Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Wielkie dzięki Panowie :)
To jest trochę tak, że po prostu chciało mi się robić zdjęcia, a potem opisać co fajniejsze rybki. Żona wyszła do Kościoła, zostałem w domu z chorymi dziećmi i akurat miałem flow :)
Na naszym warszawskim odcinku mamy wielką konkurencje i sporo dobrych wędkarzy. Na przykład zdarza mi się łowić z takim jednym, również brodzącym hardcorem. Dobrze połowił.
Na rybkach jestem najczęściej jak się da, pewnie wyjdzie średnia z 4/7. Ale są to b. krótkie wypady, zresztą niektórzy z Was, których spotykam nad wodą wiedzą.
Niemal biegam po kamieniach, aby zaoszczędzić czas na dojściu i zejściu z łowiska. Czasem wyskakuje tylko na 15 min w koszuli i pantoflach, aby popatrzeć na wodę i kilka razy rzucić.

W wątku o Bugu specjalnie za dużo nie piszę. Raz, że bywam za rzadko, a dwa, że to tak mięsiarski rejon (patrz Siemianówka), że postanowiłem nie przykładać ręki do eksterminacji tych ostatnich rybek.
Zwłaszcza, że tam znacznie łatwiej dostać się do miejscówek... A poza tym, na Bugu to rządzi maicke82 (kto nie wierzy, patrz np. 2016), aż strach pomyśleć ile by u nas łowił :)

Edytowane przez korol
  • Like 4

A mówią, że w Wiśle nie ma ryb hehe

Brawo Piotr  :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:

Ryby w Wiśle jeszcze trochę pływa , z naciskiem na trochę. ;)

Tym bardziej osiągnięcia Piotrka budzą szacunek. :doh:

Czasami się zastanawiam ^_^  co by się wydarzyło gdyby dopuścić ;)  do Wisły, Piotrka , Dawida lub Ciebie Adamie , ale jakieś 30-40 lat temu. aaa.jpg :D

Edytowane przez Pisarz.......ewski Piotr
  • Like 1

Ryby w Wiśle jeszcze trochę pływa , z naciskiem na trochę. ;)

Tym bardziej osiągnięcia Piotrka budzą szacunek. :doh:

Czasami się zastanawiam ^_^ co by się wydarzyło gdyby dopuścić ;) do Wisły, Piotrka , Dawida lub Ciebie Adamie , ale jakieś 30-40 lat temu. aaa.jpg :D

Z tym sprzętem co teraz to każdy Wiślak z krwi i kości by się wyłowił do bólu :)

Niestety te czasy już nie wrócą. Ale z drugiej strony patrząc po idiotyźmie niektórych osób, to może i dobrze.

Nie szanuje się teraz tej resztki co została, to co byłoby, gdyby ryb było tyle co wtedy :(

Edytowane przez tymon
  • Like 3