Bolesław Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Zbyt szybko żyjemy, niestety.. przepływ informacji i czas w ktorym do nas docierają jest bezlitosny.. a procesory te same co u człowieka pierwotnego.. wciąż jednordzeniowe..???? Mi z dachu spadł beastmaster bx ze slammerem.. przy min. 40km/h.. slammer porysowany, na beście ślad trudno znaleźć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Jedno jest pewne. Znalazca, który przytuli te przynęty złowi na nie ułamek tego co prawowity właściciel. Nawet w spodniobutach. Słaby rok z tymi zgubami. Najpierw Hubert, a teraz Piotr.Ze zgubami rok kiepski natomiast co do pudełka. Znalazca na pewno połowi. Nie tyle co właściciel, ale podejrzewam, że przynęty były wyselekcjonowane, a nie tzw. zbieranina ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Sławku, przez cały zeszły rok miałem pudełka (dużo więcej niż dwa) pełne wyselekcjonowanych przynęt. Na bank pokrywały się z tymi zgubionymi. Spędziłem nad Wisłą pewnie tyle czasu, ile Piotrek chciałby spędzić, gdyby mógł. I uwierz mi, że nie połowiłem. Najpierw umiejętności, a potem sprzęt. Moja choroba kolekcjonowania skutecznie przysłania mi kolejność poczynań do osiągnięcia sukcesu. A teraz jeszcze narobiłem swojaków i mam totalny mętlik w głowie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Wiadomo, przypadkowych przynęt w tych pudełkach nie było, ale co zrobić. Szanse na odnalezienie mocno maleją, c'est la vie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 (edytowane) Wiadomo, przypadkowych przynęt w tych pudełkach nie było, ale co zrobić. Szanse na odnalezienie mocno maleją, c'est la vie.Jesteś w stanie chociaż w głowie zrekonstruować zawartość tych pudełek? Ja np. swoje drugie, takie raczej na nadwyżki i wobki nieużywane zgubiłem w lato gdzieś nad Wisłą i pomimo że otwierałem je na każdym wypadzie to w 100% pewny nie jestem co w nim było i teraz mam zagwozdkę, "Urwałem?" czy "To chyba było w tym zielonym", z tym że wiadomo to nie były killery... Edytowane 6 Maja 2021 przez malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Wczoraj byłem dosłownie na 30min przerzucić nowe konstrukcje i czuć rybą nad wodą. Przez ten czas co prawda zauważyłem tylko 2 nieśmiałe pogonienia że sporym wirem. Fajnie się miejsca pozmieniały [emoji4] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Ja wczoraj wieczorkiem wyskoczyłem na półtorej godziny i trafił się taki jeden sportowy sześćdziesiątak. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Wiadomo, przypadkowych przynęt w tych pudełkach nie było, ale co zrobić. Szanse na odnalezienie mocno maleją, c'est la vie.Ale chociaż małżonka zadowolona... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Ale chociaż małżonka zadowolona... No nie wiem..."Odbudowanie" pudełka z zasobami może przekroczyć cenę nowych butów lub torebki na która akurat miała ochotę...Tak że tego... Byłbym ostrozny z wysuwaniem takich tez... ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Myślę, że wspomniana przez Dominika białogłowa żyje w nieświadomości co do pobytu nad wodą, zguby i ewentualnego uzupełnienia braków w ekwipunku. Czasem tak jest lepiej. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Wczorajszy. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 (edytowane) Właśnie wracam z nad wody, za mną boleniowa inaugaracja sezonu - niestety później niż było w planie, ale niestety czasem trzeba plany zweryfikować....Bardzo przyjemne 2h nad wodą, co prawda na "0" ale jedna rybka na kiju była a hamulec zagrał. Druga pukneła pod nogami w przecinaka po zachodzie słońca jak uklejki pokazały się pod powierzchnią, sądzac po wirze jaki zostawiła - ryba już z tych sympatycznych...niestety...Czytając wszystkie wpisy z różnych wątków i stron Kraju spodziewałem się że będzie lipa, a tu miła niespodzianka. Bolki bardzo aktywne, woda bardzo fajna do łowienia. Dwa dni słońca zrobiły swoje....Panowie nad wodę ! Jutro i we środę może być zacnie... Pozdrawiam,Malcz Edytowane 10 Maja 2021 przez malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolerfer Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Dwie godzinki nad Wisłą i jeden bolo ok. 70cm z główki i jeden leszcz za kapotę z odnogi. Wiało trochę. Jutro od rana poprawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Ja też z ciekawości zajrzałem na 2h nad wodę, pierwszy raz w maju i również zaskoczyła mnie aktywność boleni. żerowaly głównie średniaki i maluchy. Również wyzerowałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Mi udało wyskoczyć się dosłownie na 1,5 h, wyzerowałem, ale faktycznie, rybka dość fajnie żerowała, co prawda niewielkie osobniki, ale to zawsze miły dla oka widok, tym bardziej, że taką aktywność drapieżnika widziałem w tym roku po raz pierwszy. Z resztą nie tylko bolki, bo w okolicach warkocza, na granicy ze spokojną wodą zaobserwowałem żerującego na powierzchni sumka, raz się przełożył, nie był duży, taki "na oko" około metra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 Jak minęła u Was sobota? 2,5h z brzegu 4h z pontonu Efektów całe 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mejdżor Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 Wyniki wyśmienite, z jednego napływu dwie zdobycze:-mini leszcz za kapotę-podróba bokserek calivina kleina 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Jak minęła u Was sobota? 2,5h z brzegu 4h z pontonu Efektów całe 0 Szczupak, Boleń bardzo aktywne od 14-20, ataki w napływie, warkoczu, zapływie, na wprost główki i miedzy nimi, przy opasce. Kompletnie nie zainteresowane przynętami, przerzuciłem cale 2 pudła 3600. Wzięła mnie kurwica, wróciłem do domu. Miał być dzień konia... Za dużo drobnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 Zaczyna się robić ciekawie, woda jest bardzo ciepła. Dzisiaj zaliczyłem trzecie wyjście wyjście za boleniem w tym sezonie, prawie jednego miałem - spadł po braniu na krótkim dyszlu, za to po zmroku przyłowiłem sandacza 80 cm, dobre i to choć liczyłem na nowa życiówkę bolenia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Z tego co widzę na portalach z prognozą pogody, to na południu mocno pada. W piątek w Puławach spodziewana jest fala ponad 1 metr, pewnie około weekendu dotrze do nas, może przed przyborkiem coś się ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Metr to chyba delikatnie powiedziane w Krk poszło do góry juz 2.5m a to dopiero początek gdzie nas omija Dunajec który też jest wielki także pewnie ze 3.5 metra pójdzie u Was 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Jak tak dalej pójdzie to będzie ciekawy sezon. Może było 7lat suchych i teraz będzie 7 mokrych. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Metr to chyba delikatnie powiedziane w Krk poszło do góry juz 2.5m a to dopiero początek gdzie nas omija Dunajec który też jest wielki także pewnie ze 3.5 metra pójdzie u WasDo Warszawy fala się spłaszczy, ale przybór może być faktycznie całkiem spory. Trzeba się szykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Puławy/Annopol ma być lekko poniżej 2m więcej do piątku. Ciekawe ile dojdzie do Warszawy. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 19 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 W Puławach w sobotę ma być blisko 2 m więcej wody niż obecnie, czyli u nas woda w górę pewnie gdzieś o około półtora metra.Sobota rano na bulwarach jakieś 70 cm więcej niż teraz, główna fala niedziela/poniedziałek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi