korol Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Ja w zeszłym tygodniu miałem m.in. 42,40 i 44. Ostatnio standard, że lepiej u mnie z islanymi jaziami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niusio99 Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Korzystając z urlopu i braku czasu umówiliśmy się ze znajomymi koło Gdańskiego.Idąc od strony CW zauważyłem wędkarskim okiem kilka ataków rap.Przy okazji dwóch wędkarzy, którzy próbowali je pewnie złowić. Przeszliśmy dalej, żona z dzieckiem została,a ja z ciekawości poszedłem zagadać.Byłem w połowie drogi kiedy dostrzegłem,że jeden z nich wyjmuje rybę z siatki.Jak się później okazało był to całkiem fajny Boleń.Zacząłem od razu mało sympatyczną rozmowę.Ten który "oprawiał" rybe nie zwracał na mnie uwagi. Na pytanie ,czy maja karte zaczeli się motać i chyba nie bardzo rozumiał co do niego mówię. Obstawiam,że nie byli to Polacy.W dodatku ten,który wędkował pochwalił się,że złowili w sumie 5szt.Czy duże nie wiem. Nie pytałem. Odszedlem mocno wkur..i zadzwoniłem na Policję ręczną. Byli dosyć szybko...Czy dostali mandaty nie wiem,ale widok i cała sytuacja mocno podniosła mi ciśnienie...Wracając spowrotem stali znowu w tym samym miejscu...Oby im w gardle stanęło.. PozdrawiamMariusz. Ps. Spory był wczoraj ruch nad wodą, po obydwu stronach..Wisła niestety płyciutka. Jeżeli dobrze trafiłem w gościa to chwali się zdjęciami na fb na pewnej grupie. Dziś kilka, wczoraj kilka. Pewnie będzie teraz siedział dzień w dzień.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Daj namiar na prv, to Ci napiszę, czy to On/Oni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaDziś już poza Warszawą i nie Wisła (urlop), ale muszę napisać, bo widzę dzisiejszego killera u Daniela na ręku. Kleń, jaź, szczupak, okoń - w małej rzeczce mazowieckiej. Kosił wobler pierwszy z lewej u góry (tzn. baaaaardzo podobny) Zdjęć ryb nie mam (nie były to potwory), złowione na "brodzonego" i ogarnięcie tematu "zdjęcie", to za dużo zachodu stojąc na środku rzeki, bez możliwości wyjścia na brzeg 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Dzisiaj także trafiłem na miejsce oprawianie ryb. I to na miejscu bardzo rzadko odwiedzanym..v Kurwa jego czy naprawdę nie widać że jest mniej ryb Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Pięknie pociśnięte na Facebooku za walenie Bolka w łeb. Swoją drogą dziś tam zapewne już 5 osób stoi jak dwa dni z rzędu łowił po kilka sztuk. I to tłumaczenie że głęboko połknął i zdechł to go zabrał haha Zobaczymy co dzień przyniesie, startujemy. Pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Patryk, podlinkujesz na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 @PatrykPróbowałem różnych argumentów,ale pomimo młodego wieku wędkarza nic nie dociera.Jego tłumaczenia są tak marne,że nie wiem jak dotrzeć.Niestety tak to wygląda w rzeczywistości.. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 (edytowane) Widziałem Mariano, niestety gość nie potrafi trzech zdań złożyć w jakikolwiek sposób, dzieciaki w przedszkolu lepiej składają te klocki. Szkoda czasu na dyskusję z takim osobnikiem bo on nie widzi w tym żadnego problemu. Sam ryb nie biorę ale nie widzę problemu aby ktoś od czasu do czasu wziął, biorąc Bolenia i robiąc to w ten sposób to nóż się sam w kieszeni otwiera... Edytowane 15 Lipca 2019 przez Patryk022 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Patryk, podlinkujesz na priv?Patryk, mi też ten link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 https://www.facebook.com/groups/strefaspinningowa/permalink/2397113633945579/ Dodam tutaj bo już kilka osób pisało o link. Jeżeli Admin uzna że nie powinno to się tutaj znaleźć to proszę o usunięcie i z góry przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Oczywiście Patryk,ale biorąc pod uwagę sytuację z rybami na Wiśle, to zabieranie czegokolwiek pogłębia tylko kiepską,żeby nie napisać tragiczną sytuację.Druga przykra sprawa,to fakt,że są to młodzi wędkarze. Narzekamy na starsze pokolenia,ale młodzi też mają plytkie spojrzenie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 (edytowane) ... Edytowane 15 Lipca 2019 przez Ciastek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niusio99 Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Z ciekawości pod jednym że zdjęć zapytałem gościa czy to pod gdańskim i skojarzylem z wpisem tutaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Myślę Koledzy, że pretensje, że ktoś zabiera są zwyczajnie nieuzasadnione.Zabiera, bo mu na to pozwala prawo. I koniec kropka. Adresatem takich uwag(żądań) powinny być zarządy okręgów które ustalają limity ile może wędkarz zabrać. A my jako wędkarze - co najwyżej możemy dawać przykład... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 A link... cóż tylko dla wtajemniczonych( dla członków grupy) - więc tutaj bezwartościowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Jaka bieda umysłowa, taki młody a takie rzeczy. Straszne. Mam nadzieję że go nie spotkam nad wodą, bo bywam w takich sytuacjach dość nerwowy ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Dzisiejszy [emoji3526] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 (edytowane) Dziś wyjątkowo ryby się pokazują co chwilę, praktycznie na każdej główce siedzi jakiś sportowiec, przezucilem całe pudełko, dziesięć sposobów prowadzenia i....., i nic! Tutaj by się przydały chyba jakieś czary ???? Idę po piwo ???? i wracam walczyć dalej Edytowane 15 Lipca 2019 przez Patryk022 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Zabieranie boleni, podobnie jak jazi, kleni czy brzan budzi w nas wyjątkowy niesmak. I chyba nie dlatego, że są to gatunki zagrożone wyginięciem, bo nie są. Są to ryby nie mające żadnych zalet smakowych. Ich beretowanie prowadzi albo do upewnienia się co do powyższego, albo wyrzucenia do śmieci. Takie "chłop żywemu nie przepuści" w czystej postaci. A ciągłe przywoływanie RAPR-u jest już trochę nudne. Ta książeczka jest pełna tylu kretynizmów oderwanych od rzeczywistości, że należałoby (w naszym przypadku) przemilczeć jej istnienie. Głupie prawo nie jest warte przynajmniej cytowania. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Są to ryby nie mające żadnych zalet smakowych. Ich beretowanie prowadzi albo do upewnienia się co do powyższego, albo wyrzucenia do śmieci. Zgadzam się z tobą choć nie którzy sprzedawcy są innego zdania. Bolenie w ofercie Auchan. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Ogólnie to przestałem rozmawiać z wędkarzami nad Wisłą, bo z kim nie gadam to wspominają ryby po kilogramach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daz wroc Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgadzam się z tobą choć nie którzy sprzedawcy są innego zdania. Bolenie w ofercie Auchan.''bo tutaj jest jak jest poprostu''cytujac slowa piosenki zenada jednym slowem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Jaki sklep, takie smakołyki. Zapiecze się w kołderce z tworzywa seropodobnego, udekoruje frytkami ulepionymi z pulpy i poleje wszystko ketchupopodobnym sosem z Fanexu. Pycha! Lecę do piwnicy zbroić boleniową armatę. Ryba świeższa niż w markiecie i karta się trochie zwróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Cena niższa niż leszcza, sprzedawcy są racjonalni. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi