Maciej W. Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 "...awaria nie ma wpływu na jakość wody dostarczanej warszawiakom". Na miejscu RT nie byłbym taki pewny siebie. Wobec tego, że remonty przypominają łatanie dziury gumą do żucia, a decyzje zawracanie Wisły kijem...Może się wreszcie udać i Gruba Kaśka zassie ozonowane dobro z Młocin. Ważne, że mur przeciwpowodziowy uratuje pingwiny Andrzeja Kruszewicza. Hipopotam w żałobie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karollo11987 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 (edytowane) Rozbroil mnie dzisiejszy SMS alert fcb Uwaga! Glowny Inspektor Sanitarny apeluje: w Wisle, od Warszawy w strone Gdanska, unikaj kapieli i sportow wodnych. Nie uzywaj do mycia wody z rzeki. Unikaj kąpieli- czasem się brzydze wejść po kolana by odczepic zaczep a co dopiero mowic o jakiejś kapieli Edytowane 31 Sierpnia 2020 przez Karollo11987 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Nie chcę snuć teorii spiskowych ale ten alert mogł być spcjalnie wysłany, żeby ludzie zaczęli sie zastanawiać ocb i sprawdzać w necie. A tam jak wiadomo cała wina zrzucona na Czaska. Przy obecnej "kulturze" politycznej już mnie nic nie zdziwi, kiedyś leciało 24h i alertów nie było. K**wa mać, moje miejscówki znowu zagównione, biedna ta rzeka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 (edytowane) SMS chyba na rozbawienie. Żona skomentowała, że miała prać gacie w rzece, ale się powstrzyma.Swoją drogą dobre tematy w mediach - wulgarny facet udający babę oraz odchody w Wiśle.A tymczasem rewolucja komunistyczna w USA, możliwy przewrót, a nawet wojna na Białorusi, kryzys ekonomiczny: Polska już -8% PKB, możliwa konfrontacja USA - Chiny w Iranie i na Tajwanie...Ja odliczam czas, jeszcze 3 tygodnie i wracam do łowienia. Nie śledzę za bardzo stanu wody, aby się nie wkręcać. Mam nadzieję, że będzie okazja połazić po rafach. Edytowane 1 Września 2020 przez korol 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Rano na Bulwarach 64 cm wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Panowie bardzo proszę bez polityki. I kolejna wielka prośba, jeżeli znajdziecie martwe ryby poniżej miejsca zrzutu to proszę zróbcie zdjęcia i zgłaszajcie na maila biuro@fishclub.plWażne żeby podać miejsce datę i godzinę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Na spojni tlumy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 YouTubery robią dobrą reklamę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonq Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Ja byłem za Gdańskim po Praskiej stronie, bolenie troche chlapały ale zawiesił się tylko maluszek nawet nie 30cm.. ludzi na brzegu brak, jedna lodka koło 19 się pojawiła. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowStalker Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 A jak to w ogóle wygląda nad wodą? Smród? Dużo syfu pływa? Ja co prawda bardziej okolice Bydgoszcz/Toruń, ale pamiętam w zeszłym roku jak byłem w czasie awarii nad wodą to różnicy w sumie nie było żadnej. W Warszawie napewno fajnie nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Poniżej Włocławka nie ma żadnej różnicy bo wszystko zostaje w zbiorniku. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JG39 Opublikowano 3 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 Różnicy to już nie widać zaraz po zmieszaniu z Narwią i pewnie jeszcze bliżej kolektora.Tylko wypatrujcie w relacjach TV tłumów wędkarzy zaraz za berglem bo z samego kolektora będą gonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 3 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 Różnica jest tylko w tym co ci zostaje na haku po wyjęciu przynęty z wody jak łowisz poniżej zrzutu Smrodu raczej nie ma bo syf szybko miesza się z wiślaną wodą, media i politycy sztucznie kręcą aferę. W zeszłym roku przy poprzedniej awarii nawet jakiś reporterzyna mnie zaczepił nad wodą i pytał czy przed zrzutem też tak smierdziało. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczynumer1 Opublikowano 3 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 Ja tam nie jestem inżynierem od takich konstrukcji, ale wygląda to mega słabo i coś czuję, że nie obędzie się od całkowitej przebudowy tego tunelu i rurociągów. Choć mam nadzieje, ze jednak zdecydują, że większy sens ma druga oczyszczania dla zachodniej części miasta. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3288160364586422&id=100001774734947 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 3 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 Dzisiaj wypad 8h na dętce we dwóch .Efekty mizeria , bolki 50 oraz 56. Do tego jedno odprowadzenie i obciety ogonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Dzisiaj wypad 8h na dętce we dwóch .Efekty mizeria , bolki 50 oraz 56. Do tego jedno odprowadzenie i obciety ogonek.Wodowaliście się na promie w Karczewie? To i tak dobrze, ja wczoraj jedno branie. Dawno na zero nie spłynąłem, może taki marny dzień był. Cisza na wodzie jak by bomba atomowa wybuchła, choć generalnie w tym roku bardzo słabo się pokazują i to nie tylko moje spostrzeżenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 (edytowane) Ja wczoraj na miejskim odcinku okoń 25 i dwa bolki: 40+ i 50+.Ale byłem bardzo krótko po pracy. Edytowane 4 Września 2020 przez mikryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinnow Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Ja dziś około dwóch godzin i wpadły trzy: 30, 47 i 67 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Dzisiejsze podwarszawskie 72 centy na wobek cykadopodobny ze stajni Siemsona. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Wodowaliście się na promie w Karczewie? To i tak dobrze, ja wczoraj jedno branie. Dawno na zero nie spłynąłem, może taki marny dzień był. Cisza na wodzie jak by bomba atomowa wybuchła, choć generalnie w tym roku bardzo słabo się pokazują i to nie tylko moje spostrzeżenia.Dokładnie tak. Byliśmy od 11 do 19 . Łowię na tym odcinku ponad 15 lat i Z roku na rok coraz większa lipa na tym odcinku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Może boleni nie ma ale tam ładnego suma wyhodowała ta ekipa co na drugim brzegu koczuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Dokładnie tak.Byliśmy od 11 do 19 . Łowię na tym odcinku ponad 15 lat i Z roku na rok coraz większa lipa na tym odcinku.To chyba się widzieliśmy, jak dopływaliście do brzegu ja akurat odjeżdżałem . Ja popłynąłem z ciekawości w dół, ale szału z miejscami nie było, choć kilka fajnych burt minąłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 (edytowane) Witajcie !Po trzech miesiącach wróciłem nad naszą Wisełkę ... Trzy "grube miechy" wędkowania na "innych" akwenach dały pewną odskocznię od ... nie wiem od czego.. od tęsknoty ? ...od przyzwyczajenia ? ... melancholii ? ...ehhhhhh. Są plusy i minusy...Stoję po pas w urokliwej mazowieckiej "rzeczółce" ... posyłam małego "bączka" pod krzaczek, gdzie spodziewam się przyzwoiej kluchy... i klucha siada ... i spełnia się marzenie letniego łowienia, słońce, kryształ woda, oczekiwanie na "bammmm"... i jest "bammmm" ...lato !!!A dziś ? Dziś w intymnej atmosferze, chcę się przywitać z Tobą, "moja Wisło - Stołeczna"... Witasz mnie zwyczajowo, uprzejmym "- Daj coś od siebie"...Ścieżka zarosła dwumetrowymi pokrzywami, tam gdzie widziałem w maju "ślady cywilizacji", dziś jest ścieżka "gąszcz/maczeta"... ale przebijam się, już to przerabiałem, chociaż w mikro-skali. Dziś chcesz mnie sprawdzić, chcesz zapytać "- Czy jesteś gotów ?"... "Co możesz dać od siebie ?".Mam chwile zwątpienia... takiej dżungli jeszcze nie przerabiałem. Iść, nie iść ? ... I gdy przebijam się w miejsce, gdzie ... gdzie "widzę ryby" ... Zaczyna się ulewa... To tak się witasz ? Moja Królowo !!! .. TAK ???..Czekam... pada... czekam... siąpi... radar mówi: "- Już !". Nie spieszę się, po takiej ulewie... powrót ścieżką wstecz, to mokrość na wskroś.Czeka mnie tylko droga w nieznane, po kamieniach, po zatoczkach, tam gdzie jeszcze nie byłem ... a wciąż jestem w Warszawie !!! Każde 20-25 metrów to inny świat... Inna zatoczka.. Inny nurcik... Inny wirek świrek... PRAWDZIWY WĘDKARSKI ŚWIAT !!!..Dwa kamienie w mocnym nurcie. Spory uciąg .. i wirki-świrki... - O tak !!!..Prowadzę między tymi kamieniami ... Branie ?... czy zaczep ?... odpuszczam, chyba zaczep... cholera, coś jest nie tak... już dziś uwlaniałem "uwalniaczem" kilka zaczepów... ale ten ... o NIE .. ten ŻYJE ... Ucieka !!!..Uwieczniony ... NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 7 Września 2020 przez bartsiedlce 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Ja wczoraj szybki spontaniczny wypad za okoniem na swoją miejscówkę okoniową. Od 18 do 19 jeden okoń około 25cm. Po 19 idę nieco wyżej na kamienie w których wcześniej nie łowiłem. Gumka miękki wacław 7cm i główka 4g daje mi okonia 30cm a chwile później oksa 36cm. Jak dotąd największego z tego miejsca. Może dzisiaj zrobię powtórke. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Takie przyłów na Warszawskim odcinku zdjęcie z Facebooka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi