Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Z tymi boleniami to taka nowa świecka tradycja. W takiem baseniku się trzyma po złowieniu, żeby stada nie odprowadziły. Widziałem takie praktyki z ich pasiastymi kuzynami. A ten jeden to się na plecach położył, że niby bardzo chory, a jakby go uwolnili, to zara by stado odprowadził i po zabawie. Po prostu dobrzy wędkarze, a zazdrośnicy doszukujo się że mordercy czy jakoś tak.

• Like 6

A już tak poważnie. Nie zauważyłem , żeby wypuszczone okonie wyprowadzaly stado, a za młodego zlowilem ich multum, na prawdę duzo. Podobnie z leszczami...;)

Te bolenie po złości, by nie ploszyly uklei.

Edytowane przez korol
  • Like 2

Czy te bolenie z lódki, to nie te same, którymi chwali się "wedkarski stos" na swoim fanpage'u na FB - dodatkowo ze zdjęciami sugerującymi, ze ryba jest wypuszczona?

Przykro patrzeć

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Tak, to oni xD Usuwają fotki z komentarzy pod postem z prędkością światła  :P  a może by tak im zrobić małą reklamę?  :ph34r:

Link to rzeczonego posta:

https://www.facebook.com/wedkarskisztos/photos/pcb.640053383186950/640047813187507/?type=3&theater

Edytowane przez kaziu_92
  • Like 2

Tak, to oni xD Usuwają fotki z komentarzy pod postem z prędkością światła  :P  a może by tak im zrobić małą reklamę?  :ph34r:

Link to rzeczonego posta:

https://www.facebook.com/wedkarskisztos/photos/pcb.640053383186950/640047813187507/?type=3&theater

Dzięki za linka.

Wow, posuwać się do takich zagrywek (czyli po prostu oszukiwać) a jak ktoś zwraca uwagę to usuwać komentarz??? Brak słów, jakie to smutne i takie... słabe. A myślałem ze to takie równe chłopaki.

Prawie wszyscy równi póki syf nie wypłynie.

Coś jak z wyrzucaniem śmieci do lasu i z samochodu. Sami święci a lasy pełne. 

• Like 8

Czy te bolenie z lódki, to nie te same, którymi chwali się "wedkarski stos" na swoim fanpage'u na FB - dodatkowo ze zdjęciami sugerującymi, ze ryba jest wypuszczona?

Przykro patrzeć

Na pierwszy rzut oka widać, że wypuszczana ryba jest o wiele mniejsza... W każdym razie niezła żenada!

Hahha jaki przypał. Trzymać bolenie w łódce, żeby potem zrobić zdjęcie z woblerem w pysku i jeszcze udawać, że się wypuszcza :D
Wstyd....

Ilu tam ich jest w tym sztosie? Od zeszłej jesieni kojarzę takich brodzących i wrzucających filmiki, średnio zaawansowanych (ze wskazaniem na średnio), ale wypuszczających. Denerwują tylko pokazywaniem miejscówek (jeszcze nie swoich).
Ci z łódki są niestety zaawanasowani i zjadający.

• Like 5

Hahha jaki przypał. Trzymać bolenie w łódce, żeby potem zrobić zdjęcie z woblerem w pysku i jeszcze udawać, że się wypuszcza :D

Wstyd....

Ilu tam ich jest w tym sztosie? Od zeszłej jesieni kojarzę takich brodzących i wrzucających filmiki, średnio zaawansowanych (ze wskazaniem na średnio), ale wypuszczających. Denerwują tylko pokazywaniem miejscówek (jeszcze nie swoich).

Ci z łódki są niestety zaawanasowani i zjadający.

Z miejscówkami to frelik i gugała.

Amatorzy białka to na pewno Marcin i inny gość.

Trzeba profile sprawdzić.

fc79726583fa2ad278a1c352192ba414.jpg

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez ezehiel
  • Like 1

Fajnie, ale nie wierzę żeby ten boleń do góry brzuchem przeżył. Wykonałem zdjęcia i byłem świadkiem całego zdarzenia. Po złowieniu pierwszej ryby, panowie łowili jeszcze około 30min. Poczym podpłynęli do następnej przykosy gdzie kontynuowali łowienie. Wszystko działo się pod mostem Śląski Dąbrowskim. Skoro ryby zostały wypuszczone pod Poniatowskim to ile czasu były w tej Łodzi? Godzinę, dwie godziny...potem jeszcze sesja z przynętami...niestety, ale nie miały szans przeżyć. Można było inaczej zrobić, sesja na łodzi i rybki do wody ale...

Edytowane przez Ciastek
  • Like 2