właśnie powinien wyglądać wynik zwycięzcy zawodów na Warszawskiej Wiśle - Super !!Bardzo miło, że puchar został w rodzinie j.pl a nie w rękach jakiegoś trokera.... Jeszcze raz szczere gratulacje z mojej strony. p.s. który sektor wylosowałeś? Pozdrawiam,malczOd slasko-dąbrowskiego do ujścia kanału zeranskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek245 Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Tak dokładnie tak, nawet dostałem woblerka zrobionego z oliwki ????????Też mam takie w pudełku .Oczywiście z pestki oliwki . Wczorajszy smakosz RH12. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Gratki Piotrek niech zgadnę ... 74 ???????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek245 Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Ale masz miarę w oczach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi