RulleZ Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Koledzy pytanko trochę z innej beczki, jakiej plecionki (firma/grubość) używacie na wisełce tak by komfortowo wędkować ale również w miare możliwosci odzyskiwać przynęty z zaczepów? Moja Octa 0.12 fajnie się spisuje do momentu zaczepu..JMC 3Lb, 8Lb i 12Lb. 12 prostuje haki na zaczepach, ma już na koncie kilka szmat/patyków z nurtu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Power pro 0,31, pięknie prostuje haki i wyrywa zaczepy. Teraz jak mróz to varivas chyba koło 0.2 Ale ten już nie zawsze wygrywa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikehiro Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Słuchajcie, wiem, ze nie każdy zdradza swoje łowiska, ale mam prośbę o cynk na sandaczową miejscówkę dostępną z brzegu Jakiś fajny dołek na pewno ktoś zna... musi być głęboko O rybę się nie martwcie bo i tak jak zwykle zostanie na miejscu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Na pewno dobrym tropem ,bedzie szukanie w okolicach mostow ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjson Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Praktycznie pod każdym mostem na warszawskim odcinku znajdziesz dołek pomiędzy brzegiem a pierwszą podporą, poza tym warto szukać w miejscach gdzie działają/działały piaskarnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Ktoś kojarzy co za prace są wykonywane przy Gdańskim? Widziałem wczoraj szakala. W ścisłym centrum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womar Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 nie widziałem osobiście, ale pewnie to - miały ruszyć jakoś na dniach:http://intop.waw.pl/aktualnosci/rozpoczynamy-prace-na-moscie-gdanskim,101.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Widziałem wczoraj szakala. W ścisłym centrumWitaj w klubie. Powoli możemy się przyzwyczajać do takiego widoku. http://jerkbait.pl/topic/111516-szakal-z%C5%82ocisty-w-warszawie/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Zwierzę płochliwe, wyglądające jak przerośnięty lis, mocno przerośnięty. Ciekawe, co jeszcze do nas zawędruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Wypuszczacz. Można je spotkać raczej nocą. Bardzo płochliwe osobniki. Przeważnie brodzą po kamienistych rafach i posługując się przedmiotem przypominającym tyczkę drażnią się z rybami. Nad warszawskim odcinkiem Wisły ilościowo zbliżone do populacji bielika. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artuditu Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Te szakale dośc czesto widywałem w okolicach Grota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Widziałem też lisa. I zlowilem mewe. Kawal ptaka.Trochę mnie podziobala, pomogły nowe rękawice z neoprenu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Te szakale dośc czesto widywałem w okolicach Grota.Artur to mali Cyganie byli 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Piotrek, Ty to od czasu słynnego sygnetu to jakoś nie możesz przeboleć tych Cyganów... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Korol, rozumiem że to było PB jeśli chodzi o mewy?;-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Tak, bo to ta duża.Ale jeśli chodzi o PB w ptakach, to kiedyś w nocy złowiłem łabędzia.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Miałem wątpliwą przyjemność znać faceta, któty miał takie PB. Na powierzchniowe wędkowanie. Przynętą była skórka od chleba. Nie będę pisał co się stało z brzydkim kaczątkiem. Gość wykończył się potem za pomocą alkoholu. Kuriozalne, ale z zawodu był ornitologiem. Dziwne rzeczy się dzieją w ludzkich głowach, a nam się zdarza narzekać na wędkarzy zabierających znad wody komplet szczupaków. Ciekawskim zdradzę, że opisywany ptak jest niesmaczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Chyba, że po wietnamsku. Odpowiednio marynowany palce lizać. Niczym boleń. Też trzeba trzymać z tydzień w zalewie, a wtedy zupełnie nie jak boleń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Brzany spod kolektora przy Dewajtis na Bielanach wymagały podobno całonocnego moczenia w mleku. Najskuteczniej wytrącało fenol. To były jeszcze czasy gdy częstym przyłowem był toaleciak, czy przepływająca podpaska. Jeździliśmy z kumplami popatrzeć i dłużej niż kwadrans nie dało sie wystać nad wodą. Smród aż kręcił w nosie. A sine nosy radziły sobie i jeszcze opracowały przepis kulinarny na spożycie tej znanej z wybornego smaku ryby. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 (edytowane) Miałem wątpliwą przyjemność znać faceta, któty miał takie PB. Na powierzchniowe wędkowanie. Przynętą była skórka od chleba. Nie będę pisał co się stało z brzydkim kaczątkiem. Gość wykończył się potem za pomocą alkoholu. Kuriozalne, ale z zawodu był ornitologiem. Dziwne rzeczy się dzieją w ludzkich głowach, a nam się zdarza narzekać na wędkarzy zabierających znad wody komplet szczupaków. Ciekawskim zdradzę, że opisywany ptak jest niesmaczny. Gdyby się nie wykończył, mógłby zostać wynajęty do polowania na kormorany. Szkoda zmarnowanego know how.To nie odosobniony przypadek, gdzie ktoś poluje na ptaki, częściej kaczki przy pomocy skórki od chleba. Niestety.Z moich obserwacji istnieje wysoka korelacja pomiędzy takim procederem, a spożywaniem alkoholu.... Brzany spod kolektora przy Dewajtis na Bielanach wymagały podobno całonocnego moczenia w mleku. Najskuteczniej wytrącało fenol. To były jeszcze czasy gdy częstym przyłowem był toaleciak, czy przepływająca podpaska. Jeździliśmy z kumplami popatrzeć i dłużej niż kwadrans nie dało sie wystać nad wodą. Smród aż kręcił w nosie. A sine nosy radziły sobie i jeszcze opracowały przepis kulinarny na spożycie tej znanej z wybornego smaku ryby. Inny sposób o którym słyszałem, to cała noc w marynacie z cebuli. Edytowane 29 Listopada 2018 przez korol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 W weekend wybieram się na ryby a tu słyszę od znajomych że Wisełka w Wawie to już prawie stoi w lodzie? Ktoś był dziś i może potwierdzić. I czy jest gdzie pomacać za rybą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mido Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Gdyby się nie wykończył, mógłby zostać wynajęty do polowania na kormorany. Szkoda zmarnowanego know how.To nie odosobniony przypadek, gdzie ktoś poluje na ptaki, częściej kaczki przy pomocy skórki od chleba. Niestety.Z moich obserwacji istnieje wysoka korelacja pomiędzy takim procederem, a spożywaniem alkoholu.... Inny sposób o którym słyszałem, to cała noc w marynacie z cebuli.Oba sposoby przyrządzania pochodziły od miejscowych poławiaczy. Nieczystości puszczono na Czajkę i eldorado wygasło. Na szczęście! Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej7 Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Połowy lekko utrudnione podobno byle do środy Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Był ktoś dzisiaj ? Nadal płynie kra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Też mam pytanie odwiedzał ktoś KŻ ostatnio? Idzie chwilowe ocieplenie i zastanawiam się nad dniem urlopu żeby pozwiedzać z kijem... Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi