Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DAWIDspinn

Ja dopiero w weekend dobrze połowie ;) Taka praca, przeplatana majówka z robotą :), ale spokojnie odbije sobie ????????

U mnie na rejonie brak aktywności boleni z powierzchni, jednak się do tego przyzwyczaiłem, łowię tylko z dna i w pół wody ;) Na ten sezon taka sama taktyka :)

Woda raczej będzie ta sama , sprawdzałem na pogodynce.Ogólnie wodą płynie sporo syfu z drzew,Sobotę i niedzielę łapałem na odnogach pod Warszawą i tu brały niewymiarki klenia takie około 30-32cm.Na samej Wiśle wynik kleni i jazi zero aczkolwiek Boleń mocno żerował , ale w tych miejscówkach nie rzucałem a rozpoznałem na 1 maja.

Gość DAWIDspinn

Jak ta sama? Napewno nie będzie ta sama skoro w Zawichoście pójdzie dwa metry do góry, to i u nas podobnie :) myślę że woda przyjdzie koło soboty/niedzieli :)

Edytowane przez DAWIDspinn

Jak ta sama? Napewno nie będzie ta sama skoro w Zawichoście pójdzie dwa metry do góry, to i u nas podobnie :) myślę że woda przyjdzie koło soboty/niedzieli :)

Nie ma szans Wisła rozlewa się i jak w Zawichoście 2 metry, to koło Dęblina może z metr, a w Wawie pół metra. Chyba, że będzie jeszcze lało i przyjdzie coś większego z gór.

Jest dokładnie tak jak mówisz. W Puławach przyjdzie 1,5m, do Wa-wy Wisła się rozleje a fala spłaszczy. Tak było zawsze. Ale i tak powiino być ciekawie w Wa-wie.

Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka

Parę lat się nad Wisłą spędziło  :)  :) . Zresztą w podobnych rejonach pływaliśmy  ;)

Kolega z Krakowa mi mówił, że dzisiaj tam trzeci dzień lało. W Puławach fala będzie miała ponad 1,5 m, u nas zapewne kawałek ponad metr. Dobre i to, jutro wyskoczę sobie za szczupakiem a w weekend po Wisełce za bolkiem połażę.

Edytowane przez Tomek St.

Dzisiaj pierwszy raz w tym roku na Wiśle... 2 małe bolki, 2 odprowadzenia pod nogi już fajnej ryby. I co mnie zdziwiło to piękny strzał z powierzchni w TW niestety niewcięty... Ogólnie dzień na plus chociaż niedosyt jest [emoji6]

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Gość DAWIDspinn

Wczoraj nocna zmiana więc dzisiaj na rybach byłem od 11. Totalnie zero katowalem do 18 i postanowiłem odwiedzic miejsce gdzie w tamtym roku wyjąłem 87 (bolenia). Stanąłem na opasce trochę wyżej... Drugi rzut potężne branie i wyskok nad wode. Oceniam rybę na napewno 85 z plusem. Po braniu i wyskoku ryba pruła w dół rzeki a ja za nią. W pewnym momencie się zatrzymała, i chodzila tylko przy dnie. Wszystkiemu przyglądał się kolega z forum, który był gotowy do podebrania kabana. Posilowalem się jeszcze z nią minutę może dwie, w sumie nie wiem, emocję. Spadła ...

• Like 10

Dawid mogłeś w tym wądku fotke wrzucić z bolkiem ,bo już dawno nic godnego nie było:).Ja też wczoraj na zero,nawet bez kontaktu,ale dziś rozpoczęcie nastąpiło(miał tylko 44,ale ucieszył)...jutro nowy dzień, nowa szansa,nowe możliwości;)