korol Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 (edytowane) Tak niech każdy łowi jak lubi. Ja tam w nocy zawsze szukam na plyciznach sąsiadujących z głębszą rynna, czyli dziennym stanowiskiem. Na krawędziach, spadach. W zbiornikach zaporowych krawedzie dawnego koryta z wyjściem na wyplycenie z roslinnoscia/najlepiej płytki blat. Edytowane 30 Września 2020 przez korol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Wasze miejscowki nocne, to oczywista klasyka. Moja rada dla Was - spróbujcie czasem głębiej:) Wcale niemało osób tak łowi w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 (edytowane) Wasze miejscowki nocne, to oczywista klasyka. Moja rada dla Was - spróbujcie czasem głębiej:) Wcale niemało osób tak łowi w Warszawie.. Nie mam pojęcia co chcesz nam doradzić, ale nie masz za wielkiego pojęcia za przeproszeniem o łowienie sandczy w nocy. Ale forum czyta wielu i może będziesz wielki. A pokażesz te sandacze łowione z kilku metrów głębokości w nocy? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Września 2020 przez jacekp29 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Niech łowią, jak złowisz kilkanaście sandczy +70 w sezonie, daj znać[emoji6] Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu TapatalkaTak więc daję znać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Tak więc daję znaćWystarczy, masz rację.[emoji20][emoji20][emoji20][emoji20][emoji20] Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 (edytowane) . Nie mam pojęcia co chcesz nam doradzić, ale nie masz za wielkiego pojęcia za przeproszeniem o łowienie sandczy w nocy. Ale forum czyta wielu i może będziesz wielki. A pokażesz te sandacze łowione z kilku metrów głębokości w nocy? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu TapatalkaNo coś tam Jacku mogę Ci pokazać. Doradzam to co powyżej, na tacy nie podam:)Wiesz, przyszła mi jeszcze pewna śmiesznotka do głowy. Gdybyś napisał, że nie mam Bladego pojęcia o łowieniu sandaczy w nocy, to akurat byłaby to prawda;) Warszawskie repy będą wiedzieli o co chodzi... Edytowane 30 Września 2020 przez minkof 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Gdzie w necie sprawdzić poziom wody? Szukam od 15 minut i jakoś niespecjalnie mi to wychodzi... Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 https://play.google.com/store/apps/details?id=fantomit.zwalkowepegle Już ktoś to polecał. Bardzo fajna aplikacja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 A tu źródło z ktorego ta apka czerpie informacje:https://hydro.imgw.pl/#map/19.5,51.5,7,true,true,0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 (edytowane) No coś tam Jacku mogę Ci pokazać. Doradzam to co powyżej, na tacy nie podam:)Wiesz, przyszła mi jeszcze pewna śmiesznotka do głowy. Gdybyś napisał, że nie mam Bladego pojęcia o łowieniu sandaczy w nocy, to akurat byłaby to prawda;) Warszawskie repy będą wiedzieli o co chodzi...Mogę tylko pogratulować złowienia, choć dalej będę obstawiam przy swoim zdaniu. A na tacy nie potrzebuję, mimo że mieszkam 500 metrów od Wisełki i wiem gdzie i jak to zupełnie nie mam chęci i ochoty na wędkowanie pod domem. Potrzebuje przestrzeni i spokoju, ryby są wartością dodaną [emoji4]. Niestety kosztuje mnie to sporo pln. ale zdecydowanie tego mi potrzeba[emoji6]. Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 1 Października 2020 przez jacekp29 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 stan wody w rzece Wiśle sprawdzamy na stronie: https://hydro.imgw.pl/#bulletins ps. pół królestwa za takie sandacze, jak na ostatnich zdjęciach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 stan wody w rzece Wiśle sprawdzamy na stronie: https://hydro.imgw.pl/#bulletins ps. pół królestwa za takie sandacze, jak na ostatnich zdjęciach To tylko potwierdza (dyskusja powyżej) jak nieprzewidywalne jest wędkarstwo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 A moim zdaniem w długim terminie czynnik losowy ma niewielkie znaczenie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Coś w ten deseń, spod powierzchni, blisko nóg. Kolega bez wędki. Mieliśmy jedną, którą rzucałem od czasu do czasu A miejsce, typowe na noc. Czyli kamieniste wypłycenie sąsiadujące z głębszą rynną. Sporo zaczepów, kawałek opaski, generalnie płytko i twardo. Wędkarstwo jest nieprzewidywalne:)Siedzi sobie sandacz w głębokiej rynnie. Nagle poczuł głodek, a tam nic na ząbek nie ma... Ale ale... Kolega co łowi z głębokiej wody - właśnie wrzucił przynętę...Pozdrawiam:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Z podwarszawskich piasków 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Ciekawe, jak bardzo zmieni się rzeka po nadchodzącej fali wyższej wody. Czy ryby zostaną, tam gdzie są dziś? Na razie pięknie żerują. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womar Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Na wyższej na pewno się trochę przetasują, jezeli chodzi o miejscówki. Pytanie raczej ile czasu utrzymają aptetyt i kiedy wrócą na miejsca z niżówki Ten jegomość z wczoraj ledwo się zmieścił do podbieraka Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borsuk Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 (edytowane) Bolesław Krzywousty...i jakaś ryba... Edytowane 2 Października 2020 przez Borsuk 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 (edytowane) Wędkarstwo jest nieprzewidywalne:)Siedzi sobie sandacz w głębokiej rynnie. Nagle poczuł głodek, a tam nic na ząbek nie ma... Ale ale... Kolega co łowi z głębokiej wody - właśnie wrzucił przynętę... Pozdrawiam:)Romku, ale tam jest co jeść. Tam siedzi więcej życia niż się wydaje:) Edytowane 3 Października 2020 przez minkof 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 Fajne. Z tego tygodnia?To ja też coś dorzucę 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 ... Z tego tygodnia? Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 (edytowane) A już miałem nadzieję, że się mocniej ruszyły. Tego samego wieczora co ja, tylko na innym odcinku nasz forumowy kolega złowił fajnego. Edytowane 3 Października 2020 przez korol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Po długiej przerwie udało mi się wybrać nad Wisłę Coś tam kijem przyjemnie poszarpało ale spadło, następnym razem. Koło Śpójni gęstość łódek na m2 jak na Siemianówce w godzinach porannych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Przez złamane żebro muszę się oszczędzać więc byłem na lekko. Dwa ładne klenie i bolek koło 40 na takiego brzydala, którego kiedyś wystrugałem z balsy. Ryby nie są koneserami sztuki. ;-)Mam kilka takich cudaków i nawet nieźle łowią. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Wędkarstwo jest nieprzewidywalne:)Siedzi sobie sandacz w głębokiej rynnie. Nagle poczuł głodek, a tam nic na ząbek nie ma... Ale ale... Kolega co łowi z głębokiej wody - właśnie wrzucił przynętę...Pozdrawiam:)Zbyt często zamykamy się w objawionych forumowych dogmatach. Łowienie na płytko schodzącego wobka jest pewnie wygodniejszą, choć nie jedyną formą łowienia nocnych sandaczy (czy sumów). Mogą nas o tym przekonać dość często gruntowcy, łowiący nocą w głębokich rynnach czy dołach na żywca lub trupka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi