RulleZ Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Do osób łowiących w nocy, Panowie czy zaobserwowaliście jakąś "powtarzalność" co o aktywności sandaczy po zmroku tej jesieni? Czy totalna loteria?U mnie aktywności stała. 0. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Do osób łowiących w nocy, Panowie czy zaobserwowaliście jakąś "powtarzalność" co o aktywności sandaczy po zmroku tej jesieni? Czy totalna loteria?Zbadaj osobiście temat i podziel się ze wszystkimi na forum???????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Tak zrobię tylko muszę znaleźć czas. Nie mam z tym problemu, ale oczywiście uszczypliwość od Ciebie obowiązkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Tak zrobię tylko muszę znaleźć czas. Nie mam z tym problemu, ale oczywiście uszczypliwość od Ciebie obowiązkowa Od razu uszczypliwość Trzeba gonić króliczka Myślę, że z czasem u każdego jest podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Z uszczypliwością czy gonieniem ? [emoji848] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Z uszczypliwością czy gonieniem ? [emoji848]Z łowieniem Tak było, jest i będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Ruszyły sie ostatnio Jak widzę, to i na Wiśle się ruszyły trochę. Trochę zazdroszczę tego nieco niższego stanu wody, bo Odrę mamy jak Amazonkę na końcu pory deszczowej, w korycie się nie mieści, warunki mega ciężkie. Ale kolczaste już przestały żerować, ubiegły tydzień był niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Krótka relacja z ostatnich dni nad Wisłą. We wtorek wyskoczyłem na dwie godzinki ok.17-19 na jedną z wcześniej wytypowanych miejscówek. Miejsce wytypowane dobrze, ale jak ktoś jest dupa to i tak nic nie ugra. Straciłem ładną rybę przez swój głupi błąd, potem jeszcze na "otarcie łez" dołowiłem ok. 50 cm sandaczyka.Wczoraj z rana zaliczyłem dogrywkę, ale totalnie nic się nie działo, z resztą nie tylko u mnie, co w sumie nie dziwi patrząc jak wczoraj spadało ciśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żyła Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Wczoraj to była porażka 5 h nad wodą i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 "....ale jak ktoś jest dupa to i tak nic nie ugra. Straciłem ładną rybę przez swój głupi błąd..."Sandacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Raczej szczupak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo40404 Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Panowie poleci ktoś jakieś ciekawsze miejsca w okolicy Warszawy? Mam jutro cały dzień wolny i z chęcią ruszyłbym gdzieś dalej, bo już mam dość odcinka miejskiego Wisły. Najchętniej wybrałbym się nad Wisłę lub Bug, popróbować łowić sandacze. Nie proszę o dokładne współrzędne waszych miejscówek, bardziej o wskazówkę, w która stronę się udać. Próbowałem wcześniej typować coś przez mapy Google ale często się okazywało ze dojazd osobówka praktycznie niemożliwy, wody po kolana albo jeszcze coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Trzy ryby. Ten najfajniejszy. Ryby aktywne od 10 do wieczora.Pozdro A 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 A zapomniałem dopisać - PŁYWAJOM DALEEEJJ, NOŁKILIM... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonF Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Piękne ryby. Możesz zdradzić jaki to ponton i jaka długość?Sam szukam na przyszły rok pływadła na warszawska Wisle i praktycznie jestem zdecydowany na Craba 330 (oczywiście pływanie w pojedynkę) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Skate 350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Piękne ryby. Możesz zdradzić jaki to ponton i jaka długość?Sam szukam na przyszły rok pływadła na warszawska Wisle i praktycznie jestem zdecydowany na Craba 330 (oczywiście pływanie w pojedynkę) Jeśli przyjdzie Ci z kimś pływać to będzie ciasno , bierz minimum 350-360 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Jeśli przyjdzie Ci z kimś pływać to będzie ciasno , bierz minimum 350-360 dokładnie, ale samemu też lepiej mieć min 350, sczególnie jak zamierzasz robic dłuższe wyprawy. Jedzenie, napoje, ciuchy, ciuchy p. deszczowe, butla gazowa, śpiwór, karimata, o sprzęcie nie wspominam. To naprawdę zajmuje dużo miejsca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonF Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Dziękuje za podpowiedzi. Cały czas dumam nad modelem i długością, już głowa boli. Tokarex doradził zeby brać 330, kolega kupił w tym roku Favorita 370 i ten jest piękny, 50cm balony robią swoje ale do niego trzeba mieć już przyczepę, mocny silnik i miejsce do trzymania. Z drugiej strony jak patrzę na Craba 330 i jego dane techniczne to faktycznie mógłby być ciut większy. Małe dziecko niestety nie pozwala na dłuższe wyrwanie się z domu co nie zmienia faktu, ze jeśli już nadarzy się okazja to chce wędkować sam. Cisza, spokój, łono natury to bezcenne chwile.O ile mnie pamięć nie myli, powyżej 350 trzeba mieć koło ratunkowe itd? Dlatego Skate 350 byłby ok i 4cm większe balony jak Crab 330 to tez na plus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womar Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Bez przesady z tą wielkoscią. Ja teraz pływam na Skate 410 i powoli myślę o zamianie na 470 albo łódkę, ale przez kilka lat lowilem na pontonie 330 i nawet w dwie osoby bez problemu można się zmieścić (chociaż komfortu wielkiego nie ma)Jeżeli planujesz łowić przede wszystkim samemu to moim zdaniem 330 powinien wystarczyć, a swoją drogą, że jakiego nie wybierzesz, to i tak z czasem pewnie będziesz chciał większy ) Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulos1 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Bez przesady z tą wielkoscią. Ja teraz pływam na Skate 410 i powoli myślę o zamianie na 470 albo łódkę, ale przez kilka lat lowilem na pontonie 330 i nawet w dwie osoby bez problemu można się zmieścić (chociaż komfortu wielkiego nie ma)Jeżeli planujesz łowić przede wszystkim samemu to moim zdaniem 330 powinien wystarczyć, a swoją drogą, że jakiego nie wybierzesz, to i tak z czasem pewnie będziesz chciał większy ) Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Dokładnie, trzeba brać pod uwagę, że im większy, tym cięższy (dość istotne przy jednej osobie), dłuższe pompowanie, rozkładanie, przewożenie itd.ja miałem Kolibri 330 i do łowienia w pojedynkę w zupełności wystarczy. nie wariujmy. Łowiłem też we 2 kę i jak się nie przesadzi z ilością niepotrzebnych klamotów też jest ok (deska na balony zamiast ławki - wygodniej) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Skate 350Piękne ryby. Mała prośba: jak widzisz kilku wędkarzy na brzegu, to odpuść odrobinę rumplowi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgadzam się z Andrzejem, jak ograniczy się ilość bagażu to w 330 dwóch dobrze zgranych i zorganizowanych wędkarzy może w miarę swobodnie wędkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgadzam się z Andrzejem, jak ograniczy się ilość bagażu to w 330 dwóch dobrze zgranych i zorganizowanych wędkarzy może w miarę swobodnie wędkować. Ha, ha - ja po doświadczeniach znajomego z Kraken 400 zastanawiam się czy mi wystarczy i rozmyślam nad Kraken 430. Chyba mam za dużo sprzętu a za mało talentu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Pytanie na co się nastawiasz. Jeżeli na krótkie, jednodniowe pływanie to i 330 wystarczy. Jak chcesz popływać np. cały weekend, to potrzebujesz namiot, inne akcesoria biwakowe, więcej wędek, sprzętu itp. to wtedy rzeczywiście, nawet 400 może być mało :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi