malcz Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Normalnie "w paszczu" czy kapotniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Jak na przynęty boleniowe to nie ma zmiłuj. Pewnie agresywne ataki płetwami grzbietowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Dokładnie za boczek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Tak myślałem, zmyliło mnie określenie "trafiliśmy" .Wypadałoby jutro zrobić objazd po kilku miejscówkach gdzie będą się kotłować na 100%, trzeba sprawdzić czy mają spokój bo okolice nieciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Jak na przynęty boleniowe to nie ma zmiłuj. Pewnie agresywne ataki płetwami grzbietowymi A mi się ostatnio trafił taki, który wykonał całkiem prawidłowy, agresywny atak paszczą w szprotę Wieczorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Dzisiaj jeden wymiarowy klenik. Przez 4,5h ledwo dwa brania w miejscach, zdawałoby się, książkowych. Ale co narwałem to narwałem, ostatnio się cieszyłem że prawie nie zrywam a dzisiaj nadrobiłem hehe. No cóż, nie zawsze jest dzień dziecka pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Dzisiaj wypad z kolegą na prawie 6h.Miejsca książkowe, ale rezultaty standardowe. Jeden jasiek 25cm i jedno ładne kleniowe branie.Aktywności praktycznie 0. Jeszcze klonki jako tako zbierały, ale Bolków nie widać w ogóle. Przeszliśmy z 400m opaski i ani razu się nie chlapnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Na której opasce łowiliście? Mieszkamy niedaleko siebie, to może łowimy w tych samych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 W Karczewie Promem przeplynelismy na drugą stronę, z buta doszlismy na przeciwko tamy w Nabrzeżu i od tamtego miejsca zaczęliśmy obławiać w stronę Gassow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczupakos Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Dzisiejszy wieczorowy chlapak. Dopiero jak sie zaczeło robic ciemno cos ganialy. W sumie od 19.30 do 21 nad wodą. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Ja byłem dziś od 5 do 8 i zero kontaktu. Bolenia raz wypatrzyłem ale jakieś 200 metrów poza moim zasięgiem. Łowiłem na przynosie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Dzisiaj jeden wymiarowy klenik. Przez 4,5h ledwo dwa brania w miejscach, zdawałoby się, książkowych. Ale co narwałem to narwałem, ostatnio się cieszyłem że prawie nie zrywam a dzisiaj nadrobiłem hehe. No cóż, nie zawsze jest dzień dziecka pozdro!Ale za to ile nauki płynie z tych narwanych przynęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 W Karczewie Promem przeplynelismy na drugą stronę, z buta doszlismy na przeciwko tamy w Nabrzeżu i od tamtego miejsca zaczęliśmy obławiać w stronę Gassow.Naprzeciwko tamy w Nadbrzeżu to jest Dębówka, dawno tam nie łowiłem ale z tego co pamiętam to zawsze tam fajna woda była.Ja wczoraj łowiłem od 18 do 20 na prawym brzegu w okolicach mostu drogowego w GK, bez kontaktu z rybą i bez ani jednego zaobserwowanego powierzchniowego ataku jakiegokolwiek drapieżnika. Miałem zostać do nocy, ale zawinąłem wcześniej do domu, szkoda czasu i nadgarstka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Zastanawia kompletny brak aktywności warszawskich boleni. Dziś spędziłem pięć godzin nad Wisłą i spławił się jeden szczyl. Być może spece się wypowiedzą, ale to chyba troszkę dziwne. Żeby nawet dla zabawy nie trzasnąć od czasu do czasu ogonem? Rozumiem, że pewnie siedzą w głębszych rynnach, ale jeść coś trzeba. Z przyjemniejszych rzeczy przydarzył się klenik i nie rozmiar mnie ucieszył, ale fakt złowienia pierwszej wiślanej ryby na swojego wobka. Jedynie słuszna koncepcja i jej owoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Moim skromnym zdaniem ryb jest niewiele a presją masakryczna . I będzie tylko gorzej. Oczywiście na tyłu łowiących i to kotów [emoji6] . Ktoś coś trafi , ale to zaczyna być zniechęcające . [emoji53] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Dzisiaj od 4 do 9 też nie zauważyłem żadnego ataku, ani blisko brzegu ani daleko. Trafiły się dwa klenie z przelewu po 30-35cm i to byłoby na tyle. Chyba ryba pochowana w dolach. Chociaż drobnicy full przy brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deridun Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 I tam.Dla mnie kubek w połowie pełny.Za dnia martwo aleee...po zmierzchu było kilka ciekawych spławów, chyba się wybiorę - oby tylko nie spotkać wąsa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Z wąsami jest problem, ostatnio przyłowiłem takiego około metra. Po 20min zabawy na zestawie kleniowym poległem przy podbieraniu, zabrakło parę centymetrów. Na Narwi, gdzie wiem że jest spora populacja bolenia też ich teraz nie widać, ale na pewno są. Więcej było je widać w kwietniu niż teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 (edytowane) ... Edytowane 9 Maja 2020 przez Ciastek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 (edytowane) Zapewne jest to efektem albo późnego tarła, albo przedłużonego przebywania ryb na tarliskach lub w ich pobliżu. Przyczyny mogą być dwojakie. Wynikające z warunków fizycznych takich jak: poziom wód, termika, dostępność tarlisk oraz biologicznych takich jak: dostępność pokarmu, odpowiednia liczba ryb mających odbyć tarło.Z moich obserwacji wynika, że duże ryby jeszcze nie wróciły z tarlisk i przebywają w ich pobliżu. Co do aktywności to małe ryby są łowienie dość regularnie (do 50cm). Większe pokazują się dość sporadycznie. Edytowane 9 Maja 2020 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 W końcu duży boleń. Wiedziałem, że coś będzie na "przyborze".Zdjęcie takie sobie, bo miałem problem z ułożeniem telefonu na kamieniu. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Mnie to nie dziwi, bo ta rafa, to w tej chwili jedne wielkie tarlisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Rafa o której myślisz jest teraz niemal pusta i nic się tam w tej chwili nie trze. Boleń z dość głębokiej rynny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Newbie90 Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Rafa o której myślisz jest teraz niemal pusta i nic się tam w tej chwili nie trze. Boleń z dość głębokiej rynny.Przypadkiem to nie Ty byłeś w piątek około 15 na tej rafie? Jeśli tak to widzialem Cie po drugiej stronie brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Przypadkiem to nie Ty byłeś w piątek około 15 na tej rafie? Jeśli tak to widzialem Cie po drugiej stronie brzegu Byłem wczoraj przelotnie w okienku, właśnie po 15.00. Ale nie wiem, czy to mnie widziałeś, bo było jeszcze 2 kolegów z tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi