pieczywko Opublikowano 9 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Oprócz pomidorów okolica raczy pysznymi dzikimi gruszkami ????????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 9 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 W centrum Warszawy ponad 10 krzaków niedaleko ujścia kanału ściekowego. Dojrzałe zebrałem. Są standardowe i te maluchy w gronach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 9 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Ja ostatnio dla odmiany 3 razy wybrałem się ze spinem XUL i rybek było masa. Największy kleń 32 cm.A wcześniej na radomskim odcinku był kleń 40+ i piękny leszcz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto7 Opublikowano 9 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 To trzeba użyć heavy spina jak z ul nie biorą ????. Też kiedys biegałem za okoniem, kleniem i bran wcale nie było więcej niz na ciezki sprzęt. Jak zima nie przyjdzie zbyt szybko to czasem da się namierzyć fajne ryby tylko trzeba byc czesto i rzucać. Ostatni taki dzień był kilka lat temu ale 16 ryb w przedziale 60 - 92 sie zdarzyło. W inne dni po 2 czasem 3. Jeszcze nie ma bezrybia choć sie pogarsza. Zauważam że na odcinkach dzikich albo ryb nie ma albo nie potrafię. Im wiecej kamieni i głębiej tym ryby fajniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 10 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Chodząc ostatnio za sumem, do dorado lake wychodziły mi kleniska. Wybrałem się na nie dziś w nocy z lekkim sprzętem. Trafił się jeden ładny. Drugi, wydaje mi się, że sporo większy, zabrał mi sieka. Miałem jeszcze sumka, zapiąłem go na płyciuchnej wodzie. Walczył jak szczupak, zrobił ze 4 świece. Niesamowita sprawa 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 10 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 (edytowane) Cześć.Możecie podpowiedzieć mi gdzie można spodziewać się kleni na południe od Warszawy? Czy są w tym kierunku jakieś kleniowe miejsca? Próbowałem przy ujściu Świdra, ale nic. Próbowałem na wodach odciętych od Wisły na wysokości Ostrówka (w okolicy mostu kolejowego), ale też nic. Próbowałem w Nadbrzeżu, w klatkach, ale też nic. Co do mojego nic, to w powyższych miejscach nie złapałem nawet jednej rybki. Fajnie byłoby poćwiczyć moje woblery na klenikach Planuję wycieczkę w tygodniu, żeby uniknąć tłumu. Edytowane 10 Września 2022 przez markus383 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybakaw Opublikowano 10 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Nie podpowiem konkretnych miejsc ale PODSTAWA szukaj kleni na wodzie płynącej a nie na odciętych od nurtu bajorkach. Poszukaj kamieni, opasek itp. Główki też są fajne. Polecam zdjęcia satelitarne np. Na Google Maps. Pobaw się trochę w odkrywcę ???? Gwarantuję Ci, że na południe od W-wy jest trochę kleniowych miejscówek ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 10 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Kleni nie szukaj w odciętych miejscach tylko w nurcie jak kolega wyżej pisze. Napływy główek, rafy, wystające kamienie które omywa nurt, no i opaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto7 Opublikowano 10 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 To pewne miejsca. Czasem bywają w zakrzaczonych brzegach jakby czekaly az cos spadnie z krzaków ale cholernie ciężko je nabrać na cokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 10 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Proszę Was, zbierać pomidory poniżej kolektorów? Faktycznie ciężkie czasy idą..Trochę ich rosło poniżej Czajki i jeszcze poniżej kolektora młocińskiego.Ja ostatnio bez weny. Po ochłodzeniu nie chciało mi się łowić.Raz w okienku bolenia stykacza, potem o świcie małego sandacza ok 55cm.A dziś taka oto niespodzianka. Zamiast sandacza, na oko 37-38, 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 10 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Pozdrawiam, Robert 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 11 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Ooo dzięki za update stanu pomidorka widziałem go tam jakiś miesiąc temu i zastanawiałem się czy coś z niego będzie Ktoś pewnie rok temu zagryzał kiełbaskę pomidorem i pociekły mu nasionka w kamienie - a, że nie było wysokiej wody to rośnie.Widziałem też dwa pod mostem północnym wiec to nie jednorazowy proceder Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkKtoś go zwyczajnie wysrał, puścił wodę w toalecie, kolektor wypluł i ot cud nad Wisłą. Jak komuś nie przeszkadza, spożywanie warzyw/ owoców nawożonych ludzkimi fekaliami, jego sprawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 11 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Nasionka to pociekły, ale nie przy jedzeniu hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorider Opublikowano 11 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Witam, czasami wyskakuję nad Wisłę z lekkim spiningiem w okolicach wawy, ale jak do tej pory bez istotnych osiągnięć co najwyżej kleniki do 35 cm, czy możecie podpowiedzieć w jakiej okolicy szukać klenia, jazia, bolenia? Łowię z brzegu głownie na wobki i zależy mi na ciszy więc raczej Wisła w centrum odpada. Nie potrzebuję konkretnych miejscówek wystarczy hasło ,,poszukaj w okolicy góry Kalwarii", albo ,,Lepiej podskoczyć do dworu mazowieckiego po prawej stronie Wisły". Po prostu nie wiem gdzie ruszyć żeby mieć szanse na jakieś fajniejsze łapanie. Podpowiedzcie mi kierunek w jakim warto się udać, z góry dzięki Ja męczę miejscówki wzdłuż Wału Zawadowskiego, widzę że szczególnie oblegane są okolice EC Siekierki, a dokładniej miejsce zrzutu wody, jest cicho, słychać tylko szum wody, prawie jak w górach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morisss Opublikowano 11 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Markus. Na południe od Warszawy w miejscowości Glinki jest kamienna opaska. Kolejna w miejscowości Kosumce za ostatnią główką w kierunku południowym. Tam można zlowic klenia, okonia i bolenia. Na okazy nie ma co liczyć, ale brania są. Najlepiej wybrać się w słoneczny dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto7 Opublikowano 12 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 Jest w glinkach ale dojazd tragedia. I tak trzeba zostawić auto i przez krzaczory iść. Nigdy tam nie złowiłem niczego oprocz bolków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 12 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 Słabo się przykładałeś do wędkowania ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 12 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 No akurat to, że trzeba zostawić auto i iść przez krzaczory to raczej na plus w tej zadeptanej okolicy. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smk111 Opublikowano 12 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 No akurat to, że trzeba zostawić auto i iść przez krzaczory to raczej na plus w tej zadeptanej okolicy. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaJa po piątkowym chodzeniu na Wiśle i problemie później z odpaleniem auta mam nieco inne zdanie, ale to pierwszy raz taka akcja nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 12 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 Dziękuję za podpowiedzi W środę lub w czwartek może coś stamtąd wyciągnę. Przejadę się do Glinek i do Kosumiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 (edytowane) Ostatnio wyjątkowo nie miałem weny, jakoś pogoda demotywowała mnie do wstawania, demotywowała do łowienia, również w ciągu dnia. Ten denerwujący północny, przenikliwy wiatr.Ale dziś jakoś podświadomie czułem, że będzie dobrze i wyskoczyłem na te 90 min.Tak na prawdę mogłem pojechać drugie tyle wcześniej, ale bez przesady, trochę jeszcze wygrzałem się w łóżku i poprzeglądałem przynęty karpiowe. Ile się pozmieniało przez ostatnie lata, co nowego doszło. Ostatnio planowałem wyprzedać swój sprzęt, ale zmieniłem zdanie. Zamierzam co jakiś czas wyskakiwać z małymi na zasiadki. Będą łowić karpie, amury i jesiotry. Sporo lat je łowiłem, a skuteczność miałem nie mniejszą niż w spinningu, więc na pewno połowią i się wkręcąA tymczasem stoję w Wiśle. Jest chłodno, 9C, bezwietrznie, unosi się mgła. Pachnie rybą. Mam lekkie branie, coś drapieżnego już chlapie się przy powierzchni, jednak spada. Co to było, mały sandacz, a może większy jaź? Obok mnie przepływa rodzinka wydr. Fajnie się nawołują.Ponawiam rzuty, wobler systematycznie jest przytrzymywany na granicy kamienistej rynny i piaszczystego wypłacenia. Zdecydowane branie, dwa mocne machnięcia, chlapnięcia ogonem. No super, przecież wyskoczyłem na lekko z Phenixem SP UL, na kołowrotku żyłka. Jak daleko odpłynie, przetrze, zerwie? Czy mam szanse? W sumie trochę ich na lekko już wyciągnąłem. Walczy spokojnie, trzymam go na granicy wytrzymałości zestawu. Co jakiś czas udaje się przesunąć pod prąd. Która godzina? Jest dobrze, mam jeszcze 40 minut, dam radę. Wystarczyło dziesięć. Podciągnąłem go do łachy, chwyciłem za żyłkę która natychmiast pęka. Ale sum jest mój. Szybkie zdjęcia i odpływa.Nie ma to jak dobrze rozpoczęty dzień.Pozdrawiam NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 13 Września 2022 przez bartsiedlce 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 18 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 Przybierają na wadze.Pozdrawiam,Robert 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Dziwny ten rok. Jakoś ciężko o motywacje.Po powrocie z nad Dunajca miałem taki tydzień, kiedy codziennie łowiłem coś fajnego, ale potem wraz z nadchodzącym frontem straciłem wenę.Może potrzeba mi zmiany otoczenia i wkrótce nad Morzem Śródziemnym odżyję? Zobaczymy.Brzan trochę złowiłem, ale szybko zaprzestałem łowienia i pewnie już w tym roku nie będę.Dlatego wrzucam. Jedna to najfajniejsza z sezonu, druga średnia, już nie pamiętam czemu fotografowałem. Powodzenia nad wodą 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 Hej Wam. Potrzebuje jakiś wskazówek o odcinku między Siekierkowskim, a Łazienkowskim, gdyż bedę kilka dni w Warszawie w tym rejonie na lewym brzegu od strony Czerniakowa. Na Wiśle nigdy nie łowiłem;) Da rady coś połowić na tym odcinku lub w okolicach? Czego można się spodziewać? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczupakos Opublikowano 26 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Cześć troche dziwne pytanie ale zdarza Wam sie łowić leszcze na spinning jesienia? Wczoraj miałem drugi raz sytuacje ze na jesieni przywalił mi leszcz na woblera, zapięty kotwicą normalnie za pysk. Wobler duzy bo gloog nike 10cm ale leszcz tez niczego sobie bo 60+. W tamtym roku tez złowiłem na tego samego wobka trochę mniejszego zapiętego za pysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi