mako150 Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Jeszcze 2 lata temu takie sytuacje się nie działy. W tamtym roku miałem już kilka takich akcji, w tym również. Niestety 90% to ludzie w moim wieku lub młodsi przykre. Najgorsze w tym wszystkim są wyniki badań jakie przeprowadziłem na tych osobach. Dowiodly, że tacy ludzie reagują tylko na głośne i stanowcze „ wypierdala* z łowiska” Próby zwrócenia w grzeczny sposób uwagi kończyły się olewką 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Tak mnie zastanawia dlaczego jest tak mało zdjęć wypuszczanych ryb. Jaki problem jest cyknięcie jakiejkolwiek foty ryby odpływającej .Ryby złowionej można zrobić kilka zdjęć jak widzę a odpływającej nie.Chyba czas klikać tyko te posty które pokazują wypuszczanie ryby , chyba że znam gościa i jestem pewny że zrobił to co napisał. Niestety jawne deklarację na forum C&R forumowiczów że czasami coś wezmą albo pokazanie złowionej ryby jest dwuznaczne. Moje postanowienie jest takie że albo zobaczę odplywajacą rybę albo jestem pewny że odpłynęła bo znam osobę wtedy . Bez pokazania wypuszczania ryby forum jak każde . Pozdrawiam Jacek Popławski Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Jacek ja rzadko robię fotkę wypuszczania ryby jakoś wydaje mi się to normalne i po prostu ją puszczam ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Dawid mój post oczywiście nie dotyczy osób znanych mi osobiście jak i tych o których wiem z wiarygodnego [emoji6] źródła że są czyści [emoji12]. To oczywiste. Ale spójrz realnie na forum , fanatyków jest niewielu .A dużo osób zabiera ryby . Jedni czasami innymi częściej bo lubią zjeść rybkę a jeszcze inni czasami wypuszczą. Ale to jest forum C&R , wiec dlaczego jest tak mało zdjęć z wypuszczania rybek . Bo chcemy wierzyć że tak robią[emoji23]. Na początku myślałem że tak robią wszyscy , potem że większość a teraz jestem przekonany że nieliczni[emoji3525] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Jacku, czasem zdarza mi sie wędkować z kolegą. Mam fotki z momentu podebrania ryby, czasem podniesionej po wypięciu w podbieraku ale z wypuszczenia już nie, bo zykle fotograf nie zdąży się odpowiednio ustawić, a parcia na szkło nie mam i cała akcja trwa kilka sekund... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Głupie czasy nastały, jeżeli trzeba filmu/foty z wypuszczenia ryby. A jak masz w dupie fotografie wędkarską?Co do wypuszczania ryb może zaświadczyć kolega? Jak tak to bym wskazał webstera, pisarza, olo86, milupe. Czy to mnie legimituje do uczestnictwa w tym wątku czy mam robić film/foty wbrew swej woli? Mogę oczywiście mogę, ale jak tego nigdy nie robiłem to po co mam robić? Będzie kolejna gownoburza bo za długo za płetwe trzymałem? Panów wymienionych w poście przepraszam, ale tylko wy z forum możecie potwierdzić, że puszczam rybę. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Głupie czasy nastały, jeżeli trzeba filmu/foty z wypuszczenia ryby. A jak masz w dupie fotografie wędkarską?Co do wypuszczania ryb może zaświadczyć kolega? Jak tak to bym wskazał webstera, pisarza, olo86, milupe. Czy to mnie legimituje do uczestnictwa w tym wątku czy mam robić film/foty wbrew swej woli? Mogę oczywiście mogę, ale jak tego nigdy nie robiłem to po co mam robić? Będzie kolejna gownoburza bo za długo za płetwe trzymałem? Panów wymienionych w poście przepraszam, ale tylko wy z forum możecie potwierdzić, że puszczam rybę. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaTak czasy są dziwne , bo takie mamy społeczeństwo. Spójrz na ulicę ,na jezdnię. Każdy ma swoją racjeNie chodzi o żądną rozróbę , tylko spójrz realnie na forum co się dzieje .Bez sensu , typowa Polska dyskusja jedno zagadnienie a tysiąc różnych opini.Pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Czy trzeba fotki robić, aby być wiarygodnym??? A może jeszcze poświadczenie notarialne potrzebne będzie????Litości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Tak szczerze mówiąc uważam, ze im mniej się tutaj pisze, tym mniej osób interesuje się danym wędkarzem i jego łowieniem oraz miejscówkami, a wiarygodność i tak potwierdzić można znając dana osobę z realnego świata i rozmów nad wodą/wspólnego łowienia. Cała reszta to tylko słowa, a jak wiadomo, papier i internet przyjmą wszystko :-) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 (...) Z innej beczki, to temat ścieków w polskich rzekach okazuje się mocno rozwojowyhttps://wiadomosci.wp.pl/polska-splywa-sciekami-pracownik-oczyszczalni-ujawnia-noca-puszczamy-wszystko-do-rzeki-6423121882708097a?amp=1 To niestety prawda, ale My wędkarze w szczególności będąc świadkiem takiego zdarzenia powinniśmy zawsze reagować i zgłaszać sprawę do odpowiednich organów. Najgorzej to zostawić temat bez echa...https://ppw.fishing/entry.php?88-Wedka-i-agregatem-8-Postawa-obywatelska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Głupie czasy nastały, jeżeli trzeba filmu/foty z wypuszczenia ryby. A jak masz w dupie fotografie wędkarską?Co do wypuszczania ryb może zaświadczyć kolega? Jak tak to bym wskazał webstera, pisarza, olo86, milupe. Czy to mnie legimituje do uczestnictwa w tym wątku czy mam robić film/foty wbrew swej woli? Mogę oczywiście mogę, ale jak tego nigdy nie robiłem to po co mam robić? Będzie kolejna gownoburza bo za długo za płetwe trzymałem? Panów wymienionych w poście przepraszam, ale tylko wy z forum możecie potwierdzić, że puszczam rybę. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaJa mogę potwierdzić, że na Rawce i Bzurze też wypuszczasz, nie tylko te wiślane 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Ciekawych czasów dożyliśmy. Pomijając komercyjne aspekty forum, jesteśmy tu zgromadzeni dla rozrywki, dzielenia się przyjemnością z uprawiania swojego hobby, doskonalenia umiejętności, poznawania ludzi dzielących tą samą pasję. Czasem zdarza nam się naprawiać nasz grajdołek, choć najczęściej kończy się na dyskusji. Słowem, jesteśmy tu, bo lubimy i mamy z tego przyjemność. To, co powinno być oczywiste w takim towarzystwie, to zaufanie. Nie ma tu egzaminów, budżetu który można rozdrapać, poziomek za grzeczne zachowanie i muchomorków za psoty. Forum zrobiło się na tyle liczne, że trudno już ogarnąć ile mamy zarejestrowanych ancymonków Pinokiów. Ale jeśli im wśród nas dobrze. Nie wprowadzajmy egzaminów na wypuszczanie ryb. Nie bądźmy Januszami. Proponuję się częściej spotykać nad wodą, czy chociażby w takim Korsarzu. Gwarantuję, że łatwiej wyrobić sobie w ten sposób zdanie o człowieku, potencjalnym koledze czy przyjacielu. Internet bywa wrednym narzędziem w tej materii. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Z tego co zauważyłem, problem się pojawia, gdy w grę wchodzą sandacze. Nie wiem, skąd ten wilczy apetyt. Niby ze smaku, ale w sklepie pełno filetów. A tak, sporo kolegów z forum znam znad wody. Kojarzę pory lowienia i poznaje po sposobie chodzenia/brodzenia. Na przykład Piotrek się skrada, a Jacek niczym elektron przeskakuje od 1 do 2 kleniowej bankowki;) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Jacku, czasem zdarza mi sie wędkować z kolegą. Mam fotki z momentu podebrania ryby, czasem podniesionej po wypięciu w podbieraku ale z wypuszczenia już nie, bo zykle fotograf nie zdąży się odpowiednio ustawić, a parcia na szkło nie mam i cała akcja trwa kilka sekund...Nie chodzi o prezentacje , zdjęcie dowolne pół ogona. Jeśli robisz zdjęcia rybie to aparat jest w ręku Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womar Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 To i tak nie daje gwarancji - niektórzy mistrzowie potrafią wypiszczać ryby, które dostały wcześniej w łeb... Chyba jednak lepiej z załozenia ufać i czasem się rozczarować, niż podchodzić do każdego podejrzliwie Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Nie taki ten piątek trzynastego straszny;) 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Nie chodzi o prezentacje , zdjęcie dowolne pół ogona. Jeśli robisz zdjęcia rybie to aparat jest w ręku Czasem można postarać się o master level https://youtu.be/BvkDIUvayb4 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Nie chodzi o prezentacje , zdjęcie dowolne pół ogona. Jeśli robisz zdjęcia rybie to aparat jest w ręku Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaWędkarstwo na klenikach i innym narybky się nie kończy. Jak to widzisz przy rybach 10kg + ?Regulamin jasno tłumaczy co można zamieścić. Jak są wątpliwości to jest przycisk zgłoś. Może wszystkich nieetycznych zachowań moderatorzy nie wychwycą , ale jak pokazują ostatnie przypadki , ktoś może zrobić temu nieetycznemu wędkarzowi zdjęcie i będzie internetowy lincz. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Wędkarstwo na klenikach i innym narybky się nie kończy. Jak to widzisz przy rybach 10kg + ?Regulamin jasno tłumaczy co można zamieścić. Jak są wątpliwości to jest przycisk zgłoś. Może wszystkich nieetycznych zachowań moderatorzy nie wychwycą , ale jak pokazują ostatnie przypadki , ktoś może zrobić temu nieetycznemu wędkarzowi zdjęcie i będzie internetowy lincz. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu TapatalkaTak nie ładnie kolego , złowiłem kilka szczupaków w życiu 100+ i sandaczy 80+ . Także nie widzę problemu z taką fotką. Ale ty z aparatem i kamerką na głowie widzę masz problem [emoji6]. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Dla rozluźnienia atmosfery Zaczerpnięte z fb. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 (edytowane) Ja na przykład lubię takie foty, jak ryba odpływa i systematycznie staram się je robić do swojej kolekcji. Nie zawsze wychodzi, bo rybka czasem szybciej chlapnie, lub lampa jej nie złapie. Przy dużych można też tak https://www.youtube.com/watch?v=hPvcWgoA9TY https://www.youtube.com/watch?v=XPHjxRbMYYU Edytowane 13 Września 2019 przez korol 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Ja nawet wypuszczalem morskie trocie co wydaje się dziwne nawet słodkowodnych nokillowcom 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 (edytowane) Bardzo ładne zdjęcia. W sam raz do wątku fotografia. Jeśli mają być dowodem, że przez kilkanaście ostatnich lat nie zberetowałem choć jednej ryby, to nie żałuję że nie zamieściłem na forum ani jednego zdjęcia. Wędkuję, łowię, obchodzę się z należytą ostrożnością i wypuszczam w jak najlepszej kondycji. Nie potrzebuję zaświadczać tego, co robię dla przyjemności. Sam przed sobą jesten w porządku i mi to wystarczy. Pusty rejestr, zero upublicznianych zdjęć i frajda. Również z tego, że żaden nadgorliwy detektyw nie wtyka nosa w nie swoje sprawy. Edytowane 13 Września 2019 przez Maciej W. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Też lubię filmy z wypuszczania, choć nie zawsze udaje się nagrać 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi