maciekd01 Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Z przykrością muszę stwierdzić fakt, że nie nauczyłem się jeszcze łowić na Wiśle w okresie jesiennym. Próbuję, ale nic z tego. Nie umiem się wstrzelić w czas i miejsce. Pewnie za mało próbuję i za szybko się zniechęcam. Dziś pojechałem jeszcze przed świtem, ale łowienie po ciemku to nie dla mnie. Zrzucam na astygmatyzm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Maćku nocą cierpliwości. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej7 Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Maćku nocą cierpliwości.Albo zmień porę proponuję 17 pod Gdańskim i woblery na rafach niestety tak nie umiem fota z września ale złomotał mnie jeden w czwartek. Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Albo zmień porę proponuję 17 pod Gdańskim i woblery na rafach niestety tak nie umiem fota z września ale złomotał mnie jeden w czwartek. Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka ...i wobler z niebieskim grzbietem... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 (edytowane) Od 24 minuty Edytowane 30 Października 2018 przez szczupły Krzysiek 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Piękny, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 (edytowane) boleń bardzo ładny Mi też się udało wczoraj trafić ładną rybę.Kilka razy byłem na wieczorowego ale same króciaki albo okołowymiarowe sandacze siadały, o forumowe minimum żadna ryba się nawet nie otarła a wymiarowych było jak na lekarstwo.Aż w końcu zmiana miejsca na odcinek mniej zurbanizowany i taki się zameldował, życiówka pobita więc jest z czego się cieszyć.Kijek do 28 gram, plecionka 0,15 i jasna guma GA-MA 7 cm na 12 gramach. Foto takie sobie ale wiadomo jak to jest samemu z dużą rybą nad Wisłą...Ryba 83 cm bardzo gruba czego zdjęcie nie oddaje. Edytowane 30 Października 2018 przez wojciech1919 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Grubo, mega sandacz, gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Piękny smok! Gratulacje!!!Wczoraj pierwsze nocne, jesienne wyjście nad Wusełkę za namową Maćka. Meldowały się standardowe zedki warszawskie, aż w pewnej rynnie miałem piękny podwójny strzał. Niestety ryba nie dała się obejrzeć walcząc cały czas przy dnie rynny, po czym nie wytrzymały polecane przeze mnue Ownery ST46 Fcuk !!! Nie polecam !!! 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Piękny smok! Gratulacje!!!Wczoraj pierwsze nocne, jesienne wyjście nad Wusełkę za namową Maćka. Meldowały się standardowe zedki warszawskie, aż w pewnej rynnie miałem piękny podwójny strzał. Niestety ryba nie dała się obejrzeć walcząc cały czas przy dnie rynny, po czym nie wytrzymały polecane przeze mnue Ownery ST46 Fcuk !!! Nie polecam !!! Pewnie imadło przepływało Jakaś super mega mocna linka, skoro przezwyciężyła takie kotwy. Aż dziwne. Albo te st 46 jakieś trefne się trafiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Pewnie sumek koziołka fiknał? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 boleń bardzo ładny Mi też się udało wczoraj trafić ładną rybę.Kilka razy byłem na wieczorowego ale same króciaki albo okołowymiarowe sandacze siadały, o forumowe minimum żadna ryba się nawet nie otarła a wymiarowych było jak na lekarstwo.Aż w końcu zmiana miejsca na odcinek mniej zurbanizowany i taki się zameldował, życiówka pobita więc jest z czego się cieszyć.Kijek do 28 gram, plecionka 0,15 i jasna guma GA-MA 7 cm na 12 gramach. Foto takie sobie ale wiadomo jak to jest samemu z dużą rybą nad Wisłą...Ryba 83 cmRadom rządzi ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Pewnie imadło przepływało Jakaś super mega mocna linka, skoro przezwyciężyła takie kotwy. Aż dziwne. Albo te st 46 jakieś trefne się trafiły. Linka 0,18 Daiwa x8, kij do uncji, hamulec dokręcony dosyć mocno, rybę podpompowałem około 20 m pod prąd, kiedy była naprzeciwko mnie ruszyła w kierunku koryta tępymi zrywami wybierając linkę i zabawa się skończyła Kotwice musiały siedzieć w kości wbite samymi grotami. Gdyby weszły w miękkie napewno tak by nie porozginał. Podobną sytuację z tymi samymi kotwami miałem jakues dwa lata temu, z tym, że grot został rozgięty już przy samym strzale. Tez o tym tu pisałem Osobiście niżej jak z st56 na Wiśle już nie schodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Jak skokami, to stawiam na wąsatego. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Tez stawiam na suma zapiętego za górną i dolną szczękę dlatego tak rozgiął groty. Był śluz na lince? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Też stawiam na wąsatego, miałem zestaw na zeda niestety i parę razy przygwoździł sumek i nie było wybacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 (edytowane) Ja obstawiam dużego okonia. Edytowane 31 Października 2018 przez sajdol1 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Moim zdaniem jak tępe zrywy to zmarznieta żaba z kombinerkami. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Jakiś czas mnie nad Wisłą nie było, ale wróciłem 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daz wroc Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 ja obstawiam zedosumozgreda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Super @Korol.Ty jak ruszasz,to zawsze coś łowisz. Muszę Cię pooglądać w akcji Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 (edytowane) Dzięki Oczywiście nie zawsze. Na przykład w sobotę po zmroku nic mi się nie udało złowić, a bardzo mocno liczyłem na grubego bużańskiego sandała.Dopiszę więcej. Może komuś się przyda.Wziął na pograniczu dość głębokiej częściowo kamienistej rynny i spowolnienia przed głęboko i bardzo dawno zatopionym drzewem.Jasne trzycalowe kopyto na 15g główce, prowadzone lekko nad dnem. Do tego gruby fluro (chyba 15kg) i plecionka pp 0,31. Złowiony oczywiście celowo. Specjalnie ściągnąłem seledyn i dałem lekko lżejszą główkę. Edytowane 31 Października 2018 przez korol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Na Wiśle rzadko schodzisz bez ryby, oto mi chodziło... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Na Wiśle fakt, ostatnimi czasy darzy.W sporej części kwestia ciągłego monitorowania, co się dzieje nad wodą. Nawet jak nie łowię zatrzymuje się na tą chwilę, aby "popatrzeć na wodę" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Pech chciał (a może i szczęście). że nie pojechałem w rodzinne strony i zamiast Lipieni będzie próba sił na stołecznej Wiśle;) Wybiera się ktoś jutro z rana i chciałby mi co nieco podpowiedzieć nad wodą? Jestem totalnie zielony na tej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi