goliatwielki Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 Dziwne z tymi komarami u Was. U mnie dopiero woda na poważnie opada, wczoraj podjechałem zanęcić liny na starorzecze i nie da się bez muggi wytrzymać dłużej niż 30 sec. Jeszcze tylu nigdy nad Wisłą nie widziałem. U mnie po zejściu z łąk pozostawały kałuże i pozalewane rowy. Przy tej temperaturze powietrza komary mnożą się w tempie logarytmicznym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Newbie90 Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 Ciąg dalszy, tym razem ławica. I jeszcze kleniowy przyłów na inną ulubioną boleniówkę. Widzę że bolenie się ruszyły, gratuluję, a przede wszystkim po cichu zazdroszczę, sam bym chętnie chciał codziennie być nad wodą, niestety obowiązki nie pozwalają Jeśli można wiedzieć, jaki jest ten Twój zestaw 3 wobkow na ten sezon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 U mnie to szybkie akcje. Lawica, szpiegusek i rh. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 Mi ostatnie dni też obrodziły kleniami. Wczoraj ponad 20 sztuk, dziś też podobnie, z tym, że rozmiar lepszy.No i udało się fajnego kabanka trafić zdjęcie niespecjalne, ale pogoda taka, że nie chciałem gagatka dłużej męczyć. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 Nie wiem gdzie Ty byłeś ale podjechałem wczoraj rekonesansowo na Siekierki i komarów od cholery. Może dlatego, że jechałem prawie godzinę rowerem i trochę cisnąłem...okolice Gdańskiego, też jestem zdziwiony, nic mnie nie użarło, ale byłem bez roweru w sumie to bez znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 Mi ostatnie dni też obrodziły kleniami. Wczoraj ponad 20 sztuk, dziś też podobnie, z tym, że rozmiar lepszy.No i udało się fajnego kabanka trafić zdjęcie niespecjalne, ale pogoda taka, że nie chciałem gagatka dłużej męczyć. IMG_20190607_081758.jpgFajny misio, Olaf jakim kijem obsługujesz takie łowienie kleni na Wiśle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 Gratulacje. W jakich miejscówkach udało Ci się trafić te klenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 Mhx ST1143-2,9m, w delfinie i delcie. Ogarniam nim wszystkie letnie rzeczne ryby.Co do miejscowki-klasyka- gruby przelew w silnym nurcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 o.k., czyli stoją już w tego typu miejscówkach, myślałem że wejdą tam jak jeszcze trochę woda opadnie. Trzeba będzie się wybrać i poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 (edytowane) U mnie dziś 9 kleni i 2 bolenie . Były na kiju jeszcze dwa bolki ale spadły . Zmiana miejsca , to i ryby bez piaskowego pudru. Edytowane 7 Czerwca 2019 przez Pisarz.......ewski Piotr 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Przeżyłem najlepszy boleniowy poranek nad Wisłą, z jednego miejsca mam już 11 boleni, wszystkie solidne. Najlepsze jest to że to żadna sławna główką , opaska czy inna miejscowka, gdyby coś nie zwróciło mojej uwagi nawet bym się tu nie zatrzymał. Chwilowo przestały brać, ale co jakiś czas wracają w miejsce i znowu łowię, masakra. Są w jakimś amoku bo rzucam nawet pod nogi i potrafił uderzyć w woblera. Coś niesamowitego, wrzucę wieczorem jakieś fotki 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Wrzuć lokalizację, a nie fotki A tak poważnie to wielkie gratulacje, niech każdemu z Nas trafi się taki dzień. Powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Przeżyłem najlepszy boleniowy poranek nad Wisłą, z jednego miejsca mam już 11 boleni, wszystkie solidne. Najlepsze jest to że to żadna sławna główką , opaska czy inna miejscowka, gdyby coś nie zwróciło mojej uwagi nawet bym się tu nie zatrzymał. Chwilowo przestały brać, ale co jakiś czas wracają w miejsce i znowu łowię, masakra. Są w jakimś amoku bo rzucam nawet pod nogi i potrafił uderzyć w woblera. Coś niesamowitego, wrzucę wieczorem jakieś fotki Stety albo niestety przebywam w lubelskim gdzie zamierzam cokolwiek złowić Alle jak czytam trzeba było atakować bolki z Wisełki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubsonon Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Wrzuć lokalizację, a nie fotki A tak poważnie to wielkie gratulacje, niech każdemu z Nas trafi się taki dzień. Każdemu, a zwłaszcza żonatym z co najmniej 5'cio letnim stażem ???????????? Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Skończyłem wynikiem 36 boleni, powiedziałem że jak trzasne 80 to kończę złowiłem 79 i następny był 81. Chłopaki nie mam słów, tego się nie da opisać, wrzucę fotki jak będzie już "bezpiecznie". 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Masakra, a ja w trasie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Jak nic żerowanie po wielkiej wodzie. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackie01 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Skończyłem wynikiem 36 boleni, powiedziałem że jak trzasne 80 to kończę złowiłem 79 i następny był 81. Chłopaki nie mam słów, tego się nie da opisać, wrzucę fotki jak będzie już "bezpiecznie".Gdyby był 1 kwietnia to bym nie uwierzył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Nie ogarniam. Ja przy 10 bym zwariował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Wziąłem kolegę newbie90 ze sobą na wieczorową turę, łowimy jakieś pół godziny, już 4 bolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Extra!Ja mam trzy pytania do tej sytuacji.1. Czy Kolega @newbie90 też łowi bolki?2. Czy widać ryby na powierzchni?3. Czy działa wszystko bo są w amoku czy Rapid?Pozdro i dawajcie do 50:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 (edytowane) 1. Też łowi, złowił dwa2. Nie bardzo. 3. Wszystko i raczej powierzchniowe (focus, Eter , Zaręba) Edytowane 8 Czerwca 2019 przez DAWIDspinn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hombre06 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Panowie, zazdroszczę. Ja dziś wróciłem o kiju, nie mam niestety pojęcia o łowieniu Wiślanych bolków A bolki chodziły, atakowały drobnicę koło nóg tylko żadnej mojej przynęty nie chciały ruszać. Co może być problemem - łowienie na gumy? Za gruba plecionka? Wszelkie rady mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinTarchomin Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 Mam tak samo jak hombre - dziś 2 h na Tarchominie i zero brań. Próbowałem chyba każdej przynęty i nic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 Taka siedemdziesiątka z dziś. Strzał pod nogami i pusto, kolejny rzut i kolejny strzał, znowu pusto. Kilka rzutów później znowu identyczny strzał pod nogami i siedzi. Stary wypust Tomka Miernika zrobił dziś robotę. Pozdrawiam 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi