korol Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Ja nie mogę znaleźć okienka. Jedynie wczoraj przed burza udało sie spotkać towarzysko, bez wedki. Może nad ranem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Wszystkich szkoda....ale do zimorodków mam szczególną słabość...w zeszłym roku przekonywałem Tatę który jest zapalonym kolarzem, że są nad Wisłą i da się swobodnie namierzyć...to jeździł uparcie rowerem na ujście jeziorki aż zobaczył. Przepiękne ptaszki. Ale wracając do tego co ważne, jak dzisiaj wieczorem, Królowa darzyła? Ja niestety się poddałem...tak po ludzku po cholernym dniu w pracy po prostu odpuściłem......mam nadzieję że u Was połowione i mam czego żałować. Pozdrawiam,MalczZaliczyłem krótki wieczorny wypad, niestety na zero. Na wodzie cisza, tylko jedną rybę widziałem jak się spławiła przy brzegu.W czasie mojego łowienia woda podniosła się prawie o 10 cm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zaliczyłem krótki wieczorny wypad, niestety na zero. Na wodzie cisza, tylko jedną rybę widziałem jak się spławiła przy brzegu.W czasie mojego łowienia woda podniosła się prawie o 10 cm A jak z komarami? W sobotę prawie mnie zjadły żywcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackowiak Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Ja dzisiaj rano w deszczu podjechałem na starorzecze - kilka okonków i jedna wzdręga. Ludzie nad wodą mówią, że ogólnie białoryb marnie. Wydawało mi się, że po słabym maju powinien ruszyć, a tu bryndza. Chociaż może to wynika z niedopasowania sprzętu/metody, bo na spławik w miejscach gdzie hurtem kosiłem wzdręgi na UL, ludzie mieli efekty mizerne w tym miesiącu. Za to krótkie szczupaki mają nieprzerwaną rzeź wśród janushy i saszków zza Buga odkąd wylazłem w tym roku nad wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Wczoraj plan wydawał się idealny. 6h na łowienie, stan wody idealny- jadę na pewniaka.Efekt? 5h w deszczu, wyników brak. Zamiast grubych kleni na przelewie były przedszkolaki, po złowieniu 3 szt trafił się sumek ok80 cm i przelew miałem z głowy. A z warkocza z którego miałem hurtowo łowić bolenie wyjechał okolowymiarowy sandacz i jeden mikrobolenik. No coś poszło nie tak... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackowiak Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Wczoraj plan wydawał się idealny. 6h na łowienie, stan wody idealny- jadę na pewniaka.Efekt? 5h w deszczu, wyników brak. Zamiast grubych kleni na przelewie były przedszkolaki, po złowieniu 3 szt trafił się sumek ok80 cm i przelew miałem z głowy. A z warkocza z którego miałem hurtowo łowić bolenie wyjechał okolowymiarowy sandacz i jeden mikrobolenik. No coś poszło nie tak...ja nie pamiętam kiedy w okolicach Warszawy miałem na haku coś ponad 40cm Więc winszuję takiej porażki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Ja wieczorkiem wyskoczyłem na jakieś 2,5 godziny, w teorii wszystko wyglądało dobrze: woda podniesiona, ale jeszcze nie za dużo płynącego syfu, znalazłem spokojniejsze miejsce z drobnicą, jednak aktywność drapieżnika niewielka. Dosłownie przez kilkanaście minut coś niepokoiło drobnicę, bolenie i jakiś sumek się kręcił, ale żadne ryba nie dała się skusić na moje wabiki. Mocno wiało i komary dawały się we znaki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Ja byłem dziś z Piotrkiem (Milupa) przez 2 godziny. Najpierw Piotrek trafił ładnego bolenia ale wszedł w zatopione trawy i się wypiął a po chwili strzelił mi ładny sumek - niestety był lepszy [emoji22] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Ja byłem dziś z Piotrkiem (Milupa) przez 2 godziny. Najpierw Piotrek trafił ładnego bolenia ale wszedł w zatopione trawy i się wypiął a po chwili strzelił mi ładny sumek - niestety był lepszy [emoji22] Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkLeszek nie bądź taki skromny. To był kawał suma. Widziałem film ;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herbata666 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 My dzisiaj na Wyszogrodzie od 4 do 10 rano. Dwa zepsute brania. Woda ostro przybiera na stanie, jutro już pewnie się nie zwoduje bo zaleje slip. Woda kakao, trzeba uważać na kłody jak się pływa na gumofilcu. Pływaliśmy za mętnookim ale bez efektów żadnych. Dopiero jak wracaliśmy to na płytkim 1,5-2m woda się gotowała, niestety nie było już czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Ja na razie nie miałem czasu, także nie wykorzystałem szansy związanej z przybierającą wodą. Może będzie luźniej na opadającej...Wolę rosnącą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 zdaje się, że nikt nie wykorzystał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Czały czas rośnie [emoji6] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 (edytowane) No tak, ale przynajmniej u mnie dobre łowienie kończyło się zawsze gdzieś na 3,5m. Edytowane 26 Czerwca 2020 przez korol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Dzisiaj na spojni trzy godzinki z jednym bolenikiem max 45cm. Woda juz wchodzi na plaze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Dzisiaj na spojni trzy godzinki z jednym bolenikiem max 45cm. Woda juz wchodzi na plaze.Widziałem kolor Wisły na bulwarach piękney brąz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackowiak Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 zdaje się, że nikt nie wykorzystał Na facebooku na grupie "Spławik znad Wisły" bodaj sam założyciel grupy pokazał, że było połowione. Ale to wybitny szpenio jest, na chodzonego ze spławikiem gdzieś po krzakach łaził. Karasie, leszcze, jazie - napisał, że po raz pierwszy od kilku lat ryby mu wszystkie przynęty wyżarły, bo taki amok był. Ale pisał też, że z półmetrowej wody je wyciągał, gdzieś w krzakach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Wygląda, że ten stan trochę się utrzyma. Już się niecierpliwie, jak rzeka się pozmienia. Co zasypie, gdzie się pogłębi. Fajnie, jakby odsypało mój sektor.A co do białorybu, mają wyżerkę na robalach, utopionych owadach itd. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Droga na prom Karczew-Gassy trochę wykipiało 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Dojazd do promu zalewa gdy woda na bulwarach ma z reguły 400-410cm. Warto zapamiętać i nie trzeba wtedy na wodowskaz zerkać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 W górze już szybko opada ale jeszcze mają być chyba deszcze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vitus Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Widok z Mostu Północnego w sobotę 27-ego czerwca. Krzaki zalane 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Wreszcie posprzątane i pozmieniane Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortonnajdek Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Znalezione w necie: Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Jaka rzeka wpada do Wisły na tym zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi