malcz Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 U mnie dziś kleń, niewymiarowy sumek i kilka puknięć (ryb). Ale ja łowię w trudnych rewirach pośród pijącej młodzieży. Plus jest taki że zbieram brawa.Podziwiam - Nie wyniki.Ja w takich warunkach łowienia bym się nie podjął. Ch*J z brawami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Parę razy dałem się namówić na nocne łowienie na bulwarach, nigdy więcej. Od pewnego czasu omijam wieczorami i nocą odcinek most łazienkowski-spójnia. Nie na moje nerwy, za to polubiłem opaskę przy grota. Samemu po krzakach może i nie jest komfortowo ale przynajmniej wiem że nie dostanę butelką w głowę... przynajmniej mam taką nadzieję ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Odbiegając trochę od tematu, ale jako osoba, która wychowała się w Jabłonnie, zwracam uwagę, że Jabłonna ma odmianę rzeczownikową, a więc - od Jabłonny, nie od Jabłonnej Jak to dobrze, że tym razem to nie ja się o to przypierdzieliłem, bo już miałbym wyrzuty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Okolice Mostu Świętokrzyskiego ?Tam zacząłem. Ale dziś ryby w innych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Ostatnio byłem w poprzedni czwartek i trafił się bolek 66 cm na malutkiego Gajosika. Zdjęcia nie wrzucałem bo metę widać jak na dłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 wujek zależy jak na to patrzeć ja zaliczam do warszawskiego odcinka np. jabłonna i kawałek dalej, dla mnie warszawski odcinek nie zaczyna się na pierwszym moście i nie konczy się na Północnym Bo jeśli poniżej północnego to już nie warszawska Wisła to niestety niepotrzebnie się udzielam w tym temacie Sam łowię na całej mazowieckiej, ale tak naprawdę warszawska powinna się kończyć na Tarchominie. Obserwując wpisy chyba bardziej trafny byłby tytuł wątku Wisła mazowiecka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Dokładnie "Mazowiecka Wisła" była by to bardziej precyzyjna nazwa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Mazowiecka to aż za Płock, w naszym wypadku raczej "warszawsko-podwarszawska" :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryboman Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Wisła koło Krakowa istnieje to analogicznie można nazwać lub Wisła okolice Warszawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Zrobione, tytuł wątku zmieniony na 'Mazowiecka Wisła' 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Zaraz powstanie drugi wątek: Wisła między-mostowa 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Zaraz powstanie drugi wątek: Wisła między-mostowa albo Wisła od km do km 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Jaki był odnotowany najniższy stan Wisły w Warszawie w ostatnich kilku latach? Dziś patrzę na monitor i pokazuje 44cm!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Zdaje się, że w 2015 roku było najmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 To ja w końcu będę miał gdzie pisać bo łapię w okolicach Płocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Jaki był odnotowany najniższy stan Wisły w Warszawie w ostatnich kilku latach? Dziś patrzę na monitor i pokazuje 44cm!! Tylko uwaga, dzisiejsze 44, to jak 64 kiedyś. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 (edytowane) 20.09.2016 było 33 cm. Już z uwzględnieniem korekty 20 cm.Z 2015 roku nie mam danych, zacząłem gromadzić od maja 2016. Edytowane 12 Lipca 2019 przez mikryb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 (edytowane) W Internecie piszą, że w sierpniu 2015 było 41 cm czyli na dzisiejsze to 21 !!! Edytowane 12 Lipca 2019 przez mikryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 (edytowane) W Internecie piszą, że w sierpniu 2015 było 41 cm czyli na dzisiejsze to 21 !!! 61 cm Dodajesz do obecnego poziomu 20cm żeby zgadzało się z takim jak było na wodowskazie w praskim Edytowane 12 Lipca 2019 przez JunakFlyFishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Dokładnie dodajemy 20, aby uzyskać stary stan, nie odejmujemy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Ale to był właśnie stary stan więc żeby przeliczyć na dzisiejszy to odejmujemy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 No Panowie, widzę że burza mózgów. Ja to nie wiem więc się nie wypowiadam. Czy stary czy nowy to woda mega niska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Tak na dzisiejszy odejmujemy, dzisiaj byloby 21, jeśli kiedyś było 41. Chodzilo mi o to żeby uzyskać stary stan to do dzisiejszego dodajemy 20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Była na pewno już niższa woda niż jest teraz. Z doświadczenia [emoji106] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 (edytowane) Wydaje mi się że 38 chyba było najmniej... Teraz jest mega mało, ale chyba nie aż tak jak wtedy....to był moment kiedy WOPR nie był w stanie wypłynąć z portu, a na rafach znaleźli jakieś XVII wieczne skarby...https://culture.pl/pl/artykul/xvii-wieczne-skarby-wydobyte-z-wisly Edytowane 12 Lipca 2019 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi