Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie pije piwko zwycięstwa nad Wisłą :) Uparłem się i szukam tych zębaczy i ... znalazłem kabana

Piona Dawid. I u mnie fajnie, dwa wyjścia i 2 PB dwóch gatunków;)

Już gratuluję i czekam na zdjęcia . :)

U mnie teraz każda złowiona ryba to nowe PB.  ;)  :D  

Do tej pory robiłem PB prawą ręką , teraz tylko lewą. ;)

Dziś był początek .

http://jerkbait.pl/topic/103035-okonie-2018/page-14

• Like 4

Napewno są, będzie to bardzo trudne zadanie ale jak najbardziej wykonalne. Samo nastawianie się na szczupaki na Wiśle to już lekkie wyzwanie, a metrowka będzie mega trudna. Co ciekawe zaliczyłem 4 wypady po 3 godziny stritce na szczupaka, złowiłem 2 ładne i dwa razy na pusto. Omijam starorzecza i wolniaki pewnie dlatego nie łowię małych kajtkow i jak siadzie to już ładna ryba.

• Like 1

nie widzę potrzeby aby ci doradzać bo widzę że umiesz łowić, ale ja bym nie odpuszczał wolniaków szczególnie głębszych, natomiast starorzecza raczej tak. Teraz już będą albo wyeksploatowane albo za płytkie.

Obstawiam że szczupaki będą już stopniowo przesuwać się z szybkiej dobrze natlenionej wody która była ich azylem w czasie letnich upałów właśnie na głębsze wolniaki które mogą być ich zimowiskiem lub stołówką przed zimą.

Ja słyszałem o 113 z grudniowej nocy. Także jakieś niedobitki się ostaly. Szansa raczej niewielka niestety, ale zawsze. Tutaj na Wisle nigdy nic nie wiadomo. Pod Polnocnym jesiotra zlowili, bodajże 4 lata temu. Z tego roku byl szczupak 91 lub 93 zjedzony..

Ja kilka lat temu trafiłem w centrum 105cm w miejscu raczej brzanowym, ale to było w lato. Na 6cm woblerka bigbait. Ten wobler z resztą nie raz wyciągał szczupaki z miejsc kleniowo brzanowych.

Słyszalem o co najmniej kilku szczupłych w okolicach metra z warszawskiego odcinka na przestrzeni kilku ostatnich lat. Także są, i jeśli tylko będziesz konsekwentnie się na nie nastawiał, w końcu zlowisz swojego metra.

Dawid są Szczupaki i to spore. To ryba która nie kojarzy się z warszawskim odcinkiem Wisły. Wszyscy łowią Sumy, Bolenie, Klenie lub próbują szukać Sandaczy. Przy mnie jeden wędkarz wyjął w zeszłym roku 96cm i to z miejsca gdzie byś nie chciał wrzucić do wody żadnej przynęty. Ja trafiłem w zeszłym największego 85cm na przelewie przy jednej z główek. Szczupak jest mocno rozproszony na Wiśle ale pływa nie jeden piękny kaban. Słuszny cel obrałeś, jak najbardziej do zrealizowania bez wyjazdów na daleką północ:) Tylko czasu mieć trzeba a ja go nie mam za dużo.

Fiu fiu panie.. wątek warszawski na drugiej stronie... Dwa fajne rapiszony złowione w sobotę i dzisiaj.

Kurde, a p. Sandacz dziś niestety odmówił konsumpcji :(, nawet malucha... Ale rafka głodna, 14 gum zagryzła :)

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka

• Like 1