harp Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 (edytowane) W czwartek około 11 zarybienie Wisły w Warszawie szczupakiem. Wylot Portu Czerniakowskiego. Chętnych do pomocy nigdy za dużo. Jesli ktoś ma łódkę i może troszke te ryby porozwozić po rzece będzie jeszcze lepiej. Edytowane 13 Listopada 2018 przez harp 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qamil Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 W okresie od 1 stycznia do 30 kwietnia we wszystkich wodach obowiązuje zakaz połowu ryb ze środków pływających, zakaz łowienia na „żywca” i „na martwą rybkę” oraz zakaz spinningowania z użyciem przynęty o długości powyżej 5 cm. Regulamin OM od 2019 roku. Super, nie będzie udawania głupa z łowieniem okoni na 12 cm gumy. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Proponuję wywieźć wszystko po burtach gdzie z brzegu niema dostępu bo będzie jak z sumami. Jednego dnia wpuszczone w kolejne 3 dni wyłowione. Akcja na + Ale naprawdę Panowie z głową 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Patryk022 o to chodzi . Tylko musi przyjść wiecej ludzi do pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Jak zdążę lekarza ogarnąć rano to jestem. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Ja jesli postaram sie zrobic czwartkowa robote w srode. Moze sie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 W okresie od 1 stycznia do 30 kwietnia we wszystkich wodach obowiązuje zakaz połowu ryb ze środków pływających, zakaz łowienia na „żywca” i „na martwą rybkę” oraz zakaz spinningowania z użyciem przynęty o długości powyżej 5 cm. Regulamin OM od 2019 roku. Super, nie będzie udawania głupa z łowieniem okoni na 12 cm gumy. Coś tu jest nie tak. O ile na nizinnych poniżej 5cm jest zrozumiałe o tyle na górskich miało być odwrotnie bo powyżej 5cm, by ryb nie szarpać małymi przynętami. Taki wniosek był z jednego Koła, byłem na spotkaniu sprawozdawczym. Może jak wydadzą zasady na górskie to się wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 No i fajnie Dobre przepisy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 (edytowane) Troszkę za nisko ta poprzeczka bo kto nie łowi np okoni na przynęty 7cm i taka granica byłaby lepsza [emoji4] No ale cóż trzeba będzie się dostosować. Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Edytowane 13 Listopada 2018 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Wolę się dostosować i łowić na 5cm niż żeby jakiś "Janusz" łowiący szczupaki w okresie tłumaczył się, że to na okonia Niestety u nas nie może być normalnie i jeśli się nie zabroni to się nie polepszy, a w niektórych przypadkach nawet jak się zabroni to i tak nic nie da Ciężkie to nasze wędkarskie podwórko 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Bardzo dobry przepis, łatwiej będzie można wyłapać tych co na okonie stosują duże gumy i wachadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 5cm - czyli odpadają Wam wszelkie 2" kajtki itp ? Jak to ma być mierzone - sama guma czy razem z główką ? Zacznie się pranie na boczny aż będzie furczeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qamil Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Kajtka będzie można skrócić. Dobre pytanie do OM czy glówka i czeburaszka liczone do cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 W okręgu Ciechanów już taki przepis funkcjonuje i nikt nie narzeka.Lepiej wprowadzić okres ochronny dla okonia i po problemie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Kajtka będzie można skrócić. Dobre pytanie do OM czy glówka i czeburaszka liczone do cm.odpinasz przynętę z agrafki lub przyponu i mierzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 W okręgu Ciechanów już taki przepis funkcjonuje i nikt nie narzeka.Lepiej wprowadzić okres ochronny dla okonia i po problemie.Rok temu się przekonałem jak ten przepis w Ciechanowie funkcjonuje. Zapytałem na zawodach czy większe wirujące ogonki są zgodne z regulaminem? Są, bo liczy się korpus. A go dla każdej przynęty można różnie interpretować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 W okresie od 1 stycznia do 30 kwietnia we wszystkich wodach obowiązuje zakaz połowu ryb ze środków pływających, zakaz łowienia na „żywca” i „na martwą rybkę” oraz zakaz spinningowania z użyciem przynęty o długości powyżej 5 cm. Regulamin OM od 2019 roku. Super, nie będzie udawania głupa z łowieniem okoni na 12 cm gumy. Świetnie, zasadnicze pytanie brzmi: kto będzie egzekwował ten przepis i ilu wędkujących będzie go przestrzegało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Jak będą go egzekwowali na pigalakach to i tak już coś. Nie uniemożliwi, ale trochę utrudni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 (edytowane) Fajny wypad wieczorny z korolem na sandacze, ja lowielem 1,5 godziny i było trochę brań, wymiarek z plusem tak wielkosciowo i jedna na oko duża ryba spadla. Piotrek jeszcze walczy Edytowane 14 Listopada 2018 przez DAWIDspinn 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 A ja słyszałem, że Korol to samotny wilk. ;-)Też bym się wybrał żeby podpatrzeć technikę mistrza.---Dziś niestety do późna walczyłem z danymi, a teraz jadę wyleżeć kilka dni przeziębienie. Piszcie więcej to chociaż poczytać będzie co. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 (edytowane) Kiedyś często spotykaliśmy się podczas lowienia, teraz ja przeniosłem się w inny rewir i ostatnio się styknelismy przypadkowo co zaowocowało dzisiajszym łowieniem Edytowane 14 Listopada 2018 przez DAWIDspinn 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Też wróciłem i też zlowiłem. Podobnego jak Dawid, no troszkę grubszego;p. Wypad na duzy plus. Nie ma to jak przepustka od zony i dobre towarzystwo nad woda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 No i super Do następnego ????! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Zarybienie dzisiejsze z lekkim poslizgiem . 11.30 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 mikryb, z tym mistrzem to nie przesadzajmy. Zwykle, klasyczne obławianie książkowych miejsc (jak w książce M.SZ.) i obserwowanie wody.Wczoraj to i tak miałem fatalną passę. Najpierw zerwałem ulubionego nocnego woblera z całym flurocarbonem, zapomniałem nożyczek do plecionki, a potem ze dwa razy rozplątywałem brodę. Dopiero potem się ogarnąłem i wczułem w rzekę.Z takich pozytywnych wiadomości. Spotkałem ostatnio w Centrum nad wodą starszego spinningistę który również liczy ryby w centymetrach i wszystko wypuszcza 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi