Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Z innej beczki ale związanej z Wisłą.

Od jakiegoś czasu znajomi mieszkają w stolicy.

Szukają miejsca na spacery w ciszy. Nie są dokuczliwi dla moczykijów.

Gdzie w obrębie 40-50 km od wawy można spokojnie pospacerować nad rzeką?

Szukają miejsca z dobrym dojazdem i spokojnym parkingiem, i oczywiście spacery w lekkim obuwiu sportowym. :lol:

Bulwary i Zegrze są dla nich zbyt tłoczne.

Pozdrawiam.

Mogą zacząć na ul. Romantycznej w Wawrze. W tej odległości 40 km od Wawy jest bsrdzo dużo takich miejscowek

Otwarcie mostu zmieni jedynie to, że będą zerkać łapczywie w kierunku przejeżdżających nim samochodów. Teren wysokiego ryzyka, dostępny w deszczowe dni po wystąpieniu solidnych przymrozków. Najlepiej nocą i w zwartej grupie. Gaz pieprzowy też nie zawadzi. Dzieciom wstęp surowo wzbroniony i to od wysokości Bysławskiej, aż po Romantyczną. Spotkanie beretującego gumofilca, czy stada żerujących kormoranów to w porównaniu z natknięciem się na tych dewiantów wielka frajda.

• Like 1

Otwarcie mostu zmieni jedynie to, że będą zerkać łapczywie w kierunku przejeżdżających nim samochodów. Teren wysokiego ryzyka, dostępny w deszczowe dni po wystąpieniu solidnych przymrozków. Najlepiej nocą i w zwartej grupie. Gaz pieprzowy też nie zawadzi. Dzieciom wstęp surowo wzbroniony i to od wysokości Bysławskiej, aż po Romantyczną. Spotkanie beretującego gumofilca, czy stada żerujących kormoranów to w porównaniu z natknięciem się na tych dewiantów wielka frajda.

Poważnie jest tak źle? chciałem tam połazić w tym roku w związku z otwarciem mostu. Pamiętam że kiedyś było ich trochę na wilanowskich plażach ale mój ukochany Boksio skutecznie ich przepędzał gdy podchodzili zbyt blisko a ja zwlekałem chwile z odwołaniem piesia..

Na wysokości Bysławskiej jakieś trzy lata temu przyprawił mnie o mdłości widok gościa z rowerem. Na pierwszy rzut oka normalny, ale miał zdekompletowaną garderobę i paradował z rysiem na wierzchu. Przykre, że mijał się z małżeństwem z dwójką dzieci. Niby to naturyści, ale pochowani w chaszczach i na pewno nie wygląda to na piknik, czy wygrzewanie się w słońcu. Koło mostu jest gorzej, bo tam towarzystwo przyjeżdża tylko w jednym celu i myślę, że kalosze, wędka i plecak nie robią im różnicy. Lepszy rydz niż nic.

Ja przez kilka lat miałem tam trasę swoich treningów kajakowych i w słoneczny dzień, potrafiło ich być na gęsto między plażą romantyczną a dzisiejszym mostem. I tak jak kolega napisał, raczej po krzakach niż na piasku. Po drugiej stronie rzeki niby plaża naturystów płci obojga, ale kobiet za dużo to tam nigdy nie było jak pływałem.