ezehiel Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Łowić... jak będziesz te sumy tak wynosił to nie będzie co Ładne rybki Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 (edytowane) Łowić... jak będziesz te sumy tak wynosił to nie będzie co Ładne rybki Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Hahaha Marcin nie mam czasu na ryby wczoraj byłem DRUGI raz na Wiśle z pontonu, ale z tego co obserwuję, to łatwiej o suma jak o klenia ... także tego Edytowane 19 Lipca 2019 przez spinnerman 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Spokojnie, dzięki że się martwicie ale to miejsce nie jest niebezpieczne, tam musiał być jakiś dołek, rafa ogólnie jest dość płytka. W innym miejscu bym nie ryzykował, po 20 latach łowienia w tej rzece potrafię szacować ryzyko gdzie i na co mogę sobie pozwolić. Co do Krystiana to on nie umiał pływać, więc ryzykował podwójnie. Ja w zeszłym roku miałem taką niemiła sytuację. Próbowałem dojść do suma, który mi wpłynął w zaczep w głębokiej rynnie z wartkim nurtem i cóż, jeden krok za daleko. Machnąłem mocniej nogami, chwyciłem się ręką kamienia i wylazłem. Zadziałał refleks, bo sekunda dłużej i bym dłużej popływał. To była 4 rano, noc zimna, zmarzłem jak cholera. Już nie łowiłem. Telefon do wymiany, na szczęście z tych mniej cennych. A tak, ze dwa - trzy razy potknąłem się o jakiś kamień biegając po rafach, bez większych strat, jakieś zamoczenie rękawa, czy tam lekka wlewka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Nie gadać! Łowić! O proszę, a miałem właśnie pytać jak Ci poszło. Minęliśmy się wczoraj. Ja mogę napisać, że łatwiej o suma niż o brzanę[emoji3] Zawziąłem się na nie, wiem gdzie są, ale brać skubane nie chcą. Zaliczyłem natomiast sympatyczny sumowy przyłów na 4cm wobler. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Po wyjazdach na morskie trocie nie ruszają mnie w ogóle kąpiele w letniej Wiśle. Tyle zaliczyłem nurkowań w lodowatej wodzie która ma nie raz poniżej 6 stopni, że takie wypadki bardziej mnie śmieszą niż denerwują Wisla jest dość łatwa do brodzenia, plaże np. Bornholmu i te śliskie kamienie to bardzo trudne łowisko, ciężko nie zaliczyć kilku gleb na wyjazd. Zresztą kto mnie zna wie że kiedyś nie potrzebowałem śpiochów do brodzenia w Wiśle, każda rynnę pokonywałem w krótkich spodenkach i tenisówkach 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Po wyjazdach na morskie trocie nie ruszają mnie w ogóle kąpiele w letniej Wiśle. Tyle zaliczyłem nurkowań w lodowatej wodzie która ma nie raz poniżej 6 stopni, że takie wypadki bardziej mnie śmieszą niż denerwują Wisla jest dość łatwa do brodzenia, plaże np. Bornholmu i te śliskie kamienie to bardzo trudne łowisko, ciężko nie zaliczyć kilku gleb na wyjazd. Zresztą kto mnie zna wie że kiedyś nie potrzebowałem śpiochów do brodzenia w Wiśle, każda rynnę pokonywałem w krótkich spodenkach i tenisówkach Wyjście na kamień, by się ogrzać na słońcu i z powrotem do wody. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 O proszę, a miałem właśnie pytać jak Ci poszło. Minęliśmy się wczoraj. Ja mogę napisać, że łatwiej o suma niż o brzanę[emoji3] Zawziąłem się na nie, wiem gdzie są, ale brać skubane nie chcą. Zaliczyłem natomiast sympatyczny sumowy przyłów na 4cm wobler. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Widziałem Twoje auto i miałem dzwonić ale nowy tel i jak zwykle książka nie przeniesiona... był na przystani kolega z forum i powiedział, że popłynąłeś w stronę Chmielewa, ja poplynalem w dół. Ogólnie bardzo dużo kontaktów ale ryby się nie zapinały. Czasami naprawdę fajne strzały i pusto. Wnoszę, ze to sprawka pełni. Po niedzieli warto odwiedzić rzekę... ja niestety na dwa tyg wyjeżdżam ale w sierpniu im nie odpuszczę heheBartek daj na Priv telpozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Dzisiaj zaliczyłem poranną sesję w godz.4-6.30. Zimno, 9 st., aktywność drapieżnika znikoma, uwiesiły sie dwa niewielkie okonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 (edytowane) Zresztą kto mnie zna wie że kiedyś nie potrzebowałem śpiochów do brodzenia w Wiśle, każda rynnę pokonywałem w krótkich spodenkach i tenisówkach To były stare dobre czasy . Wtedy na rafach było jeszcze niewielu łowiących .A widok wędkarza łowiącego na środku Wisły w wodzie po pachy (był taki jeden ), albo wynurzającego się z głębokiej rynny w samych majtkach z wędką trzymaną nad głową przyprawiał brzegowych widzów o konsternację . Edytowane 19 Lipca 2019 przez Pisarz.......ewski Piotr 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 (edytowane) Można było wejść przy znacznie wyższym stanie. Całe połacie rafy żyły, w każdej rynience chlapalo.A teraz przekopane, zamulone i mega zapiaszczone. W takim krótkim czasie takie szkody. Tam, gdzie było wszystko pozostały małe kleniki i jeszcze w nocy kilka większych nocujacych rybek ;( Edytowane 19 Lipca 2019 przez korol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Kolego, zawsze możesz założyć sobie swoje forum, być na nim adminem, panem i władcą absolutnym, a skoro korzystasz z forum, na którym nie jest zabronione używanie angielskiego, to w czym problem? Może łatwiej byłoby nie włączać komputera, telewizora, radia, zamiast czepiać się innych o coś, co jest nieuniknione, bo język się zmienia - czy się to komuś podoba, czy nie.A co to,towarzystwo wzajemnej adoracji ,przyjacielu nie odnosiłem sie do Twojej wypowiedzi to dla czego zabierasz głos,i mówisz mi co mam robić .Resztę Twojej wypowiedzi zostawiam bez komentarza ,a może bys zrozumiał powinienem napisać -no comments .Bez odbioru ,a dla Ciebie over . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 A co to,towarzystwo wzajemnej adoracji ,przyjacielu nie odnosiłem sie do Twojej wypowiedzi to dla czego zabierasz głos,i mówisz mi co mam robić .Resztę Twojej wypowiedzi zostawiam bez komentarza ,a może bys zrozumiał powinienem napisać -no comments .Bez odbioru ,a dla Ciebie over .Vikingu wojowniku Określenie "towarzystwo wzajemnej adoracji" ma charakter pejoratywny . Ja bym określił wypowiedź Pawła w sposób melioratywny "koleżeńska solidarność" .Co niniejszym wpisem czynię. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 W międzyczasie temat się ze 3 razy zmienił...Akurat w tym wątku sporo ludzi zna się osobiście, więc jest jak jest. A wracając do właściwego tematu. U mnie słabo, nic konkretnego i same kleniowe przylowy. Ale...namierzylem stadko w miejscu odosobnionym, będzie alternatywą na czas najazdu hunow itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 (edytowane) Mi wczoraj udało się wyskoczyć nad wodę i mimo, że wypad ostatecznie bez ryby to bardzo fajny. Celem była Pani z wąsem (debiut w celowym łowieniu brzan na spinning). Na miejscu okazało się że skarpeta w śpiochach jest jednak przetarta na wylot. Więc lewa nogawka mniej więcej do kolana pełna w sumie to momentami do uda [emoji6] udało się skusić jedną która po krótkim holu i kilku młynkach na powierzchni odstrzeliła przynętę... Tak czy siak chyba się zakochałem. Kontakt cieszy podwójnie bo całą zimę spędziłem nad woblerem dedykowanym Pani Basi i okazało się że jakaś ślepa zechciała na niego spojrzeć [emoji4]Pozdrawiam i proszę nie zwracać uwagi na słowo spinning którego pochodzenie jest obcojęzyczne. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 20 Lipca 2019 przez Qcyk 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Mi wczoraj udało się wyskoczyć nad wodę i mimo, że wypad ostatecznie bez ryby to bardzo fajny. Celem była Pani z wąsem (debiut w celowym łowieniu brzan na spinning). Na miejscu okazało się że skarpeta w śpiochach jest jednak przetarta na wylot. Więc lewa nogawka mniej więcej do kolana pełna w sumie to momentami do uda [emoji6] udało się skusić jedną która po krótkim holu i kilku młynkach na powierzchni odstrzeliła przynętę... Tak czy siak chyba się zakochałem. Kontakt cieszy podwójnie bo całą zimę spędziłem nad woblerem dedykowanym Pani Basi i okazało się że jakaś ślepa zechciała na niego spojrzeć [emoji4]Pozdrawiam i proszę nie zwracać uwagi na słowo spinning którego pochodzenie jest obcojęzyczne. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaDaniel , daj zdjęcie tego woblera z jakimś krótkim opisem .W Twoim wątku albo przeoczyłem , albo nie chwaliłeś się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 (edytowane) . Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 20 Lipca 2019 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Polecam patex extreme do klejenia śpiochów, w zeszłym sezonie też mi się przetarła, skleiłem i wygląda na to, że śpiochy kolejny sezon zaliczą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 (edytowane) Już za późno na razie kupiłem to. Zobaczymy co jest warte. Ale dzięki za info na pewno się przyda [emoji4] w sumie pattex też kupię i polecę po zewnętrznej stronie to prędzej się rozpłynął w Wiśle niż klejenie puści [emoji6] https://www.triathlonista.com/pl/p/Zestaw-naprawczy-do-pianek-neoprenowych-McNett-Iron-Mend/693?gclid=EAIaIQobChMI79ODsuLD4wIVxeJ3Ch0hjwckEAQYDCABEgIQcPD_BwE Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 20 Lipca 2019 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artuditu Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Mi wczoraj udało się wyskoczyć nad wodę i mimo, że wypad ostatecznie bez ryby to bardzo fajny. Celem była Pani z wąsem (debiut w celowym łowieniu brzan na spinning). Na miejscu okazało się że skarpeta w śpiochach jest jednak przetarta na wylot. Więc lewa nogawka mniej więcej do kolana pełna w sumie to momentami do uda [emoji6] udało się skusić jedną która po krótkim holu i kilku młynkach na powierzchni odstrzeliła przynętę... Tak czy siak chyba się zakochałem. Kontakt cieszy podwójnie bo całą zimę spędziłem nad woblerem dedykowanym Pani Basi i okazało się że jakaś ślepa zechciała na niego spojrzeć [emoji4]Pozdrawiam i proszę nie zwracać uwagi na słowo spinning którego pochodzenie jest obcojęzyczne. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalkaa mówiłem że po pierwszej przepadniesz i będziesz chciał jeszcze.Grunt że śmiechowo było 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 a mówiłem że po pierwszej przepadniesz i będziesz chciał jeszcze.Grunt że śmiechowo było No jak oglądam filmy to łzy same ze śmiechu lecą [emoji1787] zawsze śmiechowo w tym składzie [emoji6] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Byłem dziś z1,5h o świcie.Rozpocząłem dość standardowo, czyli wymianą smsów rzeczowo wyjaśniających, że niestety nie mogę natychmiast wrócić do domu...Gdy już było szaro odkryłem dzielną walkę o 500+, poniżej centrum wędkarstwa, na miejscu boleniowym przy wykorzystaniu zwalonego drzewa Mam szczerą nadzieję, że przebiegła pomyślnie i zasiłek zostanie wypłacony.Na moment woda ożyła, złowiłem klenia ok 45cm. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 I ja zaliczyłem dzisiaj poranną sesję, trafiłem z 7 czy 8 okoni, ale tylko 3 wymiarowe. Do tego szczupaczek, wywiało gdzieś klenie z moich miejscówek, nawet małych nie ma o tych większych nie wspominając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 U mnie chwilowy rozbrat z Królową, w piątek dzień nad wkrą a wczoraj tylko kontakt wzrokowy podczas wycieczki rowerowej wzdłuż brzegu.Panowie, pytanie do tych brodzących, dużo woblerów zostawiacie w wodzie? Czy na tych miejscowkach na środku rzeki dzieje sie to samo co przy opaskach? Czyli szmatki, gacie itp....? Czy tam ten syf nigdy nie dotarł? Pozdrawiam,Malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCUS Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Tak wyglądała znana rafa wczoraj po 19. Przepraszam za jakość zdjęć (robione zabytkową nokią) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womar Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Dzisiaj rano bylo nie lepiej - zastanawiam się co sie stalo? Chyba z karowej musieli zrobić jakiś zrzut, bo dawno nie było tak źle Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi