malcz Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Ręką dotknięty, więc zaliczony haha Dawid to nie PerchPro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Brawo malcz dokładnie z tego filmu mi się to wzięło ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 (edytowane) Czy przy obecnym stanie Wisły, jest sens jechać na odcinek od Spójni w stronę mostu Grota? Czy lepiej jechać gdzie indziej? Łowię tylko z brzegu bez brodzenia. Szukał bym bolenia, ewentualnie klenia Edytowane 3 Sierpnia 2019 przez Suchotnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Czy przy obecnym stanie Wisły, jest sens jechać na odcinek od Spójni w stronę mostu Grota? Czy lepiej jechać gdzie indziej? Łowię tylko z brzegu bez brodzenia. Szukał bym bolenia, ewentualnie kleniaNa takie pytanie nie ma dobrej odpowiedzi . Tak zwany efekt "Drugiego brzegu"Odcinek który wymieniłeś to tak zwany rewir Skorio . Nasz kolega ( dziś obchodzi urodziny ) łowi tylko na tym odcinku i niemal zawsze ma fajne efekty. Ale On zna tam każdy kamień i zawad. A zawadów tam nie brakuje , co przy tak niskim stanie wody grozi wywietrzeniem pudełek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Królowa nigdy nie była dla mnie łaskawa... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Królowa nigdy nie była dla mnie łaskawa...Nie zastanawiaj się priw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Udało się trzy dni połowić , od jutra dwa tygodnie tylko z moim Jaśkiem, szlifujemy mowę [emoji106][emoji16]. Z rybami ciężko , ale udało się coś wychodzić. Ryby z miejsc dziwnych , ale może dlatego tam jeszcze były [emoji6] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 (edytowane) Dzisiaj sum 225 cm, mój przyjaciel, jeden z najlepszych ichtiologów w Polsce, Adam G (dyrektor Okręgu PZW Ciechanów, do którego należę) ocenił wagę na 80 kg.Oczywiście ryba dalej do złowienia. Napotkany chłopiec dziesięcioletni z mojego telefonu nagrał film z wypuszczania ryby. Te 225 cm to zmierzone w prostej linii miarką budowlaną z obi na rybie jak ta, którą do pokazuję na zdjęciu - wygięta w części ogonowej. Myślę że ułożona równo miarka pokazałaby co najmniej 230 cm. Ale niech będzie 225, bo to moje pb - będzie łatwiej pobić. PozdrawiamRobert Edytowane 4 Sierpnia 2019 przez robert2 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Nie widzę zdjęcia (nie wiem dlaczego, bo chciałem wstawić). Coś nie pykło . I niech tak zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byku121 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Być może to ten sam co mi w zeszłą sobotę dwa razy porwał zestaw Czy może przypadkiem nie miał w pysku dwóch woblerów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Chyba się udało.PozdrawiamRobert 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Jakim sprzętem wyjęty, chyba średniej mocy spinning z tego co widzę, dlatego tym bardziej gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Złowiony z ręki i z brzegu na mocny sprzęt. Kij to batson isa 1027 f,260 i 30 lb. Na tym kiju podniosłem do góry suma 70 cm. A hol suma 117 cm trwał ok. 3 minuty. Kij kupiłem od naszego forumowego kolegi Drzejko w tym roku z przeznaczeniem pod suma. Plecionka pp 0,36, przypon dragona big game 30 kg. Najsłabszym ogniwem w tym zestawie był kołowrotek tica libra 4000 którą kupiłem kilkanaście lat temu od forumowicza Zewu.Pozdrawiam Robert 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Napiszesz jeszcze jaka przyneta? Gratulacje z ręki z brzegu to mega wyczyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Dziękuję. Przynęta to guma uzbrojona big game mustada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Podczas przywitania z rzeką wymęczony kleń i branie suma, który na szczęście się spiął....bo na pewno bym nie wyholował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Ja dzisiaj przed pracą wyskoczyłem na 1,5h. Od 5 do 6.30... dwa bolenie na kiju miałem. Jeden spiął się po uderzeniu, drugi po minucie holu. Nowy dużo sztywniejszy kij + plecionka zrobiły swoje. Muszę lepiej wyczuć hamulec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Sztywny kij i plecionka to słaby pomysł na bolenie, optymalnym zestawem którym lowie już kilka lat jest plecionka plus kijek o akcji medium, góra med/fast choć to już zależy od oznaczenia firm. Myślę że mam rocznie nie więcej niż 5procent spadow. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 (edytowane) Ja też....tylko że u mnie te 5% boli najbardziej, bo od trzech lat spadają mi zawsze największe ryby i wszystkie te sytuacje "niestety" bardzo często mam przed oczami. W kolejnych latach mam na kiju PB i nie mogę sobie z tym poradzić Przynajmniej dwie z z nich były 80+ Wszystkie spady, max do 30 sekund po braniu. Pozdrawiam,malcz P.S. a ostatnio totalnie straciłem wenę i bywam nad wodą raz w tygodniu...tak, żeby ręka się nie zastała.... Edytowane 6 Sierpnia 2019 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 (edytowane) Ja naszczescie mam farta i te największe ryby wyjmuję, nie raz "za włos" co przyprawia mnie o palpitacje serca, ale nie mam co się skarżyc na brak skuteczności w przypadku brania dużego bolenia. Druga sprawa która potwierdza zasadę używania trochę wolniejszego kija w przypadku zastosowania plecionki jest to ze bolenie często biorą pod samymi nogami, od sztywnego kija będą się po prostu odbijać. Edytowane 6 Sierpnia 2019 przez DAWIDspinn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Sztywny kij i plecionka to słaby pomysł na bolenie, optymalnym zestawem którym lowie już kilka lat jest plecionka plus kijek o akcji medium, góra med/fast choć to już zależy od oznaczenia firm. Myślę że mam rocznie nie więcej niż 5procent spadow.Wymieniłem poczciwego Batsona na japońskie super graphity i tak wyszło pobawię się hamulcem jeszcze, w ostateczności na drugą szpulkę żyłkę założę . Jest jeszcze opcja numer trzy... skupie się na kabanach + 80 to i kij zapracuje ???????????????????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IrekR Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 A co sądzicie o połączeniu szybszego kija i żyłki? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 (edytowane) Wymieniłem poczciwego Batsona na japońskie super graphity i tak wyszło pobawię się hamulcem jeszcze, w ostateczności na drugą szpulkę żyłkę założę . Jest jeszcze opcja numer trzy... skupie się na kabanach + 80 to i kij zapracujeJak już dojdziesz do wprawy w łowieniu tych kabanów 80+ na zawołanie to daj znać, będę Ci nosił graty. Niczym prawdziwy "Caddy". Edytowane 6 Sierpnia 2019 przez malcz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Wymieniłem poczciwego Batsona na japońskie super graphity i tak wyszło pobawię się hamulcem jeszcze, w ostateczności na drugą szpulkę żyłkę założę . Jest jeszcze opcja numer trzy... skupie się na kabanach + 80 to i kij zapracuje [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]A rzeczony Batson już kilka bolków w nowych rękach wyciągnął. Dzięki i pozdrawiam. :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Wczoraj po niemal 4 letniej przerwie wróciłem na przelewy (Spójnia) z niemałym trudem sie dostałem pomimo niskiej wody. Przekopanie kanalu pare lat temu nadal mocno utrudnia wejscie. Wiele sie pozmienialo na wodzie. Kiedyś swietne miejsce "przy głazie" gdzie leży chyba najwiekszy kamień na przelewach to teraz olbrzymi kamień na wyspie. Jedynie na końcu (przy najwiekszym nurcie od strony cw nadal podobny układ) Kiedyś wydawalo mi się ze nic tam nie będzie się zmieniać (no bo jak takie głazy) Jednak od czasu przekopania kanału zmiany na rzece w tym miejscu ogromne. Co do wyników to parę klonkow. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi