l.berlinski Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 Macie rację, mój błąd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 Wracając do głównego wątku to trudno mi jeszcze w to uwierzyć ale wczoraj w niecałe 3 godziny złowiłem 17 boleni. Niestety żadnego zdjęciowego.Nie spodziewałem się, że kiedyś coś takiego powiem ale dziś TYLKO 7 złowiłem. A taki kiepski rok był do tej pory. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 1 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 Jeden już dostał kosą, więc nie byłbym tego taki pewny. Jeśli wyskoczył z kajaka do dziadka będącego na brzegu, to chyba nie na towarzyską pogawędkę, nieprawdaż!? Dążył do konfrontacji, bo jak wytłumaczyć że znalazł się w zasięgu pchnięcia?Potwierdził to, spotkany na Wisłą kilkanaście lat temu, starszy sympatyczny pan, który twierdził, że to on go ''puknął''. Ile w tym było prawdy, dziś trudno orzec.Łowiąc często nad Wisłą spotykam się z bezczelnością kajakarzy, choć tyczy to raczej amatorów. Płyną wprost po łowisku, zmuszając do zaprzestania rzutów, czasem nawet trzy metry od brzegu, mając kilkaset metrów wolnej rzeki...Jak ktoś za nieumyślne wpłynięcie w zestaw, rzuca kamieniami w kajak wart kilka do kilkunastu tysięcy, nerwy mogą puścić...Co do pływania przy brzegu:- Z nurtem przy brzegu można płynąć żeby podziwiać z perspektywy wody, to co żyje na brzegu, bo płynąc cicho, często jakieś zwierzaki, mniejsze czy większe się spotyka.- pływając treningowo warszawską Wisłą pod prąd, w nurcie daleko od brzegu, mogę płynąć 5km/h. Płynąc przy samym brzegu 8-10km/hSzukam wstecznych nurtów, omijam kamienie itd.Krótko mówiąc, przy i jest szybko i ciekawie. Dla wędkarza to będzie praktycznie bez znaczenia. Płoszę głównie ukleje i inne drobne ryby. Wielokrotnie obserwowałem jak drapieżniki atakowały gonioną przez kajak drobnicę. Szczególnie bolenie potrafią wykorzystywać nagłe zmiany wprowadzone przez fale od motorówki, czy płynący kajak.Takie "zjawiska" często wybijają drobnicę z kryjówek i drapieżniki korzystają. Z resztą nawet Marek Szymański, jeśli dobrze pamiętam, wspominał w swojej książce, że idąc brzegiem, musiał się skradać i kryć, a łowiąc z łodzi, bolenie potrafią atakować przy samej burcie. Tak więc, tego co pływa i nie ryczy silnikiem, większe ryby raczej się nie boją. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 2 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 Ja wczoraj z rana zrobiłem sobie mały odpoczynek od Wisły i wyskoczyłem nad wiślane starorzecze, efekt to dwa ładne okonie ok.30 cm i jeden szczupaczek 50+. Wszystkie brania z jednego miejsca w godz.8-8.30. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 (edytowane) Edytowane 7 Listopada 2021 przez minkof 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borsuk Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 I mi się trafił...przy okoniowaniu Kij 0.5-7g, plećka 0,08 i różowa jaskółka na 2g główce.. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miczel Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 I mi się trafił...przy okoniowaniu Kij 0.5-7g, plećka 0,08 i różowa jaskółka na 2g główce.. IMG_20211109_162236527~2.jpgGdzie na okonie u Nas na Wisłę? Ostatnio poszedłem porzucać tantami i easy shinerami 7 szczupaczkow , a okoni brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borsuk Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 Gdzie na okonie u Nas na Wisłę? Ostatnio poszedłem porzucać tantami i easy shinerami 7 szczupaczkow , a okoni brakNie wiem...okoni nie spotkalem..Szukałabym w starorzeczach i miejscach gdzie woda prawie stoi a ma trochę głębokości.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 (edytowane) Edytowane 23 Listopada 2021 przez minkof 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Wątek w końcu odżył, gratki, fajny grubasek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Eh. A mnie od miesiąca jak bierze sandacz, to taki około wymiarek jak na foto. Prawie co wypad się taki kaleka uwiesi...I niby fajnie, tylko ja te paskudy będę ciapał aż do wiosny, teraz wolałbym coś z kolcami... 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Taka ciekawostka,jeszcze z lata. Pasożyty? Jakaś genetyczna anomalia? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Tak wyglądają ryby wyciągnięte szybko z dużej głębokości. Ale jeśli z Wisły to chyba ciężko o takie głębokości ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Woda około metrowa I od razu zaznaczam, że w zasięgu wzroku nie było nic takiego, żeby aż tak się zdziwił 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Może się zdziwił, że wraca do wody ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Może woda tak brudna że chciał lepiej widzieć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Pewnie miał nadzieję że go zabierzesz do czyściejsze i wody. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Albo pierwszy raz zobaczył świat ponad powierzchnią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Zdziwiony bo młody :-D jakieś choróbsko, ale, ja nie wiem jakie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 Taka ciekawostka,jeszcze z lata. Pasożyty? Jakaś genetyczna anomalia?Zdziwiony bo takiej brzydkiej mordy nigdy nie widział 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Jego idolem jest rekin młot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Taka ciekawostka,jeszcze z lata. Pasożyty? Jakaś genetyczna anomalia?Byłeś z tym u dermatologa? Myślę, że to raczej nic poważnego. A rybka całkiem ładna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Byłeś z tym u dermatologa? Myślę, że to raczej nic poważnego. A rybka całkiem ładnaPozwolę sobie skomentować to przy użyciu mema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Pozwolę sobie skomentować to przy użyciu mema Połamaia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Połamaia! Oby nie, zamierzam dziś wracać pierwszym dziennym a nie nocnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi