Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj szybki godzinny wypad przed dead line w żłobku i ryba ok 60cm na perłową cykadę sprowadzaną w twitchu z prądem. Ogólnie w łowisku był jeszcze jeden większy ale trzeba się było zbierać. Jutro wrócę po niego ????

Edytowane przez Qcyk
  • Like 2

W niedziele planuje pierwsze pływanie pontonem po Wisełce. Chciałbym w miarę bezpiecznie zrzucić gumę na wodę, na odcinku między Józefowem a Górą K. Podrzuci ktoś jakaś bezpieczna lokalizacje z dojazdem nad wodę gdzie można zostawić auto?

Może być priv.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Witam :) 

Czy na tytułowym odcinku Wisły (strona Ostrówka, Nadbrzeża, Karczewa, Otwocka) jest szansa na złowienie okonia i szczupaka? Widzę, że większość łowi bolenie, a mi podobają się zmagania przede wszystkim z okoniem :) 

Czy może łowi ktoś na jeziorze Rokola, Moczydło (w Karczewie), ujściu Świdra do Wisły? Można na tych jeziorach / Świdrze liczyć na jakieś rybki na spinning, czy może bardziej nastawiać się na spławik? 

Powracam do wędkarstwa po 15 latach i próbuję coś znaleźć w okolicy :) Mając 17 lat łowiłem tylko na spławik, a nie próbowałem na spinning, bo nie było kasy na zrywanie przynęt ;) :)

Świder na Twoim miejscu bym sobie darował. Mało wody do tego jak jest w miare ladna pogoda to sporo ludzi sie kreci. Trafiaja sie okonki ale malutkie, prędzej wymiarowego klenia trafisz niz sensownego okonka. Lepiej celować Moczydło albo Rokole tam jest i szczupak i okoń

• Like 1

Nie wiem gdzie to dodać to dodam tu. Oto mapa batymetryczna fragmentu Wisły wykonana przez Andrzeja Szerszenia z sonars.pl na potrzeby regat (link pochodzi w każdym razie z ich proflu na FB) o Puchar Prezydenta Warszawy. Może komuś się przyda:)

MAPA TU

• Like 4

Stan wody na Bulwarach pokazuje 61 cm, więc przy takim z reguły nie było problemu z wejściem. Nie byłem tam jednak ani w tym roku ani w poprzednim (chyba jeszcze trwają ciężkie prace, wykopy, utrudnienia w dojściu itp.). Jak ruszy sezon na brzany to spróbuję tam wejść. Najgłębiej było tuż przy samym brzegu (rynienka).

Pozdrawiam,

Adam

... myślę, że się da, odpowiednio przygotowany. Odwiedziłem odcinek piaskarnia- punkt czerpania wody. Nieco w górę wystarcza crocsy i patyk by przejść na wyspy... ostatnio zaroiło się od zwiedzających, jak od robactwa nad wodą...

... ciekawi mnie czy to ktoś z Forumowiczów miał spotkanie z wąsem,po stronie Żerania, nieskuteczne niestety, w okolicach godzin południowych... ;)

Edytowane przez bob74