Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem wczoraj po prawie miesięcznej przerwie nad wodą, jak zwykle po takim rozbracie z wędką pojechałem na UL, żeby ręka zaśmierdziała...szału nie było, 2 kleniki 20-25cm wyjęte, kilkanaście brań jak to zwykle na kamienisku w lato...ciekawostka to jedna trochę lepsza ryba +/- 35, wpięta za bok, trzy razy przewijała się za smużakiem nie trafiając aż w końcu sama się "najechała" - ostatecznie spadła pod nogami.

Byłem 2.5h, od 15 do 17:30, w tym czasie widziałem jeden atak bolka.

Pozdrawiam,

Malcz

• Like 2

Sumy to perfidne ryby. Możesz cały dzień rzucać ciężkim sumowym zestawem bez brania, po czym zaciąć grubego suma po kilku rzutach boleniówką. Ten sum był wyjątkowo wredny, wiedział jak walczyć. Nie pomogła gonitwa na silniku. Historia bez happy endu. Który to już raz... :-) Ale lubię takie przygody. 

PS  łowię zawsze bez zadziorów, liczę że pozbył się tego woblera.

• Like 15

Sumy to perfidne ryby. Możesz cały dzień rzucać ciężkim sumowym zestawem bez brania, po czym zaciąć grubego suma po kilku rzutach boleniówką. Ten sum był wyjątkowo wredny, wiedział jak walczyć. Nie pomogła gonitwa na silniku. Historia bez happy endu. Który to już raz... :-) Ale lubię takie przygody. 

PS  łowię zawsze bez zadziorów, liczę że pozbył się tego woblera.

Jeśli nie miałeś na końcu fluorocarbonu, to doradzam jego stosowanie do każdego zestawu. Jego użycie daje cień szansy przy lżejszej wędce.

PS

W natłoku i chyba też erze krzykliwych filmów wędkarskich z lokowaniem produktów, Twoje filmy ogląda się z prawdziwą przyjemnością. Dzięki za nie :)

Edytowane przez minkof
  • Like 1

Miałem już sumy na boleniowe przynęty, czułem i czuję też, że to może być na nie sposób. Pomimo tego, nigdy nie przykładałem się do łowienia ich po "boleniowemu". Mam namierzone płycizny gdzie sumy urządzają nocne harce z ukleją. Cholernie trudny to dla mnie temat. Zainspirowałeś mnie, by przyłożyć się do rapowania z sumami w tych miejscach ;)

Miałem fc 0,30mm...

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Nie wyglądało byś jakoś specjalnie szarżował, by szybko zakończyć walkę, ten przypon urwał się trochę "przypadkiem", bez forsowania? Ja daję na "normalną walkę" około 20-30 minut i zależnie od sytuacji forsuję hol, by szybko się wyjaśniło, w tę albo we w tę. 

Zdarza się czasami, że też gonię za rybą na silniku, ale na ogół wystarcza tylko podniesienie kotwicy i ryba holuje łódkę. Choć ta twoja łódź wygląda na poważniejszą, pewnie ponad 5 m i 2x więcej wazy niż moja :lol:, a tu już fc 0,30mm może nie wystarczyć na jej holowanie.  Jaki fc używasz?

Wczoraj udało się wyskoczyć na 2h od 19 - tak aktywnych bolków w tym roku nie widziałem ! 

Dwa brania nie wcięte i jedno odprowadzenie pod nogi. 

Dzisiaj jest przewidziana druga sesja  B)  B)  B) 

P.S ruszajcie nad wodę ,bo mało tu się dzieje :)

Wydaje mi się, że jednak większość łowi....ale ciężka atmosfera na forum zniechęca do zamieszczania jakichkolwiek relacji...

Ja może wyskoczę wieczorkiem na Gassy.

Wydaje mi się, że jednak większość łowi....ale ciężka atmosfera na forum zniechęca do zamieszczania jakichkolwiek relacji...

Ja może wyskoczę wieczorkiem na Gassy.

Jaka ciężka atmosfera? Nie jestem w temacie.

Dzisiaj krótszy wypad , nieco ponad godzinę i znowu 2 pobicia. Jakby atak z zamkniętym pyskiem ????????