Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Tomek O, Tylko dlaczego wrzucasz wszystkich do jednego worka w tym przypadku mamy ewidentny przypadek oszustwa i to w nie jednej kwesti.

Po pierwsze były zdjęcia tych boleni jak wracają do wody gdzieś na jakieś wyspie, co oczywiście na wyżej wymienionym obrazku widać że te bolenie nie miały prawa do wody wrócić.

Druga sprawa to wkładanie przynet martwym rybom do pyska w celach reklamy.

Uwierz mi że są uczciwi ludzie w firmach wedkarskich i stawinie ich w jednym szeregu z tą patologia jest nie na miejscu.

Nikogo nie wrzucam ! Chciałem tak z uśmiechem... ;). Serdecznie przepraszam wszystkich urażonych testerów ! :) Nawet tych co na łódce mają akwarium ! ;) 

• Like 1

Kolego Korol

Widziałem, że masz jakieś żale, że jesteśmy średniozaawansowani i pokazujemy gdzie łowimy...

Aktualne to, czy Ci przeszło? ;)

Upublicznianie miejscówek w których akurat łowię zawsze mnie wkurza i nigdy tego nie kryłem.

Jeśli chodzi o średniozaawansowanych to nic tu nie ma pejoratywnego, czy tam wstydliwego. Moja subiektywna zimna ocena. Wydaje mi się, że uczciwa. Zaawansowany jest Dawidspinn, a ekspert Pisarz. Ktoś inny może uważać inaczej.

Edytowane przez korol
  • Like 5

Piotrek, żeby ta rozmowa stała się obiektywna, a nie subiektywna, trzeba by zdefiniować kryteria dla kolejnych poziomów zaawansowania - najlepiej w liczbach, bo wtedy ciężko polemizować :-)

Czysto subiektywnie patrząc przyznaje sobie poziom „leszcz” w dziedzinie zaawansowania wędkarskiego :-)

• Like 5

Upublicznianie miejscówek w których akurat łowię zawsze mnie wkurza i nigdy tego nie kryłem.

Jeśli chodzi o średniozaawansowanych to nic tu nie ma pejoratywnego, czy tam wstydliwego. Moja subiektywna zimna ocena. Wydaje mi się, że uczciwa. Zaawansowany jest Dawidspinn, a ekspert Pisarz. Ktoś inny może uważać inaczej.

Jeśli o nas chodzi to myślę, że my w takim razie nawet nie jesteśmy średnio początkujący. I w ogóle niegodni pić wodę po kąpieli wielkich warszawskich wędkarzy. 

Co do miejscówek, to musisz się przyzwyczaić do towarzystwa jeśli łowisz w miejscu publicznym ;) 

W ogóle rozpatrywanie publicznych łowisk w kategoriach czyichś, trąca z lekka cebulą :P

Piotrek, żeby ta rozmowa stała się obiektywna, a nie subiektywna, trzeba by zdefiniować kryteria dla kolejnych poziomów zaawansowania - najlepiej w liczbach, bo wtedy ciężko polemizować :-)

Czysto subiektywnie patrząc przyznaje sobie poziom „leszcz” w dziedzinie zaawansowania wędkarskiego :-)

Leszcz to ja, już sobie tak nie umniejszaj :D

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Jeśli o nas chodzi to myślę, że my w takim razie nawet nie jesteśmy średnio początkujący. I w ogóle niegodni pić wodę po kąpieli wielkich warszawskich wędkarzy. 

Co do miejscówek, to musisz się przyzwyczaić do towarzystwa jeśli łowisz w miejscu publicznym ;)

W ogóle rozpatrywanie publicznych łowisk w kategoriach czyichś, trąca z lekka cebulą :P

A rozpowszechnianie w środkach jakby nie mówić masowego przekazu zawsze kończy się tak samo. Negatywnie dla miejsca.

Nie pisałem, że moich, to by było nadużycie. Przykładowo mój wujek łowił tam po wojnie, nie było mnie jeszcze na świecie, czy też w planach.

• Like 3

Paweł no nie , to ja wskoczyłem gdzieś na poziom popierdółka [emoji16][emoji2935][emoji106]

Ale jakoś przez to nie zwracam uwagi na wyniki kolegów [emoji848][emoji6] pięć pięter wyżej , tylko łowię jak potrafię [emoji3526]

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez jacekp29
  • Like 3

@Twój Stary,

Problem z miejscówkami jest też taki, że ludzie próbują wejść np na rafę i mają potem pełne gacie wody - zresztą sam to wiesz.

Osoby które nie znają Wisły i nie mają wiedzy o przeprawach na miejscówki były ratowane przez chłopaków lub popłynęli dalej.

Niedawno była rocznica śmierci naszego kolegi KrystkaWolfa ['] rzeka go zabrała.

Także czasem to nie cebula, a troska o zdrowie  życie innych.

A rozpowszechnianie w środkach jakby nie mówić masowego przekazu zawsze kończy się tak samo. Negatywnie dla miejsca.

Nie pisałem, że moich, to by było nadużycie. Przykładowo mój wujek łowił tam po wojnie, nie było mnie jeszcze na świecie, czy też w planach.

Napisałeś, że pokazują nie swoje miejscówki, więc czyje w takim razie?

Mijaszsię z prawdą. Miejsówki takie jak: bulwar, główka za gdańskim, 517tka, praskie główki itp były rozpowszechniane, są i będą. Były tam ryby są i będą. A to czy ktoś umie złowić w nich rybę to już inna sprawa. 

Negatywne dla Ciebie wydaje się być to, że ktoś może akurat zająć wcześniej miejsce, które ty planowałeś obłowić. Że ktoś może tam złowić rybę, którą ty byś chciał złowić. O to tak na prawdę chodzi, moim zdaniem. 

Ale to jest urok miejsc publicznych i każdy może tam moczyć kija. Denerwowannie się z tego powodu na prawdę trąca cebulą...

Wtrącenie z wujkiem nie wiem co miało na celu...

Jakąś godzinkę temu wylazłem na balkon, który mam ok 1 km w prostej linii od kolektora od strony Tarcho i powiem Wam, że bergiel czuć jak za czasów z przed zamknięcia. Jadąc mostem Północnym nie polecam otwierać okien...zwłaszcza ok godziny 20.

@Twój Stary,

Problem z miejscówkami jest też taki, że ludzie próbują wejść np na rafę i mają potem pełne gacie wody - zresztą sam to wiesz.

Osoby które nie znają Wisły i nie mają wiedzy o przeprawach na miejscówki były ratowane przez chłopaków lub popłynęli dalej.

Niedawno była rocznica śmierci naszego kolegi KrystkaWolfa ['] rzeka go zabrała.

Także czasem to nie cebula, a troska o zdrowie  życie innych.

Przykro mi z powodu Waszego kolegi.

Ale argument bezpieczństwa mnie nie przekonuje. To tak samo jak nie pokazywać jak się jeździ autem bo może ktoś potem w wypadku zginąć...

A żałuj...

Miejsce zacne i towarzystwo wyborowe.

No i giełda jest ;)

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Za dużó już tych wszystkich internetów w mojej głowie. Wpadłem tylko na chwilę na szybką rozkminkę i spadam ;)

oki, wdrażam się w funkcjonowanie tego forum, ale chyba nie na długo ;)

Oby, bo po tym co pokazujesz na fb to styki przegrzane- najpierw faworyzowanie bohatera całej tej patologi, teraz relegacja i usuwanie niewygodnych komentarzy.

Miotasz się jak te bolenie w brytwannie łódkowej.

Cyrk w głowie.

• Like 4

oki, wdrażam się w funkcjonowanie tego forum, ale chyba nie na długo ;)

Nie jest tak źle [emoji848][emoji6][emoji16]. Nieraz zjedzą żywcem , ale czasami mają mniej ciśnienia na tym bezrybiu i dają

żyć[emoji12]

• Like 2

Paweł no nie , to ja wskoczyłem gdzieś na poziom popierdółka [emoji16][emoji2935][emoji106]

Ale jakoś przez to nie zwracam uwagi na wyniki kolegów [emoji848][emoji6] pięć pięter wyżej , tylko łowię jak potrafię [emoji3526]

Jacek, ja to chciałbym być taką kleniową „popierdółką”, jak Ty :-) W przyszłym sezonie zapisuję się do Ciebie na korepetycje :-)

• Like 3

Psd27 w ta sama stronę rzucałeś na rafie jak razem staliśmy więc też chyba jesteś zaawansowany ????????

Ale przynęta była Dawid inna, a to robi różnicę :-P

Słuchaj, właśnie mi przypomniałeś, ze w sobotę zapomnieliśmy, ale mam nadzieję, ze nadrobimy w następny weekend, po moim urlopie :-)

Oby, bo po tym co pokazujesz na fb to styki przegrzane- najpierw faworyzowanie bohatera całej tej patologi, teraz relegacja i usuwanie niewygodnych komentarzy.

Miotasz się jak te bolenie w brytwannie łódkowej.

Cyrk w głowie.

Ale co pokazuje na FB? Tak jak wyżej napisałem. mogę w pełni odpowiadać za swoje czyny. A udowadniałem i udowodnię nie raz, że sumienie mam czyste, w zgodzie z etyką wędkarską. Kolega popełnił duuuuży błąd. Cała ta sytuacja i tak nnie zmieni faktu, że Marcin jest jednym z lepszych spinningistów na Wiśle. i w ogóle jeden z lepszych spinningistów jakich znam... Ale to co się stało kategorycznie nie będzie przeze mnie akceptowane. NIe usuwam niewygodnych komentarzy. Jeśli zachowujesz względną kulturę to możęsz pisać sobie co chcesz. Jeśli ktoś po złości hejtuje z lewych kont to kasuję w sekundę takie rzeczy...

Nie miotam się. Wydaje mi się, że sprawę przedstawiłem klarownie...

Edytowane przez Twój Stary

Jacek, ja to chciałbym być taką kleniową „popierdółką”, jak Ty :-) W przyszłym sezonie zapisuję się do Ciebie na korepetycje :-)

Paweł tak urosłem że do domu wejść nie mogę [emoji23][emoji23][emoji23]. Bez przesady , po prostu czasami i ślepej kurze się trafi [emoji53]. Jakby co to , to trzeba się umówić i po prostu wymienić kilka spostrzeżeń [emoji6]

Edytowane przez jacekp29