CacY55 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Ja dziś po pracy wyskoczyłem na 2h w tą piękną pogodę rozpocząć sezon na Wisełce i zameldowały się 2 kleniki 20+ plus znalazłem w "wodnym śmietnisku" taki o to wobler bez kotwic chyba sumowy tak myślę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Witam,byłem dzisiaj i ja z godzine nad naszą Wisełką....co prawda bez kontaktu z rybą w postaci choćby brania,ale już widać ,że ryby się obudziły.Drobnica przy powierzchni co chwila była niepokojona atakami drapieżnika.Dane mi było zaobserewować, spektakularny atak bolka przy samym brzegu....ach miłe uczucie;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 W tym roku jest tragicznie niska woda jak na kwiecień. Ja takiej wody nie pamiętam . Tarło większości ryb będzie nieskuteczne [emoji3525] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko89 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Dokładnie, będziemy mieli sierpień na majówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDDyBoY Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 W tamtym roku było to samo..identyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Dzisiaj wypad na godzinke zakonczony kleniem 30+ i podobnym jaziem . Ogólnie na wodzie był spory ruch, a rybki już na letnich miejscówkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Panowie, prośba aby zwracać uwagę na gumofilców którzy łowią na żywca z gruntu. W dniu dzisiejszym dwóm wędkarzą którzy łowili na spinning 20m dalej to nie przeszkadzało, jeżeli będziemy wszyscy przymykać oko i udawać że się nie widzi to lepiej nie będzie, zapewniam. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 plus znalazłem w "wodnym śmietnisku" taki o to wobler bez kotwic chyba sumowy tak myślę 20190406_213225.jpg To wobler f-my Luhr Jensen, model Hot Lips 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Dzisiaj krótki spacer po praskiej stronie wpadło kilka okonków, jeden klenik, niestety dla niektórych już okres na bolenie... Szybkie zwijanie 10 cm twisterów i Hermesów trwa w najlepsze... Zwracanie uwagi nic nie daje, dziadek zdejmie gume, a jak odejdzie sie dalej znowu nap.... Jestem średnio w sezonie 2 razy w tygodniu nad wodą plus często weekend i kontroli żadnej nie mialem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Ja dziś wróciłem do rzeczywistości po wyprawie na Bornholm. Uderzyłem na klenie, złowiłem 4 plus dwa brania. Największy +/- 40 cm, stały na przelewie. Wisła już odpaliła, widać oznaki żerowania każdej ryby. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Dzisiaj wyskoczyłem nad podwarszawską dosłownie na pół godzinki, ale udało się skusić klenika ok.40 cm. W końcu pierwszy raz w tym roku widziałem jakieś życie w Wiśle, jednak to co przeraża to dramatycznie niski stan wody. Przy tym stanie tegoroczne tarło będzie mizerne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CacY55 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 To wobler f-my Luhr Jensen, model Hot Lips O dzięki za info Nie wiem jak wam ale mi każda znajdka daje wiele radości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Dwa wypady sobotnio -niedzielne ,pomimo widocznej aktywności ryb zakonczyłem bez kontaktu z rybą.Dziś celowo postanowiłem spóznić się do pracy i dzień zacząłem od 2 godzinnego spacerku po bulwarach.W końcu ryby! dwa kleniki +30 i przyłowił się bolek ok 50 ,który na szczęście spioł się w końcówce holu.Ciesze się,że mi się Wisełka otworzyła;) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Wczoraj pierwszy wypad nad Wisłę i zamledowały się dwa niewymiarowe kleniki (miałyby wymiar rok temu), do tego dwa niezacięte brania. Niesamowicie niska woda jak na tę porę roku... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 (edytowane) Wczoraj wybrałem się z bratem na podwarszawską Wisłę połazić za kleniem, 2,5 godziny łowienia we dwóch bez kontaktu z rybą. Żadne kombinacje, zmiany miejscówek itp. nie pomagały, zrezygnowaliśmy około 16.30. Wieczorkiem zaś wybrałem się na wycieczkę rowerową w inne miejsce i o dziwo spora aktywność na wodzie: chlapało się trochę drobnicy, ganiały małe bolki. Najwyraźniej wytypowaliśmy złe miejsce albo trafiliśmy w godziny gdzie ryba w ogóle nie żerowała. Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez Tomek St. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 W niedzielę postanowiłem zadać kłam powiedzeniu "wiatr ze wschodu, ryba chodu" Odwiedziłem prawą stronę Wisły. Wiatr fajnie pomagał w rzucaniu Znalazłem na opasce ciekawy odcinek ze sporym uciągiem i szukałem kleni. W małego woblerka (foto) przywalił "niestety" spory bolek (60+). Wobler malowany lakierami do paznokci akcja drobniutka.Już mi dał w moim sektorze klenie, ale nie tym razem. A na koniec wypadu Wisła mi go zabrała 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryboman Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/warszawa/uratowali-szczupaka-z-potoku/st4r0w3.amp 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Wędkował ktoś dzisiaj ? Jak ryba zareagowała na ocieplenie? Woda niestety cały czas w dół... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zrobiłem sobie wczoraj spacer z wędką, ale nic ciekawego się nie działo. Widać jakieś życie, prawdopodobnie dlatego że latają jakieś owady. Skutecznie odstraszają amatorów piwka od siedzenia blisko wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Podwarszawski,żaden gigant ale jak na moje warunki to już całkiem całkiem. Wziął na obrotówkę 0 prowadzoną przed kamienistym przelewem. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Drugie wyjście na Wisłę w tym roku całkiem udane. Było kilka drobnych rybek i jeden taki już grubszy. Wszystko na woblerki grubo poniżej 5 cm ???? 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zazdroszczę panowie, ja myślałem ze mnie wczoraj coś trafi. Dwa wyjścia do przynęty już prawie wyciągniętej z wody, dwa niezacięte walnięcia i jedna piękna ryba na kiju, która posiłowała się ze mną 10-15 sekund po czym postanowiła wypluć wobka. W rezultacie przyzerowałem, to zdecydowaie nie był mój dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zazdroszczę panowie, ja myślałem ze mnie wczoraj coś trafi. Dwa wyjścia do przynęty już prawie wyciągniętej z wody, dwa niezacięte walnięcia i jedna piękna ryba na kiju, która posiłowała się ze mną 10-15 sekund po czym postanowiła wypluć wobka. W rezultacie przyzerowałem, to zdecydowaie nie był mój dzień Dla mnie to byłby już szczęśliwy dzień . Mam pecha coś do Wisły, albo muszę się uczyć bo to dopiero mój drugi rok i ciągle zmieniam miejscówki by obejrzeć gdzie są najciekawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Wczoraj nie brały panowie więc głową do góry. U mnie zameldowała się ukleja i jeden klenik około 35 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) Woda 2 metry w górę w Zawichoście za 2 dni. Będzie normalne rozpoczęcie sezonu! Nie, ta letnia nizowka! Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez DAWIDspinn 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi