malcz Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 (edytowane) Z podwarszawskiej piaskownicyWojtek - gratki, kosisz, widzę że złapałeś właściwy rytm Cykady robią robotę? Pozdrawiam,malcz Edytowane 14 Czerwca 2022 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 (edytowane) Wojtek - gratki, kosisz, widzę że złapałeś właściwy rytm Cykady robią robotę? Pozdrawiam,malcz Dzięki Marcin ,Spinmad Impulse, Faworyt Huntera i nieśmiertelna biała guma z falującym ogonkiem Edytowane 14 Czerwca 2022 przez pieczywko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Rybka głośno zapowiedziana przed łowieniem, złapana podczas spotkania towarzysko-biznesowego. Wobler 10cm od Adama. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Byłem dziś w okolicach podstawówki w Nadbrzeżu. Coś tam działo się w Wiśle, ale nie w nurcie głównym, a w części za tzw. palami. Wg mnie perfekcyjne miejsce na chociażby branie. Niestety nic nie wpadło. Co prawda nie Wisła, ale jez Rokola. Tam na blisko 3h biczowania wody chociaż jedno branie było i to w opadzie już po pierwszym rzucie. Bardzo motywujące, ale niestety nic więcej nie działo się. Łącznie znów 4h nad wodą i żadnego brania. To już chyba 6 wypad nad wodę w tym roku i do tej pory nawet jedna rybka nie wpadła i tylko jedno branie. Co dzieje się z tymi wodami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 To i ja cos podwarszawskiego wrzucę ???? 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 To i ja cos podwarszawskiego wrzucę Fajny grubasek, ile miał cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Dziękuję. Rybka faktycznie gruba,miarka na szybko pokazała 70 z plusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 Na Spojni w cebtrum wedlarstwa, jesli jest szef (zadzwon)Niestety z końcem kwietnia nie ma już możliwości opłacenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 Slabo. To zostaje Cieksyn (kiedys mozna bylo tez w weekendy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 24 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 Szukanie 2m+ w toku, na razie największy prezentuje się o tak. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek25 Opublikowano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2022 Piękny! Opaskowy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2022 Piękny! Opaskowy?Rafowy bardziej. Z dość popularnego w sumie miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mishka Opublikowano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2022 Szukanie 2m+ w toku, na razie największy prezentuje się o tak. Piękny!Jakiego kija używasz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2022 Blaas f 20-60g, 290cm, do 35lbMyślę, że to był dobry wybór, chociaż teraz gdybym miał wybierać, brałbym jednak nie F a XF. Lubię jednak szczytowe konstrukcje, a on jest bardziej środkowy. Co prawda dzięki temu rzuca akceptowalnie nawet 10g woblerem....Cóż, coś za coś.Mocy ma dostatecznie, żeby 1,5m sumki holować siłowo w sporym nurcie.Mam nadzieję, że w końcu będę mógł powiedzieć jak radzi sobie z rybą powyżej 2m... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Testy większej Baryłki wypadły obiecująco.Kijanka co prawda okołometrowa, ale cieszy o tyle, że wzięła w 'dobra, ostatni rzut i idziemy'.Miła niespodzianka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 I u mnie trafił się gówniak Na początku myślałem, że jest większy bo mocno przywalił w szybkim nurcie i nawet chwilę powalczył. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Mam przestrogę dla chodzących po opaskach i generalnie miejskim odcinku.Mianowicie sterczący pod wodą drut/pręt przy pewnej dozie pecha prawie bez oporu przebija podeszwę biegówki (chyba zrobionej z EVA) oraz to, co powyżej podeszwy się znajduje Miałem trochę szczęścia, ponieważ poszło płytko pod skórą i udało mi się oczyścić i zdezynfekować uraz bez większego problemu. Natomiast gdybym nadział się środkiem stopy... Także uważajcie na siebie i noście buty z twardą podeszwą 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 U mnie kolejny gowniak, troche wiekszy od poprzedniego i jeszcze konkretny bolen ok 80 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Piotr wieczorowo????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Mam przestrogę dla chodzących po opaskach i generalnie miejskim odcinku.Mianowicie sterczący pod wodą drut/pręt przy pewnej dozie pecha prawie bez oporu przebija podeszwę biegówki (chyba zrobionej z EVA) oraz to, co powyżej podeszwy się znajduje Miałem trochę szczęścia, ponieważ poszło płytko pod skórą i udało mi się oczyścić i zdezynfekować uraz bez większego problemu. Natomiast gdybym nadział się środkiem stopy... Także uważajcie na siebie i noście buty z twardą podeszwą Ja dzisiaj byłem niezbyt ostrożny i moja stópka zaliczyła spotkanie z gwoździem lub prętem ???? Owy przedmiot wbił mi się całkiem głęboko, ale mam nadzieję, że dezynfekcja w domu odpowiednimi środkami uchroni mnie od wizyty u lekarza Także zdecydowanie uważajcie gdzie stawiacie nogi nad wodą, bo możecie zaliczyć niezbyt przyjemne spotkanie z ostrym przedmiotem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Tak sobie myślę, że coraz dziwniejsze u barwienie te sumki mają. Bez wtykania w obiektyw, sumek bardzo skoczny i energiczny był i pozować nie chciał, więc wygląda na niewymiarowego. W praktyce miał zdrowo ponad 80cm. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Mam przestrogę dla chodzących po opaskach i generalnie miejskim odcinku.Mianowicie sterczący pod wodą drut/pręt przy pewnej dozie pecha prawie bez oporu przebija podeszwę biegówki (chyba zrobionej z EVA) oraz to, co powyżej podeszwy się znajduje Miałem trochę szczęścia, ponieważ poszło płytko pod skórą i udało mi się oczyścić i zdezynfekować uraz bez większego problemu. Natomiast gdybym nadział się środkiem stopy... Także uważajcie na siebie i noście buty z twardą podeszwą Dlatego też nawet w upały zakładam grube buty, które nie raz uchroniły mnie przed drutami i szkłem. Poza tym lepiej mi się chodzi po kamieniach. I żeby nie było offa. W niedzielę , pod " drutami ", kol @malcz będzie wiedział gdzie ???? ,trafiłem sportowego 64cm. I jak na ryby które tam są , to już ładny grubasek . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Piotr wieczorowo?Okienkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Ja dzisiaj byłem niezbyt ostrożny i moja stópka zaliczyła spotkanie z gwoździem lub prętem Owy przedmiot wbił mi się całkiem głęboko, ale mam nadzieję, że dezynfekcja w domu odpowiednimi środkami uchroni mnie od wizyty u lekarza Także zdecydowanie uważajcie gdzie stawiacie nogi nad wodą, bo możecie zaliczyć niezbyt przyjemne spotkanie z ostrym przedmiotem Przestańcie sie włóczyć po rzece nocami ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Kiedyś sporo lat brodziłem po zbiorniku zaporowym na bosaka, ponad połowę czasu w nocy.Stopy były cały czas porozcinane od muszli małż. Raz "wymacałem" deskę ze sterczącymi gwoździami, innym razem zbitą butelkę. W tym wszystkim było sporo szczęścia.Miałem też epizod nad Bugiem, kiedy po ratowaniu kolegi wracaliśmy na bosaka, w kąpielówkach ok 250-300m po całkowicie zarośniętych terenach (osty, pokrzywy, inne chaszcze), masakra. Do tego kumpel, którego we 2 prowadziliśmy to był potężny, zataczający się bysior. Godzina po 2.00 w nocy, do najbliższej wioski kilka kilometrów W Wiśle tylko gruba podeszwa. Z każdej rafy można spokojnie zebrać wiaderko pobitych butelek, lekko.. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi