Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Może "kondycja" była nie taka :/ fakt mało wody wszędzie.

Ja bym zaryzykował tezę, że doczekała swoich dni. Zdjęcie ze słabą perspektywą ale czaszka naprawdę imponująca. Trochę żałuję, że nie wziąłem bo wpadł mi do głowy orygialny pomysł na pomalowanie. Nie jestem fanem trofeów ale mogłaby wyjść fajna biomechanika z tego. I bez grzechu.

Zgadzam się, że wody jest dramatycznie mało, jak na tę porę roku, ale miarka pokazuje 107, a w letnich miesiącach bywało już 45...

Dokładnie, to jeszcze nie jest niżówka ale fakt jest już dość nisko w 2020 było sporo poniżej metra. Mamy jeszcze ponad miesiąc do rozpoczęcia i wystarczy że popada kilka dni i będzie znowu podniesiona.

Edytowane przez wujek
  • Like 2

Dokładnie, to jeszcze nie jest niżówka ale fakt jest już dość nisko w 2020 było sporo poniżej metra. Mamy jeszcze ponad miesiąc do rozpoczęcia i wystarczy że popada kilka dni i będzie znowu podniesiona.

W górach też leży jeszcze sporo śniegu i to nie tylko w tych najwyższych.

• Like 1

W weekend udało się otworzyć  obecny sezon.W sobote i niedziele udało się złowić kilka kleni 30-38 cm .Pomiędzy nimi na malutkiego horneta od salmo zameldował się 44 cm jaż.Trafił się też ciekawy przyłów w postaci 37 cm świnki,która również skusiła sie na hornecika.post-69281-0-00320300-1648059945_thumb.jpg

post-69281-0-76303300-1648059948_thumb.jpg

post-69281-0-11603300-1648059951_thumb.jpg

• Like 10

Wczorajszy średniak. Skubał kilka razy, w końcu usiadł. To był jedyny kontakt. Liczyłem, że ryby się rozkręcą, a tu szykuje się powrót zimy...

Po ciemku łowisz (nocą?), bo zdjęcia z lampą i bardzo ciemne?

Edytowane przez MaleX