Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Wujek kormorany na dwóch nogach są zdecydowanie gorsze i bardziej pazerne  ;) , a najbogatsze łowiska ryb na świecie są tam gdzie są wielotysięczne lub nawet milionowe populacje ptaków i mają się bardzo dobrze :)  :)  :) . 

We wtorek wybrałem się z kolegą pospiningować, ryb zero, ale za to widzieliśmy dwa wielkie stada kormoranów. Łącznie na oko było tego cholerstwa ze dwie setki. Aż strach pomyśleć ile to zeżre ryb przez zimę, a ile pokaleczy.

Też mam kabana :)

Wziął daleko w rynnie z szybką i głęboką wodą. Piękny odjazd, sprowadzenie na spokojniejszą wodę i gejzer w podbieraku.
Zdjęcie odrobine niewyraźne, bo chwilę przed tym ochlapał mnie i aparat, to jest telefon.
post-57267-0-22479900-1569608176_thumb.jpg

Sp 962 UL, 0,20, stary, dobry gloog Hermes.

Edytowane przez korol
  • Like 22

Gość DAWIDspinn

Kompletacja flagowych wrześniowych gatunków trwa w najlepsze, został tylko fajny szczupak. Tym razem na plan poszedł sandacz, ryba stała na wyplyceniu obok wolnej rynny, klasyczne branie na podbijana z dna gume. Nie pamiętam tak dobrego wiślanego miesiąca, być może jesień przyszła tak nagle po fali upałów i dlatego ryba reaguje całkiem dobrze. Teraz szczupak i mogę oddać się moim ulubionym boleniom :) A co naprawdę będzie wchodzić, czas pokaże ????????

post-49243-0-66543100-1569609298_thumb.jpeg

• Like 22

Autograf najłatwiej zdobyć mailem (podpis elektroniczny). Chyba, że ktoś się zerwie w środku nocy, używając kijka i narażając życie dostanie się na rafę. Wtedy, korzystając z czołówki i markera waterproof, stanie się szczęśliwym posiadaczem autografu mistrza. Periodyk należy mieć zapakowany w torbie strunowej, na wypadek wywinięcia orła. Czy moderator mógłby wyprostować zdjęcie? Głowa mi się trwale przekrzywiła od lektury.

• Like 1

Autograf najłatwiej zdobyć mailem (podpis elektroniczny). Chyba, że ktoś się zerwie w środku nocy, używając kijka i narażając życie dostanie się na rafę. Wtedy, korzystając z czołówki i markera waterproof, stanie się szczęśliwym posiadaczem autografu mistrza. Periodyk należy mieć zapakowany w torbie strunowej, na wypadek wywinięcia orła. Czy moderator mógłby wyprostować zdjęcie? Głowa mi się trwale przekrzywiła od lektury.

Leniwy jesteś.

Jak będzie Waterproof marker to walić resztę liczy się autograf :)

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Piotrze, czasu nad Wisłą to ja spędzam dużo więcej od Ciebie. Tego lata. Postęp jakiś wybitny się we mnie nie dokonał. Moim celem są wyłącznie takie srebrne ryby przypominające ukleje chorujące na gigantyzm. Życiówka się trafiła i to porządna, ale jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie nim powiem, że czytam rzekę i rozumiem bolenie. Fakt, że do wody się nie pakuję, ale to nie zmienia faktu, że z umiejętnościami czucia i rozumienia wody chyba trzeba się urodzić. Do tego konsekwencja i upór. Nie kadzę tu, znam jeszcze kilku takich typów i wiem, że raczej nigdy nie osiągnę takich umiejętności. Może to kwestie charakterologiczne. Tak czy siak, cieszę się tym co mam.

• Like 5

Coś o brzanach

12.jpg

Gratuluję.. w pełni zasłużyłeś????

Ale sam chartakter pisma mnie rozwala... Tak bardzo szanowałem Kolendowicza i Szymańskiego, naczytałem się ich wizji i marzeń o super magazynie.. a wyszedł CKM dla wędkarzy.. na stronę A4 wielkie zdjęcia i trzy akapity treści. To pięć kroków do tyłu względem ostatnich dwóch dekad.. bez sensu. Lifestyl...????

Edytowane przez Bolesław
  • Like 2

...To pięć kroków do tyłu względem ostatnich dwóch dekad.. bez sensu. Lifestyl...????

Pociągnę trochę tę dygresję:)

Dla mnie osobiście periodyki wędkarskie skończyły się wraz ze zniknięciem z nich śp. Jacka Jóźwiaka. Jak on wspaniale pisał! Jak rozbudzał wyobraźnię!

W mojej pamięci pozostaną też dwa nazwiska - Szymański i Jagiełło. Tak na marginesie, to zdaje mi się, że za sprawą Jóźwiaka obaj się w prasie pojawili...

Polecam odkopać stare gazety i uszczknąć tego wspaniałego klimatu:)

Edytowane przez minkof
  • Like 4

Udało mi się dziś wyskoczyć na kilka godzin późnym popołudniem. Chciałem posiedzieć do wieczora ale deszcz mnie wypędził. Zanim doszło do wypędzenia coś tam udało się wydłubać.

Mam przeczucie(graniczące z pewnością), że Ta koleżanka już gościła w tym temacie.

15215732_20190929_144057.jpg

15215733_20190929_144307.jpg

Ostatnio  tego typu fotki są ,,na Fali"

15215737_20190929_144641.jpg

Była jeszcze jedna ale złowiłem ją w dość kuriozalnych okolicznościach i trochę się wstydzę ;) .

• Like 15