wujek Opublikowano 31 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 (edytowane) Ja to robię tak:-Kochanie, może sobie skoczę nad wodę na dwie godzinki?-ja Ci zaraz skoczę!!!-no to idę po wódkę -dobra jedź...Ja mówię: Ciesz się ze za takimi rybkami się uganiam Edytowane 31 Lipca 2021 przez wujek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 31 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 Jak mam siedzieć przed TV i chlać piwsko albo inne alko to chyba lepiej dwie godziny porzucać i się przy okazji poruszać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 https://youtu.be/D6tfRkTH1PI Ostatnio żona zaśpiewała mi to na urodziny w restauracji. Zrobiła furorę. ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 https://1drv.ms/v/s!Ap3To4hbGyNBgf5I8mk6kIeqkR2f-A Wersja mojej żony. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Byłem wczoraj po prawie miesięcznej przerwie nad wodą, jak zwykle po takim rozbracie z wędką pojechałem na UL, żeby ręka zaśmierdziała...szału nie było, 2 kleniki 20-25cm wyjęte, kilkanaście brań jak to zwykle na kamienisku w lato...ciekawostka to jedna trochę lepsza ryba +/- 35, wpięta za bok, trzy razy przewijała się za smużakiem nie trafiając aż w końcu sama się "najechała" - ostatecznie spadła pod nogami.Byłem 2.5h, od 15 do 17:30, w tym czasie widziałem jeden atak bolka.Pozdrawiam,Malcz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Ja myślę, że te żony to tylko legendy [emoji1787] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaJa nie mam z tym problemu i to obojétnie czy lowié kolo domu ,czy do SZwecji na trzy tygodnie jadé. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Sumy to perfidne ryby. Możesz cały dzień rzucać ciężkim sumowym zestawem bez brania, po czym zaciąć grubego suma po kilku rzutach boleniówką. Ten sum był wyjątkowo wredny, wiedział jak walczyć. Nie pomogła gonitwa na silniku. Historia bez happy endu. Który to już raz... :-) Ale lubię takie przygody. PS łowię zawsze bez zadziorów, liczę że pozbył się tego woblera. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 W zeszłym roku przy boleniowaniu miałem 3 razy takie przypadki, jeden sum też poszedł niestety zakolczykowany. Znam te emocje i zawód... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 (edytowane) Sumy to perfidne ryby. Możesz cały dzień rzucać ciężkim sumowym zestawem bez brania, po czym zaciąć grubego suma po kilku rzutach boleniówką. Ten sum był wyjątkowo wredny, wiedział jak walczyć. Nie pomogła gonitwa na silniku. Historia bez happy endu. Który to już raz... :-) Ale lubię takie przygody. PS łowię zawsze bez zadziorów, liczę że pozbył się tego woblera. Jeśli nie miałeś na końcu fluorocarbonu, to doradzam jego stosowanie do każdego zestawu. Jego użycie daje cień szansy przy lżejszej wędce. PSW natłoku i chyba też erze krzykliwych filmów wędkarskich z lokowaniem produktów, Twoje filmy ogląda się z prawdziwą przyjemnością. Dzięki za nie Edytowane 6 Sierpnia 2021 przez minkof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Jeśli nie miałeś na końcu fluorocarbonu, to doradzam jego stosowanie do każdego zestawu.Miałem fc 0,30mm... Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Miałem już sumy na boleniowe przynęty, czułem i czuję też, że to może być na nie sposób. Pomimo tego, nigdy nie przykładałem się do łowienia ich po "boleniowemu". Mam namierzone płycizny gdzie sumy urządzają nocne harce z ukleją. Cholernie trudny to dla mnie temat. Zainspirowałeś mnie, by przyłożyć się do rapowania z sumami w tych miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Miałem fc 0,30mm... Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu TapatalkaNie wyglądało byś jakoś specjalnie szarżował, by szybko zakończyć walkę, ten przypon urwał się trochę "przypadkiem", bez forsowania? Ja daję na "normalną walkę" około 20-30 minut i zależnie od sytuacji forsuję hol, by szybko się wyjaśniło, w tę albo we w tę. Zdarza się czasami, że też gonię za rybą na silniku, ale na ogół wystarcza tylko podniesienie kotwicy i ryba holuje łódkę. Choć ta twoja łódź wygląda na poważniejszą, pewnie ponad 5 m i 2x więcej wazy niż moja , a tu już fc 0,30mm może nie wystarczyć na jej holowanie. Jaki fc używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Szykuje się ładny przyborek, około środy powinno być z 1,5 m więcej niż teraz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek25 Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Jeśli to nie tajemnica to gdzie sprawdzasz Stany wód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przyczajony_lowca Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Jeśli to nie tajemnica to gdzie sprawdzasz Stany wód? Zwałkowe pegle apka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p-pro7 Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Tutaj całkiem się to sprawdza, jest zakładka biuletyn ,można całą Wisełkę obserwować + 3 doby https://hydro.imgw.pl/#map/19.5,51.5,7,true,true,0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Wreszcie słońce...czas nad wodę???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Dzisiejszy poranek od początku nie rokował za dobrze. Najpierw zaspałem, jak dotarłem nad wodę to zaczęło padać i mocno wiało, woda niemalże martwa. Ale udało się namierzyć jednego rozbójnika. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 No ja nie mam tyle szczęście. Zmieniam strony, główki, opaski itp. i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Po długiej przerwie wczoraj wyskoczyłem na 2.5h do godziny 22 . Kilka wyjść bolków po 30-40cm i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Wczoraj udało się wyskoczyć na 2h od 19 - tak aktywnych bolków w tym roku nie widziałem ! Dwa brania nie wcięte i jedno odprowadzenie pod nogi. Dzisiaj jest przewidziana druga sesja P.S ruszajcie nad wodę ,bo mało tu się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Wczoraj udało się wyskoczyć na 2h od 19 - tak aktywnych bolków w tym roku nie widziałem ! Dwa brania nie wcięte i jedno odprowadzenie pod nogi. Dzisiaj jest przewidziana druga sesja P.S ruszajcie nad wodę ,bo mało tu się dzieje Wydaje mi się, że jednak większość łowi....ale ciężka atmosfera na forum zniechęca do zamieszczania jakichkolwiek relacji...Ja może wyskoczę wieczorkiem na Gassy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morisss Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Ja byłem dziś rano od 4 do 6:30. Dla odmiany cisza. Zero widocznej aktywności ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Ja byłem z kolei od 5 do 7 rano. Jedno pobicie i jeden krótki bolek na brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Wydaje mi się, że jednak większość łowi....ale ciężka atmosfera na forum zniechęca do zamieszczania jakichkolwiek relacji...Ja może wyskoczę wieczorkiem na Gassy.Jaka ciężka atmosfera? Nie jestem w temacie. Dzisiaj krótszy wypad , nieco ponad godzinę i znowu 2 pobicia. Jakby atak z zamkniętym pyskiem ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi