Qcyk Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Bolo manolo dzisiejszyZjada telefon [emoji6][emoji16] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Bolo manolo dzisiejszy@Pieczywko Strikes Back To teraz się zacznie...Fajna rybka Wojtek....czyżby Rapid ?? Pozdrawiam,malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 U mnie dziś jaź 54 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 @Pieczywko Strikes Back To teraz się zacznie...Fajna rybka Wojtek....czyżby Rapid ?? Pozdrawiam,malczFaworyt Lipińskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 U mnie dziś jaź 54 ulala konkretny Jożin - nastawienie było na klenio-jazie czy Rapida zgarnął ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Zgadłeś przylow przy bolkach, później wrzucę fote, słaba wyszła ale coś tam widać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Tak ma szybko z telefonu, mam ciut lepsze z aparatu ale wrzucę później 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Dawid a bolki jakieś były? Jakieś kontakty poza Jankiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Jeden spadł, fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IrekR Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Zastanawiam się nad sobotnim wypadem na jazio-klenie. Jako, że znam łowienie tych ryby tylko w teorię mam 2 pytania.1. Jak obecna aktywność tych ryb na Wiśle ?2. Który odcinek wybrać na początek? Zakładam że wschodni brzeg będzie lepszy. Ewentualnie może ktoś się wybiera i miałby chęć przeszkolić w praktyce świeżaka :-)? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Jazi raczej nie łowię, ale jeśli chodzi o klenie na stołecznej Wiśle to w zasadzie nie ma lepszych i gorszych miejsc. Ja wyznaję zasade "gdzie kamienie tam i klenie", czyli szczyty główek, wszelkie kamieniste opaski, najlepiej jak są jakieś zwarki, warkocze czy przeszkody w wodzie. Wez delikatną wędeczkę ktora dobrze się ładuje przy lekkich przynetach, do tego cienka ale mocna żyłka, założ 2-4cm woblerka i jedziesz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niusio99 Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Zastanawiam się nad sobotnim wypadem na jazio-klenie. Jako, że znam łowienie tych ryby tylko w teorię mam 2 pytania.1. Jak obecna aktywność tych ryb na Wiśle ?2. Który odcinek wybrać na początek? Zakładam że wschodni brzeg będzie lepszy. Ewentualnie może ktoś się wybiera i miałby chęć przeszkolić w praktyce świeżaka :-)? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Też jestem świeżakiem w tej sprawie. Ale chętnie mógłbym się z Tobą wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian15 Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Też jestem świeżakiem w tej sprawie. Ale chętnie mógłbym się z Tobą wybrać Jak chcecie możemy w 3 polecieć też myślałem żeby się wybrać na klenio jazie mowa o sobocie i jakich godzinach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IrekR Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Myślę że poranek. Ja nie wiem jak wcześnie warto wstać więc się dostosuje :-) Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Wczoraj 1.5h wizyta w sektorze @Skorio...Miały być klenie. A był okoń przedszkolak i ledwo wymiarowy bolek. Obie ryby na wobki Pietrusa.Miałem jeszcze jaśka, oceniam na +/-35 ale bujnął się przy powierzchni klika razy i spadł... ...pierwszy raz łowiłem przy takim stanie wody w tym miejscu i wrażenie jest jedno: TAK POWINNO BYĆ TAM ZAWSZE. Kamienie idealnie pod wodą, te największe omywane wodą, woda pod samą trawę - miło. Jak doda się do tego brak ludzi ze względu na paskudną pogodą to powiedziałbym że całkiem sympatyczna i dość dzika miejscówka Podrawiam,malcz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Dziś po tyrce około 18-tej podjechałem nad Wisełkę . Moim oczom ukazał się dawno niewidziany a tak pożądany widok , czyli grasujący w najlepsze bolek . No to zakłóciłem mu te harce i go zdjąłem. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 (edytowane) Wczoraj byłem na Kanale Zeranskim testować swoje popperki i w przeciągu godziny miałem dwie kontrole PSR i SSR . Co to się wyprawia. Warto było się wracać po kartę . Przy okazji pozdrawiam sympatycznych strażników. Edytowane 12 Maja 2019 przez wujek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrikWe Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 i bardzo niech kontrolują po 10 razy dziennie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Wczoraj byłem na Kanale Zeranskim testować swoje popperki i w przeciągu godziny miałem dwie kontrole PSR i SSR . Co to się wyprawia. Warto było się wracać po kartę . Przy okazji pozdrawiam sympatycznych strażników. Popperki??? ludzie pewnie myśleli, że siatę rozstawiasz... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 (edytowane) Popperki??? ludzie pewnie myśleli, że siatę rozstawiasz... Hehe, najlepsze były miny kajakarzy jak płynął koło nich, miny mieli takie jak by to coś plynelo żeby ich zjeść . Edytowane 12 Maja 2019 przez wujek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Ja mam podobne akcje jak na Moczydle jak testuje big baity. Zaraz zlatują się dziadki i patrzą spode łba jakby im ten swimbait miał wodę z jeziorka wypić haha W kwietniu jak testowałem takiego 45 cm, to wolski lamus na solówę chciał mnie brać, że niby szczupaki w okresie ochronnym łowię ...nie wiedziałem, że w Moczydle żyją takie lochy... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Wczoraj też za bardzo nie wiedzieli o co chodzi, niby rzuca i zwija ale coś na pewno kombinuje i pewnie karachy z powierzchni za kapote ciaga . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CacY55 Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Wczoraj po robocie od 17 do 20 byłem otworzyć sezon "dużych przynęt" na Wisełce czyli zapolować na Bolki. Oznak żerowania na wodzie praktycznie zero.. ale to mnie w ogóle nie zniechęciło bo większość swoich bolków łowię na "cichej" wodzie. Pierwsze rzuty i siada chlapaczek koło 40cm. Zmiana miejsca drugi rzut i jakbym widział atak żarłacza białego.. piękny bolek na oko +70 wyskoczył pionowo do góry łapiąc wobler, w tym momencie mój kolega widząc sytuację już biegł ze stanowiska obok z podbierakiem ale... niestety bolo tak szybko jak złapał przynęte tak samo szybko wypluł.. a ja stałem jak w amoku.. pierwszy raz miałem tak fantastyczne i widowiskowe branie. Kolega dobiegł zwarty i gotowy a tu lipa Na domiar złego chciałem szybko gagatka spróbować zdiąć ponownie i w biegu założyłem mojego kilera, lecz w pośpiechu nie dopiołem dobrze agrafki i no... ktoś go kiedyś może znajdzie i jemu przyniesie tyle szczęścia i radości co mi ale dzień jak na te warunki plus nową miejscówkę w której nigdy nie byłem uważam za udany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Wczoraj 3 klenie, największy 39cm, dodatkowo niezaciętych brań naliczyłem 6. Jak dla mnie spoko dzień, dzięki pogodzie mało ludzi nad wodą. To lubię 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi