pomidor babinicz Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Straszne błoto płynie czy tylko trochę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Woda brudniejsza z tego co mi kolega mówił bo łowi i szybko się podnosi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomidor babinicz Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Dzięki. To, że się podnosi to ładnie widać po odczytach czujników, ale one już nie pokazują „konsystencji” Nie mogę się doczekać jak Wyspy Zawadowskie przepłucze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Chyba jutro jeszcze nie będzie się nadawała do łowienia... Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 A dziś się jeszcze nadaje, czy nie warto ruszać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Oczywiście że się nadaje dziś jak i jutro woda jest brudna ale rybom to nie przeszkadza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Cały czas się nadaje. Jak wrócę znad morza, dalej się będzie nadawała. Przybór na rozpoczęcie boleniowe, czego chcieć więcej...? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Oczywiście że się nadaje dziś jak i jutro woda jest brudna ale rybom to nie przeszkadza.Dzięki. Właśnie rzucam, może coś w końcu wyrzucam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Ha Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 cześć Panowie : ) postanowiłem tu napisać.bo zaczynam na nowo swoja przygodę z wędkarstwem. miałem przerwę od 2012r. przed Majowka ruszyłem z procedura odzyskania karty itd. i już oficjalnie i legalnie łowie.ale nie o tym. byłem 1 maja na Wiśle w Grochalach i to co tam zobaczyłem nie wyglądało tak jak zapamiętałem. piach, piach i raz jeszcze piach, główki na których łowiłem pod koniec lat 90 nie istnieja. Pomimo panujących tam piachów, przeszedłem sobie ze spiningiem ok. 4km w górę rzeki. kawałek za most na DK7.miałem dwa wyjścia do woblerów. i spiął mi się Jaź pod samym brzegiem o dziwo zaatakował Rapalę Original 9cm!. dziś byłem w Gassach. przeprawa obstawiona. więc bardziej krajoznawczo niż łowiecko poszedłem w górę rzeki do 2 główek.U nasady pierwszej od strony przeprawy siedzieli spławikowy, mieli siatki w wodzie. wiec jakiś biało-ryb złowili. Parę razy widziałem atak Boleni. Ogólnie oceniam ten odcinek na bardziej obiecujący.czy ktoś z Was tu łowi i chce mi coś podpowiedzieć? będę wdzięczny za wszelkie spostrzeżenia.pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 O godzinie 20 30 na bulwarach stan wody 190 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Ha Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 rośnie, widziałem dziś dużo płynących drzew. woda mętna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Dzięki. Właśnie rzucam, może coś w końcu wyrzucam Wyrzucałem jedno spektakularne branie i mniej spektakularne spięcie sekundę później Ale woda fajna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Sądząc po ilości dzisiejszych wpisów w wątku ,wraz z przyborem wody wyniki połowów nie poszły w parze:)Tak jak i wielu z WAS ,i ja dziś latałem z nadzieją ,ze na przyborze bolki się ruszą.NIESTETY dzisiaj to nie nastąpiło,...Trafił mi sie leszcz za kapote 59,5 cm ,który chociaż przez chwile był nadzieją ,że ,,coś fajnego " , w konću się trafiło.Pozostał niedosyt i pamiątka w postaci fajnego filmiku który nagrał kolega z którym wędkowałem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Wczoraj popołudniu połaziłem w spodniobutach po okolicznych wiślanych odnogach. To niesamowite, jak niewielki przybór potrafi zmienić martwą okolicę w tętniące życiem miejsce, gdzie spławia się masa drobnicy, a leszcze (i chyba karasie?) harcują w najlepsze w trawach. Jedyne czego brakowało do pełni szczęścia to aktywność drapieżników, ale i tak wypad na plus za niesamowite wrażenia przyrodnicze. Z ciekawostek: znalazłem na oko około 55 cm leszcza z odgryzioną głową, poza tym nietknięty. Czyżby wydra? I jeszcze jedno: cieszymy się tym przyborkiem, ale tak naprawdę stan wody jak na tą porę roku jest nadal dość niski. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 U mnie na razie Wiślany falstart....01.05 zdradziłem Królową z Księżniczką....i 02.05 za tą zdradę odpokutowałem....krótka sesja, 1.5h ale wystarczyło żeby Wisła pokazała moc. Wiało więc, jedyną rozsądną opcją było poszukanie ryb przy dnie. I tam też były. Zaliczyłem jeden strzał w Bielikowego Rapida, ale jaki strzał....z pełnego rzutu w pełnym nurcie...lokomotywa na kiju. Oddałem ze 25m plecionki i się wypięła. Demonizować i oceniać jak duży był boleń nie ma co...ale wyobraźnia działa. Do tej pory nie zdarzyło mi się jeszcze być tak bezradnym w spotkaniu z Bolem.... Pozdrawiam,malcz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Jak piszemy o falstartach to wspomnę o swoim dwie sesja nad Wisłą, ten sam odcinek. W piątek wieczorem było aktywniej, więcej ataków bolenie oraz zebrań z powierzchni. Dziś rano wiało strasznie, jeden atak bolenia plus jedno zebranie z powierzchni. Oba wyjścia na zero. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 (edytowane) Forumowy stykacz z dzisiejszego poranka Edytowane 5 Maja 2019 przez wojciech1919 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Ha Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 No proszę i rekin jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro 123 Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Witam moze i nie jest tovmiejsce na ten wpis ale warto zeby wedkarze lowiacy nad wisla wiedzieli i podejmowali wlasciwa reakcje. Woda przybrala w okolicach kladki zeranskiej w obu portach az po ujscie kanalu do Wisly w zalanych trawach, krzakach, leszcz i karas zaczol swoje amory, bedac na rybach zauważyliśmy trzech szarpakowcow tuż pod kładą, wszelkie proby dodzwonienia sie do PSR, SSR, nie odniosly skutku w dniu wczorajszym, nie dodzwonilem sie. Skutek odniósł tel do policji rzecznej, ktora miala wyslac patrol. Czy ktos z was ma bezposredni telefon do straznikow by dzwonic w takich przypadkach 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Lepiej od razu do rzecznej dzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterson Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Wszystkie telefony są w zezwoleniu na samym końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro 123 Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Ok tym sie sugierowalem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 O reakcji ze strony PSR można zapomnieć, niestety.. Lepiej od razu na Policję Rzeczną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Psr mazowieckie to żenada , nikt nie odbiera telefonów i na maile nie odpisuje także nikt[emoji21] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Bolo manolo dzisiejszy 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi