PrzemekL Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Hmmm czy sie pogniewal czy jednak dal sobie spokoj przez ataki itp. Bo jego reakcja chyba miala jakis powod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Z tego co pamiętam ktoś się przysrał o przyłowionego suma w listopadzie przy sandaczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deridun Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Nie może byc?Do suma, że wziął zamiast sandała?A taki był ładny, hamerykancki...https://m.youtube.com/watch?v=ZwUx7L5zDcQ Jeszcze nie ma wabików determinujących listopadowe drapieżniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Wabików nie ma ale miejsca już tak.Jak Ci w "miejscówce" bierze sum, zaraz potem drugi to dalej próbujesz łowić tam sandacze ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Po co odgrzewać kotleta ? Zrezygnował z Jerka to zrezygnował. Kto chce to może obserwować jego poczynania na FB. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deridun Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 Wabików nie ma ale miejsca już tak.Jak Ci w "miejscówce" bierze sum, zaraz potem drugi to dalej próbujesz łowić tam sandacze ?Naturalnie.Jak Wabik trąca białoryb to świadczy o atrakcyjności dołka, a co w nim weźmie? no właśnie z tym bywa różnie:raz bolo, drugi sandał, trzeci wąs, potem krokodyl, a w końcu latawiec 60+...Wszyscy lubią białoryb jesienią,a bierze to co się w wodzie uchowało:koguta,gumę,cykadowobka. Nie warto tylko pisać o efektach czy miejscu połowu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 No właśnie, jeśli już mowa o sumach, bo jestem właśnie na rybach, dzisiaj do zachodu słońca i jutro do popołudnia. Nigdy mnie nic podobnego nie spotkało, w jednym z ostatnich rzutów dnia- zaczep. Próbuję odstrzelić-nic, szarpię, luzuję-nic, a miejsce znane, nie czepiało złośliwie do tej pory, niegłębokie miejsce upstrzone okrągłymi kamieniami, sąsiadujące bezpośrednio z dużym dołem. Postanawiam urwać linkę i płynąć na slip, napinam...i w tym momencie następuje spokojne, płynne pociągnięcie, powidujące urwanie plecionki 0,16mm. A w miejscu gdzie przynęta " ugrzęzła", podnosi się woda dużym garbem i zaczyna wirować na polu o powierzchni paru mt2. Jestem przekonany że ten sum nie zaatakował przynęty, więc podhaczony, ale że nie chciał ruszyć przy odstrzeliwaniu przynęty, szarpaniu i kilku próbach odhaczenia? Toż to jakiś potwór musiał być, z dotychczasowych na kiju tylko jeden módł się z nim równać, ale tamten normalnie wziął, a tu- nawet chęci ucieczki, żadnego zaniepokojenia.Spotkało kogoś coś takiego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Ta ja miałem to samo tylko na zylce 28. Tarmosilem ze 3 minuty hak jigowy 4/0. Myslalem ze zahaczylem jakis worek (bo tak kiedyś bylo). I nagle jakby dno zafalowalo. Ryby nie moglem podniesc tylko ja jakby przesuwalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miczel Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Klenie na smużaki jeszcze coś dziubią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 (edytowane) Klenie na smużaki jeszcze coś dziubią?Możesz próbować, Ryba jeszcze jest przy brzegu i jest dość aktywna. Spławy kleni są zauważalne, a czasami masowe. Wczoraj mocno zaskoczyły mnie drapieżne "krumpie", które były zainteresowane gumowym robactwem. Edytowane 8 Października 2021 przez pointman 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 Ja wczoraj na tanty trafiłem 3 całkiem znośne jazie i małego bolenia. Brania mega agresywne w górnych partiach wody , po zachodzie słońca cisza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morisss Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 Byłem ostatnio kilka razy nad Wisłą i za dnia i wieczorami. W dzień skupiałem się na okolicach główek, wieczorami opaska oraz płytsze i wolniejsze miejsca przy burtach. Raz zaliczyłem jedno branie na sandaczowego woblera około godz. 21. W dzień zaliczyłem kilka małych sandaczy i drapieżne leszcze na małe przynęty. Dziś jeden mały boleń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 11 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Kurczę - nie poznaje tego wątku - za nami przepiękny jesienny weekend a tu ani jednego wpisu [emoji848] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem1987 Opublikowano 11 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Wysokie ciśnienie w miniony weekend zrobiło swoje i ryby nie współpracowały,przynajmniej u mnie tak było 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 11 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Ja w sobotę dotleniałem wodę koło G. K. z wynikiem 3 bolków chlapaków, niegodnych użycia pidbieraka o fotkach nie wspomnę. Łowiąc głębiej miałem jedno pier.. niecie.Szału nie było. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 12 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 Dzisiejszy opaskowiec. Krąpik Aspiego na agrafce. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borsuk Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Przy boleniowaniu, tuż pod zmroku trafiła mi się taka niespodzianka..Zaatakował cykadopodobny wobler po wejściu na wypłycenie. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 15 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 Biorą. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Czołem, wczoraj 3h nad wodą 12-15, wiało niemiłosiernie ale 2 rybki udało się wyskubać, jeden czterdziestak i już na prawdę gruba jesienna ryba - 74cm.@Pieczywko wreszcie udał mi się mały plagiat Pozdrawiam,malcz 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 Stylowa fota i dobry bolo @malczu, gratuluje . U mnie dzisiaj podobny baleron. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 Wczorajszy kleń w rozmiarze XL 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 (edytowane) Stylowa fota i dobry bolo @malczu, gratuluje . U mnie dzisiaj podobny baleron. 1710.jpgDobry baleron Wojtek - również gratuluję. Ja zachęcony dobrą rybą w piątek, w sobotę pojechałem na dogrywkę....i niestety miło nie było. Jeśli chodzi o ryby, bez dotyku - ale to część naszej pasji.Natomiast byłem uczestnikiem małego incydentu...zwróciłem grunciarzowi uwagę, że ma 3 wędki i jedną ma zwinąć...byłem dosyć uparty, może za bardzo...w końcu za grunciarzem wstawił się drugi....poleciały dość grube groźby w moją stronę, łącznie z tekstem że "upie...li mi łeb i żebym zamknął pi..ę i wypie...lał bo mnie połamie", koleś był wyjątkowo nerwowy, pewnie po paru browarach....odpuściłem jak się podniósł i zaczął iść w moim kierunku....niestety obok dwóch innych spiningistów nawet nie zareagowało...Panowie są w życiu dużo ważniejsze sprawy niż spokój.... Jak widać grunciarze są ze sobą bardziej solidarni... Edytowane 18 Października 2021 przez malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Ja kiedyś pogonilem jednego bo sapnął i mi przebili oponę. Teraz dzwonię na SR i wysyłam zdjęcie lub krótki filmik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryboman Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Gdzie był ten incydent z "grunciarzem", o ile to nie jest tajne/magiczne miejsce? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Opaskowa sztunia na krąpia od Aspiego 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi