jacekp29 Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Był ktoś dzisiaj, jaki stan wody bo zastanawiam się czy jest sens jutro rano atakować.Jutro atakować, bo później będzie słabo [emoji846] Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Nad wodą byłem około 18.30, niedawno wróciłem. Woda trochę podniesiona ale nie jest jeszcze mętna i nie niesie śmieci. Drobnica była widoczna na płytszej i spokojnej wodzie, np. w okolicy zalanych wysepek. Atakowały ją jakieś małe drapieżniki, większego nie było widać, ja byłem bez kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Dosyć gruba woda idzie, stan ostrzegawczy. Syf wakacji będzie płynął aż miło [emoji2] Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Ja byłem.Spotkanie towarzyskie połączone z rzutami od czasu do czasu.Zestaw sumowy, wobler sumowy 13cm (ten sam co wyżej), agresywne branie i niespodzianka - boleń 80+ 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Dosyć gruba woda idzie, stan ostrzegawczy. Syf wakacji będzie płynął aż miło [emoji2] Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu TapatalkaA miałem tydzień bolenie łowić . Rozpracowane sandaczowe miejsca też pójdą się walić. Zaczyna mnie w tym roku lekko w..iać ta nasza Wisełka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freshwater Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 (edytowane) Zaczyna mnie w tym roku lekko w..iać ta nasza Wisełka.Taka ta nasza Wisełka jest... Jednych wqr...a innym nie pozwala spać bo już chcą wracać. Sierpień był bardzo fajny. Szczególnie przedostatni weekend sypał fajnymi rybami. Jedyne co mnie osobiście trochę irytowało to presja ale co tam...taka ona moja jak i innych ????????♂️???? Edytowane 2 Września 2021 przez freshwater 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 A miałem tydzień bolenie łowić . Rozpracowane sandaczowe miejsca też pójdą się walić. Zaczyna mnie w tym roku lekko w..iać ta nasza Wisełka.U nas też poprzestawia wszystko. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 A miałem tydzień bolenie łowić . Rozpracowane sandaczowe miejsca też pójdą się walić. Zaczyna mnie w tym roku lekko w..iać ta nasza Wisełka.Niestety....mi wypadła SE, trochę normują się sprawy zawodowe....miałem podobne plany z tym że u mnie przed "łowić" należy wstawić "próbować"...ale trzeba zmienić plany i poszukać okoni gdzieś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Niestety....mi wypadła SE, trochę normują się sprawy zawodowe....miałem podobne plany z tym że u mnie przed "łowić" należy wstawić "próbować"...ale trzeba zmienić plany i poszukać okoni gdzieś...Ja akurat jadę do Szwecji więc żal mniejszy. W innym przypadku trzeba by jechać nad Odrę bo tam jest chyba normalnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Gruba woda do Was idzie Panowie z Krakowa . 752 cm u nas a normlanie jest 120-150. Ściągajcie babci sznurki do prania z balkonów i nad wodę bo będzie rzeźnia Zwłaszcza w 1 dzień jak do Was dojdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Przypłyną takie sumy, że zaczną ludzi z bulwarów ściągać Może rozwiążą problem kormoranów.Z mojego punktu widzenia, szkoda. Liczyłem, że jeszcze jesienią porodzę na środku Wisły. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Z mojego punktu widzenia, szkoda. Liczyłem, że jeszcze jesienią porodzę na środku Wisły. hmmmm to Ty facet czy baba że chcesz rodzić ?! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 hmmmm to Ty facet czy baba że chcesz rodzić ?! No co, idę z duchem czasu A raczej tylko chciałbym bo jutro zaleje główki, a w tych kilku dniach gdy mogłem wejść na moje kamienie zupełnie nie miałem na to czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 (edytowane) No to Korol do ataku bo dziś lub jutro sumek murowany. Nie przegapcie 1-3 dnia największej wody. U nas U ziomka wyjechał z brzegu sandacz 94 cm. Nieosiągalny praktycznie w innych warunkach. Tylko grube bety oczywiście, choć i to nie daje gwarancji , Pepe się przekonał jak mu poszedł w dół do Kazimierza Dolnego , i było część pa pa ???? Powodzenia! Edytowane 4 Września 2021 przez Tommy100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 Przy 341 w Warszawie już się źle łowi.Przynajmniej ja nie lubię, ale na pewno spróbuje na wysokiej opadającej.Na razie zbieram z moimi małymi grzyby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 Przeczytałem o przyborze i zerknąłem sobie w stare notatki, a w zasadzie pierwsze od kiedy zacząłem prowadzić.Wrzesień 2008, zanotowane mam 310 cm, 2 wieczory po pracy i ponad 20 fajnych sandaczy.Nadal tak fajnie biorą w Wawie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 Teraz prawdopodobnie przez 2 tygodnie tylu nie zlowisz. Pozmienialo sie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 Przez 2 lata raczej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 Woda teraz bardzo wysoka. Trzeba z tydzień poczekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 Byłem dziś chwilę na radomskim odcinku. Woda bardzo wysoka ale jakiś bolek bardzo ładnie żerował. Niestety miałem tylko sumowe woblery i się nie skusił. Problem jest głównie z podejściem do brzegu bo woda wyszła pod wały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 Ach ten Radom. Dostęp do Wisły już ma, czekać teraz na Bałtyk ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Wisełka powoli opada,dziś dwu godzinny rekonesans ,coś tam się w wodzie dzieje,jeden chudzielec na bezsterowca się oszukał. Były jeszcze dwa kleniki w zalanych trawach ale niestety przedszkolaki. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 Nad Wisłą pełno błota pozostałego po opadającej wodzie, ale opłacało się pobrudzić. Dziś życiówka - 48cm jaziowego szczęścia na tantę. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 (edytowane) W drodze do pracy zatrzymałem się na jednej z główek.Zwykle jest pusta, zapiaszczona, ale przy wysokiej wodzie można trafić bolka.Stan wody wysoki, silny nurt pozwalał na dalekie wypuszczanie przynęt.Przytrzymuję woblera obserwując polujące w oddali kormorany, a tu w łowisko pakuje mi się łódka, wpływając niemal w przynętę.Gdy zacząłem drzeć japę odpłynęli, ale tyle z boleni.Na wodzie tak wiele miejsca, ale nie, trzeba komuś się wpakować łowisko.Oto poziom kultury, nic dziwnego, że uważają nas wędkarzy za niziny społeczne. Może tak jest. Edytowane 10 Września 2021 przez korol 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 Po ponad tygodniowej przerwie zawitałem nad Królową, łowiłem dosłownie godzinkę od 10 do 20, na jednej główce. Z obserwacji: przy kamieniach i na wypłyceniach dużo drobnicy, biją w mnie mniejsze drapieżniki. Z większych zaobserwowanych ataków: dosłownie w ciągu minuty dwa razy walnął ładny boleń i tylko śladu po nim. Jutro atakuję z samego rana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi