Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Butla jedno a znaleźne to po drugie, kij gubiony na tarchominie a odnaleziony na wysokości Jabłonnej, pływał przy brzegu korkiem na powierzchni, więc sobie popłyną i dlatego go na dnie nie znalazłem, zestaw miał być na dożywocie i tak będzie bo chyba będę go miał przypiętego na jakiejś smyczy do nadgarstka jak będę brodził :).

Wróciła mi wiara w ludzi.

Mariusz,dziękuję Ci raz jeszcze.

Chociaż naprawdę nie trzeba było...

Żeby już nie zaśmiecać wiślanego wątku - oprócz Avida, tylko jedno branie małego bolka pod nogami, ale i tak nie trafił dobrze.

• Like 3

No ze Stachem mam nadzieje na wspólne klenie jak wrócę z urlopu i woda opadnie tak że znowu będzie można wejść na rafy. Chłop naprawdę mi sprawił kupę radości i wybawił z problemu szukania kolejnego kija i kręćka. Jeszcze ras wielkie dzięki.

• Like 1

No to się stało!!

Ze strony OM więc już oficjalnie:

,,Informujemy również, że w wyniku uzyskanej opinii i przeprowadzonych konsultacji z instytucjami nadzorującymi zostały zawieszone odłowy rybackie w obwodzie Wisła nr 3. W Zbiorniku Zegrzyńskim przeprowadzono natomiast reorganizację sposobu ich realizacji. Sześć dotychczas poławiających brygad licencyjnych zostało zlikwidowanych, a w ich miejsce powołano dodatkową brygadę zawodową. W związku z powyższym odłowy rybackie na tym łowisku od dnia 01.06 prowadzone będą od poniedziałku do piątku przez 2 brygady zawodowe. Wzmożono nadzór nad tymi działaniami. Wszystkie złowione ryby będą zdawane do Magazynu w Ośrodku Rybackim w Wierzbicy, który będzie na bieżąco monitorował pracę w/w brygad rybackich."

Świetna wiadomość odnośnie zawieszenia odłowów w obwodzie nr 3. Teraz tylko nalezy obserwować, czy dotychczasowi rybacy nie będą kontynuowali swojej działalności. Ja tego ze swojego rewiru będę miał na oku.

Edytowane przez Tomek St.
  • Like 3

Mam pytanie do kolegów łapiących na północy Warszawy.

Czy ktoś mógłby zrobić fotki tego miejsca pomiędzy Łomiankami a Nowodworami?

Na mapach googla jak masz widok obszaru jaki pokazales kliknij "street view" i naduś na trase po srodku Wisly. Wisla warszawska jest niemal cala z fotkami 360st zrobionymi z pychowki ;)

• Like 2

Ładny wąs, dzisiaj widziałem dwa jak się przełożyły, jeden niewielki ale drugi całkiem całkiem. Byłem od 6 do 9 z nastawieniem na bolenia. miałem dwa kontakty, w tym jeden spięty po chwili. Generalnie bez szału, boleń w ogóle się nie chlapał, z kolei dość intensywnie żerował na powierzchni sum i ganiały drobnicę małe sandaczyki. W trawach coś się trze, chyba ukleja.

• Like 2

Olaf, stary wyga i taki błąd w sztuce. Przybór ma swoje prawa. To zdecydowanie nie czas finezji.

Ja poszedłem na ciężko.

Wiesz- ciężko jednocześnie sięgać fajnych kleni z dalekiej rafki i poradzić sobie z poltorametrowym sumkiem :)

Życie to sztuka wyboru :)

Na pocieszenie takiego gościa spotkałem w drodze powrotnej

post-56871-0-36602900-1591266986_thumb.jpg

• Like 8

Kilka lat temu miałem taki sezon, że trafiałem na prawdę wiele przyłowów sumowych przy boleniach.
Najpierw zmieniłem żyłkę na plecionkę sandaczową + VEP, a skończyło się, że łowiłem bolenie zestawem sumowym :D

Ale taka obfitość już raczej nie wróci.