sukingad Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Mi się marzy żebym mógł kupić dodatkowy okręg przez internet kiedy potrzebuję a w dodatku jak przyjadę nad jakąś wodę żebym mógł sprawdzić czyja to woda, jakie okresy ochronne i wymiary obowiązują, jakieś dodatkowe obostrzenia, itp. I rejestr powinienem móc wypełnić na kartce (niektórzy wolą) lub w telefonie (na pewno nie tylko ja). Mniej drukowanych kartek, informacja dla okręgu na bieżąco i niemożliwa do usunięcia. Nie wiem czemu to u nas niemożliwe.U nas to też możliwe. Na przeciw Twoim marzeniom wyszedł Fishster. To co mnie inyrtrsuje do dokupienia na szybko, jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Wody okręgu siedleckiego możesz znaleźć bardzo szybko - https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1BjdwWp8VwQ-fc6eGpbtECc3FSQCVwNsV&ll=52.376611827074214%2C22.68225164999999&z=9Warunki połowu znajdziesz na stronie każdego z okręgów, a mnóstwo zezwoleń okresowych na Fishster. Myślę, że to są poważne udogodnienia. Może niebawem będzie możliwość załatwienia wszystkiego zdalnie, musi zostać domknięta elektroniczna baza danych o członkach PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Co do ryb, to w sobotnie popołudnie wyskoczyłem za kleniem, coś tam się działo, wpadło kilka kleni, były jakieś puknięcia, ale rozmiarówka raczej przedszkolna. Zaś w niedzielę zrobiłem z kolegą spacerek wzdłuż Wisły, a jako że w tym roku wstąpiłem do SSR to udało się przeprowadzić kilka kontroli, wszyscy skontrolowani mieli wszystko w porządku. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 U nas to też możliwe. Na przeciw Twoim marzeniom wyszedł Fishster. To co mnie inyrtrsuje do dokupienia na szybko, jest. Wody okręgu siedleckiego możesz znaleźć bardzo szybko - https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1BjdwWp8VwQ-fc6eGpbtECc3FSQCVwNsV&ll=52.376611827074214%2C22.68225164999999&z=9Warunki połowu znajdziesz na stronie każdego z okręgów, a mnóstwo zezwoleń okresowych na Fishster. Myślę, że to są poważne udogodnienia. Może niebawem będzie możliwość załatwienia wszystkiego zdalnie, musi zostać domknięta elektroniczna baza danych o członkach PZW. Okresowe zezwolenia to już kupowałem zdalnie. Chodziło mi o te dopłaty 20 zł do okręgów, które mają porozumienia z tzw. "ściany wschodniej". A ta Siedlecka mapa fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Co do ryb, to w sobotnie popołudnie wyskoczyłem za kleniem, coś tam się działo, wpadło kilka kleni, były jakieś puknięcia, ale rozmiarówka raczej przedszkolna. Zaś w niedzielę zrobiłem z kolegą spacerek wzdłuż Wisły, a jako że w tym roku wstąpiłem do SSR to udało się przeprowadzić kilka kontroli, wszyscy skontrolowani mieli wszystko w porządku. Z ciekawości, dużo osób skontrolowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Na odcinku na którym byliśmy łowiło pięć osób i tyle skontrolowaliśmy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Okresowe zezwolenia to już kupowałem zdalnie. Chodziło mi o te dopłaty 20 zł do okręgów, które mają porozumienia z tzw. "ściany wschodniej". A ta Siedlecka mapa fajna.... białostocka jeszcze fajniejsza. Do Narwiańskiego PN doszedł BPN... Wysłane z mojego Hammer_Energy_2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Wędkowanie z łodki + szczupaki i bolenie od niedzieli https://ompzw.pl/news/szczupaki-lowimy-od-1-maja-niedziela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 (edytowane) Mi się marzy żebym mógł kupić dodatkowy okręg przez internet kiedy potrzebuję a w dodatku jak przyjadę nad jakąś wodę żebym mógł sprawdzić czyja to woda, jakie okresy ochronne i wymiary obowiązują, jakieś dodatkowe obostrzenia, itp. I rejestr powinienem móc wypełnić na kartce (niektórzy wolą) lub w telefonie (na pewno nie tylko ja). Mniej drukowanych kartek, informacja dla okręgu na bieżąco i niemożliwa do usunięcia. Nie wiem czemu to u nas niemożliwe. To także moje marzenia Jednak jeśli ktoś zarabia bardzo poważne pieniądze na sprzedawaniu książeczek wartych złotówkę z narzutem 2000%, to na rychłe zmiany bym nie liczył... Według mnie jest to po prostu granda. Tłumaczenie to tym, że ludzie brali zezwolenia i nie łowili, zupełnie do mnie nie trafiają. Wątpliwe jest, czy to legalny proceder. Jeśli chodzi o odwieczny problem z 30 kwietnia i szczupakami/boleniami, to proponuję prostą mnemotechnikę - jeśli zdarzy się, że 30 kwietnia będzie w kalendarzu NA CZERWONO, to wtedy można No chyba, że dadzą w drukarni inny kolor, albo nie pokolorują świąt Nad Wisłą byłem wczoraj, złowiłem kleksa pod 50 cm. Edytowane 28 Kwietnia 2022 przez minkof 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 2 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Dzisiaj w końcu pierwszy wypad nad Wisełkę. Lubię wędkować we względnej ciszy i samotności i takie też miejsca starałem się wybrać. I nic, nawet dotknięcia... Wracając odwiedziłem miejsce przez które przewija się dziesiątki spacerowiczów i rowerzystów i trafił się kleń 44cm. Takie te ryby wredne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 Drugie podejście do bolków w tym sezonie udane .Zgarną 6 cm sige z napływu. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Podbije bo spadliśmy na drugą stronę.. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 We środę 4 maja byłem pierwszy raz niecałą godzinę. Bolek 57 cm wziął na Sigę 7 cm. Coś jeszcze polowało ale nie udało się skusić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Podbije bo spadliśmy na drugą stronę..Dobra robota Wojtek!!Ci im zasmakowało? Pozdrawiam,malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Spinmad Impulse 10 g i cykada od Kornela Słabego Dobra robota Wojtek!!Ci im zasmakowało? Pozdrawiam,malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczupakos Opublikowano 11 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 1, 2 i 3 maja ????codziennie Wisełka obdarzyła jednym bolkiem. Kazdego dnia co raz wiekszym ???? 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonq Opublikowano 14 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 Panowie, gdzie nad Wisłę Warszawska się wybrać w sobotę wieczorem, żeby było trochę spokoju, ale żeby cokolwiek było widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 14 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 (edytowane) Dzisiaj szybki wypad na 2h. Prośby zostały wysłuchane i zostałem obdarowany dwukrotnie 59cm oraz 63cm na Impulsa 11 cm Każdy szczupak z Wisły cieszy, jednak zasady umieszczania zdjęć na JB mają dla tego gatunku poprzeczkę na 75cm:http://jerkbait.pl/topic/3700-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87film%C3%B3w-na-forum-jerkbaitpl/ Edytowane 16 Maja 2022 przez mario 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 14 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 (edytowane) Czyżby Warszawska Wisła odradzała się pod względem szczupaka ? Oby. Dla mnie ta ryba w Wiśle to jak papierek lakmusowy że jest lepiej z rzeką. Edytowane 14 Maja 2022 przez Bolesław 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 15 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2022 Dzisiaj chyba biorą, ja 100km dalej i też 2h z rana, jeden spięty, jeden 54 wyjęty. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Dzisiaj szybki wypad na 2h. Prośby zostały wysłuchane i zostałem obdarowany dwukrotnie 59cm oraz 63cm na Impulsa 11 cm Panie kochany, szczupak na Wiśle to gatunek niemał wymarły, a tutaj dublecik, gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Moim zdaniem wczoraj rano ewidentnie gryzły, przynajmniej na odcinku co ja byłem (oddalonym od Wa-wy). Mocny wiatr, sporo śmiecia w wodzie, widać było aktywność i brały - spławik leszcza, rzut, branie. Ogólnie fajny dzień, mimo silnego wiatru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Sezon na sumka grunciarstwo już zaczęło. W okolicach mostu kolejowego w Górze Kalwarii jakieś 5 łodzi i tyluż z brzegu. Wędki, że słonia by nimi pociągnął. Można się wk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 To późno zaczęli w tym roku. Ale cóż - zimny kwiecień pewnie nie sprzyjał połowom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Sezon na sumka grunciarstwo już zaczęło. W okolicach mostu kolejowego w Górze Kalwarii jakieś 5 łodzi i tyluż z brzegu. Wędki, że słonia by nimi pociągnął. Można się wk...Sezon na suma to już się zaczął pod koniec kwietnia. W majówkę koło mostu kolejowego w GK łowili na bezczelnego, zrywki itp. Z opowieści wiem, że podpłynęła do nich policja, po czym goście sie zawinęli, ale nie wiem czym to się skończyło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi