Tomek St. Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Kolego Vako,z dokumentu który zamieściłes wynika, że miejscowościami granicznymi w okolicach Góry Kalwarii są Kosumce (kilka km w góre rzeki) i Nadbrzeż (kilka km w dół, bliżej Karczewa i Konstancina). To by się zgadzało, bo rybaka widziałem jak stawiał siaty zarówno w góre, jak i w dół od GK. Czyli miejscowość Glinki nie mogła być miejscowością graniczną jego rewiru, no chyba że łowił poza swoim rewirem.Chodzą słuchy, że w tym roku zrezygnował z dzierżawy Wisły, co ma swoje dobre i złe strony. Dobre: nie będzie już kłusował, złe: znaczy, że wyj...ł z tej wody wszystko co się dało. Jak już rybakowi nie opłaca się stawiać siat, to znaczy ze z rybami jest gorzej niż źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 A już tak szczerze to był ktoś nad wodą? Np. "z psem" na spacerze? Rzeka się budzi? Pozdrawiam,MalczMalcz, we wtorek pojeździłem rowerem nad Wisłą, spotkałem dwóch dziadków ze spławikami, z jednym pogadałem (z zachowaniem kilku metrów odstępu oczywiście), brały mu same uklejki. Woda bardzo niska, aktywność drobnicy i jakiegoś drobnego drapieżnika tylko na płytkiej i stojącej wodzie. Niestety ale mamy niżówkę na początku kwietnia i nie zanosi się na zmianę. Wysycha nam ta Wisełka Panowie, jak i cały kraj z resztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Szykuje się tragedia. Tak niskiej wody w kwietniu to chyba ostatnio nie było. Nie wiem, kiedy była. Potrafię dostrzec egoistyczne plusy, ale co to za pocieczenie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Plusy na siłę znaleźć można. Ja zawsze uwielbiałem spiningowanie na niżówce, to teraz mam ją przez cały rok. Ale bez przyborów ta rzeka nigdy nie będzie miała szansy się odrodzić. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Moze ktos cos widzial, slyszal, ma nagranie z kamerki samochodowej z przejazdu obok albo kojarzy typów - wątek od 11:30 minuty 27.03 po praskiej stronie na wysokosci ZOO ok godz 13 powarznie pobito wedkarza. Kontakt jakby co chyba przez Kamila Walickiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Panowie, da radę w obecnej sytuacji gdzieś w Warszawie opłacić kartę?Pozdrawiam Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 (edytowane) Panowie, da radę w obecnej sytuacji gdzieś w Warszawie opłacić kartę?PozdrawiamDanielChyba u P.Mormyszki są dostępneEdit.Widziałem przed chwilą post z koła 100 Bistyp, że znaczki są dostępne Edytowane 16 Kwietnia 2020 przez _Junak_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo69 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Panowie, da radę w obecnej sytuacji gdzieś w Warszawie opłacić kartę?Pozdrawiam DanielTu na pewno, wczoraj byłem: https://m.facebook.com/Zander-Shop-103898474335792/?refsrc=http%3A%2F%2Fwww.google.com%2F&_rdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolerfer Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Ziomuś, PZW mazowieckie w Google wpisz i znajdziesz opcje opłaty przelewem. XXI wiek nastał w PZW z związku z epidemią. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro 123 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 (edytowane) Wejdź na wędkarska choroba tam będzie numer podany do gościa z koła nr 7 i pewnie ogarniesz kartę Edytowane 16 Kwietnia 2020 przez Maro 123 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo69 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/51,54420,25866304.html?i=0 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karoleq007 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Haha to się nazywa manipulacja mediów, fakt wody jest mało, ale nie oszukujmy się ten "reporter" nawet do głównego koryta nie podszedł... takie strugi na środkowej Wiśle są przez 90% roku... Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Przez 90% roku, ale nie w kwietniu... Ale fakt, ktoś nie obeznany w temacie patrząc na te zdjęcia może pomyśleć, że Wisłę w Warszawie można przeskoczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 A jak mały strumyk przedstawia się jak Amazonkę to mamy chińską zarazę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Podobno susza nadchodzi. W niektórych publikatorach już jest. Kto pierwszy ten lepszy. Ale nie ma co się pałować nad problemem. Problemy są po to, żeby je rozwiązywać. Moją uwagę zwrócił bardziej most, niż sprytnie sfotografowana plaża. Ruch samochodowy niemal zamarł. Może troszku drgnie jak baryłka ropy spadnie do pięciu dolców. Jeszcze chwilkę trzeba poczekać. Na cholerę nam most, po którym nic nie będzie jeździć? Podręczniki historii otworzyć i czerpać od największych. Warszawo, trzeba ci wody! Przeróbmy most nieznanego jeszcze imienia na akwedukt. Same plusy. Chwilowo poszukujący pracy (tak się podobno nazywa bezrobotnych) znajdą zajęcie, GW odtrąbi że cofnęliśmy się do czasów starożytnego Rzymu, w TVP pochwalą się zwalczeniem klęski żywiołowej, Polsat zrobi reality show o kojarzeniu par z ocynkowanymi wiadrami w garści. Ale do rzeczy. Wspomniana grupa z wodą we wspomnianych wiadrach ustawi się w ogonku na Płaskowickiej. Będą lać wodę. Woda powędruje w kierunku Wawra akweduktem, powiedzmy Wodnika Szuwarka, a ja w Falenicy umyję sobię zęby. Może nawet wystarczy do podlania fikusa. Efekt operacji wydaje się nie powalający. Ale medialnie miazga! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Tu na pewno, wczoraj byłem: https://m.facebook.com/Zander-Shop-103898474335792/?refsrc=http%3A%2F%2Fwww.google.com%2F&_rdrDzięki. Melduję wykonanie zadania [emoji6] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Piękna kwota za kartę i co w zamian , nic ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Piękna kwota za kartę i co w zamian [emoji14] , nic !250 to jeszcze nie tragedia. Chociaż jak opłacę wszystko to już będzie kwota... Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 W zamian rzeka. Jeśli ktoś często bywa nad wodą, wychodzi kilka PLN za łowienie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 W zamian rzeka. Jeśli ktoś często bywa nad wodą, wychodzi kilka PLN za łowienie. Piotrze, ja mogę nawet nie łapać , ja uwielbiam siedzieć i patrzeć na płynącą wodę , gdzie spławia się chociaż ukleja. Płacę za to.Ja opłaciłem oczywiście kartę , ale jest mi przykro , że nie dopuszcza się nowych, starszych ,młodszych i mądrych ludzi do PZW.Ja mam 60 lat i się nie pcham, ale widzę i słucham - ilu jest fajnych ludzi , chętnych do mądrego działania .Na Jerkbait jest wiele ciekawych wypowiedzi , aż miło poczytać . Życzę wszystkim zdrowego pobytu na wodą... . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) Pomysły i fajne wypowiedzi na forum to jedno, a wprowadzenie ich w życie będąc osobą odpowiedzialną za działanie związku to trochę inna para kaloszy - niemniej rzeczywiście chciałoby się aby na czele tak dużej organizacji jak PZW, szczególnie OM stały trochę bardziej światłe i elastyczne umysły....Pozdrawiam,Malcz Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) Byłem dzisiaj z rana nad Wisłą. Woda niska.... Od 5.00 do 9.00 urwałem trzy woblery;) i nie odnotowalem nawet puknięcia. Ale widziałem kilka ataków bolenia i brzanę. Ta mi rozwaliła system, tak wielkiej nigdy nie widziałem. Myślę, że pomiędzy 80-90 cm wynurzyła się bardzo blisko mnie. Wielka i zajebiście gruba!!!! Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez zator 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Byłem dzisiaj z rana nad Wisłą. Woda niska.... Od 5.00 do 9.00 urwałem trzy woblery;) i nie odnotowalem nawet puknięcia. Ale widziałem kilka ataków bolenia i brzanę. Ta mi rozwaliła system, tak wielkiej nigdy nie widziałem. Myślę, że pomiędzy 80-90 cm wynurzyła się bardzo blisko mnie. Wielka i zajebiście gruba!!!!Przedtarłowa to i gruba. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Dzisiaj szybki wypad na 2h , na moich miejscach pustynia . 5 brań przedszkola z tego 2 na brzegu . Starty w sprzęcie : BRAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 https://tvn24.pl/tvnwarszawa/bielany/Nie oczekuję, że ktoś przyzna się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi