Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Fanjny zbój z mazowieckuej :D  Szkoda, ze jest ich tak mało, bo to co daje popalić ta ryba w rzece, to x2 a nawet x3 szczupaka jeziorowego. Mega moc i te odjazdy przy pontonie ;)

i dwie rybki nocne. Po gabarytach widać, że żrą w najlepsze. Dużo kontaktów i dużo spadów. Niżówka... 

Dwa tyg. „odpoczynku” od ryb i woblerów...

pozdro

post-52196-0-54840900-1563881490_thumb.jpeg

post-52196-0-66742300-1563881518_thumb.jpeg

post-52196-0-59354700-1563881545_thumb.jpeg

• Like 30

też nie narzekam  ;)

Na kilka wypadów z  Leszkiem (Czechofilem) tylko jeden mieliśmy zerowy.  Nawet chyba Cię  raz widzieliśmy jak sądzę  ;)  

Nic tylko inwestować w ponton w 2020....nie ma wyjścia ... :)

Zazdroszczę wyników, z brzegu nie jest tak kolorowo... :)

Edytowane przez malcz

Gość DAWIDspinn

To było najlepsze popołudnie tego lata :)!!! Mega ryba z dzikiej wiślanej przykosy :) Uwielbiam łowić wiślane szczupaki, ale nie w lipcu i nie na niżówce. A tu taka niespodzianka! Ten kaban zgarnął focusa od bielika, jednak obciął zestaw. Pomyślałem, że jest szansa aby powtórzył atak, tylko musze wybrać coś dużego z pudelka z przynetami. Największym woblerem był sandaczowy od Piotra Mołdocha, założyłem go na agrafkę i obawiałem rynnę, nic się nie działo.

Postanowiłem rzucić na kant przykosy na piasek, odrazu mega uderzenie, siedzi! Po niesamowitej walce zębacz, ląduje na brzegu. Wobler z Roztocza w końcówce pyska, a focus głęboko w gardle, masakra. Co za żarłok :) Po prostu rewelacja, przez nizowke Wisła była ostatnio kapryśna, jednak dziś wynagrodzila mi to z nawiązką ! :) Zestaw to mój wislany standardzik, Parabellum do 30, Okuma Epixor 40LS, adrenaline SG 0,13 :)

post-49243-0-95931500-1563903260_thumb.jpeg

post-49243-0-28976200-1563903329_thumb.jpegpost-49243-0-43266400-1563903369_thumb.jpeg

• Like 29

Bez stali. Mierzony ale od kija. Metra nie miał. 9 z przodu może lekki plus.

A pamiętam jak rok lub ze dwa lata temu pytałeś o Szczupaki w Wiśle. To odpisywaliśmy, że są i to nie małe ale rzadko kto się nastawia. I Proszę. Gratuluję bo to duża satysfakcja z Warszawskiego odcinka wyciągnąć taką rybę.

Dawid, próbowałeś może łowić wiślane szczupaki na duże typowe pod te ryby przynęty? Ja kiedyś o tym myślałem, ale jakoś nigdy tego nie zrealizowałem.

Do tej pory nie widziałem nikogo kto łowił by na Wiśle tak jak łowi się szczupaki na stojącej wodzie.

Gość DAWIDspinn

Tak próbowałem lowie tak na jesieni, napisałem teraz tekst do wrześniowego WŚ nawet o tym, będzie dostepny w sierpniu. Tak jak mówisz nikt u nas tak nie lowi i w ogóle nie nastawia się jesienią na szczupaka a naprawdę da się zlowic fajna sztukę, a taki rzeczny cieszy podwójnie :)

• Like 5