womar Opublikowano 13 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2023 Tak jak w temacie, chodzi o Warszawską Wisłę W OM PZW jest zakaz nocnego połowu z łodzi w jeziorach - na Wiśle nie ma ograniczeń w tym zakresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 13 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2023 W OM PZW jest zakaz nocnego połowu z łodzi w jeziorach - na Wiśle nie ma ograniczeń w tym zakresie W zakresie połowu - nie ma zakazu. W zakresie pływania - jest (to nie jest kwestia regulaminu PZW). Tu macie link do strony, z której pochodzą podane przeze mnie dane kontaktowe - Komisariat Rzeczny Policji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 16 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2023 https://www.gorakalwaria.net/news-sum-gigant-zlowiony-pod-gora-kalwaria,3389.html Los ryby po złowieniu nieznany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 18 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2023 (edytowane) Drugi poranek w ciągu kilku dni i ciągle na 0. Zero jakiegokolwiek ruchu ataku bolenia czy zbiórek kleni. Woda jakby martwa. Schodzę z przynętami niżej i niej, a na kolejny wypad chyba wezmę xxxul :/ Ale brodzi się fajnie ;D Edytowane 18 Czerwca 2023 przez ASAPfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 18 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2023 U mnie znów sum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 18 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2023 U mnie znów sum Chyba nie po tej stornie dzis brodziłem. Choć pewnie na tej samej wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2023 Chyba nie po tej stornie dzis brodziłem. Choć pewnie na tej samej wysokości Tak dużo pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 18 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2023 Po drugiej stronie zawsze lepiej biorą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 18 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2023 Drugi poranek w ciągu kilku dni i ciągle na 0. Zero jakiegokolwiek ruchu ataku bolenia czy zbiórek kleni. Woda jakby martwa. Schodzę z przynętami niżej i niej, a na kolejny wypad chyba wezmę xxxul :/ Ale brodzi się fajnie ;DNa Bugu w lecie bolenie pojawialy sie na zerowaniu dobra chwile przed switem, gdy tylko slonce wschodzilo bylo juz po wszystkim. Pozniej dobra godzine po zachodzie, juz w zupelnych ciemnosciach. W sumie lowienie w lecie to takie od zmierzchu do switu, jak dobrze dobrac godziny to moze jakas Salma sie pojawi Ryby zawsze wychodza na plytkie rafy, przykosy, po nocnych boleniach pojawiaja sie sandacze, po nich Sumy gdzie wszystko sp....ala, jak te skoncza to feeder na leszcze, dwie godziny przerwy i bolenie zaczynaja zerowac przed switem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 18 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2023 Po drugiej stronie zawsze lepiej biorą Zależy na którym odcinku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 18 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2023 Z rybą słabo, za to pojawiają się masowo chamy z wertykalem sumowym. Wielokrotnie bezczelnie wpływają w łowisko zarówno w czasie spływu jak i nawrotu w górę rzeki na silniku. Na zwróconą uwagę reagują agresywnie... Dzicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 18 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2023 (edytowane) Ryby zawsze wychodza na plytkie rafy, przykosy, po nocnych boleniach pojawiaja sie sandacze, po nich Sumy gdzie wszystko sp....ala, jak te skoncza to feeder na leszcze, dwie godziny przerwy i bolenie zaczynaja zerowac przed switem Kolega chyba żyje Bugiem sprzed 20 lat. Edytowane 18 Czerwca 2023 przez maicke82 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2023 (edytowane) Maciek nie do końca. Naprawdę są takie miejsca na Bugu... Gdzie w tym samym miejscu o różnych porach widać jak jedzą bolenie, klenie brzany, sandacze i sumy. Jest ich mało ale to nie bajki ????P. S sam byłem w szoku Edytowane 19 Czerwca 2023 przez Qcyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 (edytowane) U mnie amberjack z 40kg, 4 pink dentexy, jedna spinka i jeszcze raz jakiś potwór zgarnął holowanego dentexa. Walczę dalej Edytowane 24 Czerwca 2023 przez korol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 korol przetłumacz to na Polski język ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 U mnie amberjack z 40kg, 4 pink dentexy, jedna spinka i jeszcze raz jakiś potwór zgarnął holowanego dentexa. Walczę dalej To na rafe Bielańskiej. czy Żerań? A może kolektorskie mutanty? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 25 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2023 (edytowane) To na rafe Bielańskiej. czy Żerań? A może kolektorskie mutanty?Opaska przy Siekierkowskim. Sam się zdziwiłem że tam amberjacki są. Pewnie spłynęły z kanałku Edytowane 25 Czerwca 2023 przez Qcyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womar Opublikowano 25 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2023 Odradza się nam Wisła. I dobrze! Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo40404 Opublikowano 25 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2023 (edytowane) Ja wczoraj na pontonie 12 godzin bez ryby. Ataków boleni przez cały dzień dwa i to ta sama ryba najprawdopodobniej … także Wisła po raz kolejny skopała dupę i po raz kolejny człowiek myśli, że łowi w studni Edytowane 25 Czerwca 2023 przez pablo40404 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 25 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2023 Odradza się nam Wisła. I dobrze! Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu TapatalkaPZW zarybia !!! ( w zaufaniu: słyszałem też o narybku mahi-mahi i karanksów) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 25 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2023 U mnie amberjack z 40kg, 4 pink dentexy, jedna spinka i jeszcze raz jakiś potwór zgarnął holowanego dentexa. Walczę dalej Piotrze, chyba dopadłem tego drania, który od jakiegoś czasu zjada dentexy w Wiśle. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Ja wczoraj na pontonie 12 godzin bez ryby. Ataków boleni przez cały dzień dwa i to ta sama ryba najprawdopodobniej … także Wisła po raz kolejny skopała dupę i po raz kolejny człowiek myśli, że łowi w studniJa wczoraj na pontonie byłem 6 godzin, kilka ataków boleni zauważyłem i jeden taki 60 z małym + zameldował się w podbieraku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Ja po prawie miesiącu przerwy wlazłem w końcu do wody i udało się po zmierzchu wyciągnąć klenia 50cm, to było jedyne branie tego wieczora, wziął na bzyka w rynience. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrmurzyn Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 (edytowane) Witajcie. Po wczorajszym wypadzie znów wstąpiła we mnie chęć wyjścia na ryby. A więc tak. [emoji6]Wczoraj wybrałem się po południu, tak koło 17 nad Królową z wędką do 5g i małymi wobkami oraz z pudełkiem bzyków oczywiście. Coś tam się działo w moim miejscu ale to nie to czego się spodziewałem. Po dwóch godzinach niezliczonych rzutów w każdym kierunku rzeki i przerzuceniu nastu woblerów, postanowiłem zmień miejsce. W drodze spotkałem kumpla, który w kilku rzutach złowił kilka okoni, klenia 40+ i siatkę wędkarską. I to wszystko w miejscu na które się kierowałem [emoji1].W skrócie.Po jakimś czasie poszliśmy jeszcze raz tam i:Kolega kilka okoni i kleników.Ja kilka okoni i kleników, a po zmianie na bzyka kleń 30 z małym +, a jak się sciemniło to takie branie mocne ale nie kleniowe , chwila na kiju i tylko na wodzie zostawił wir i chlupot. Jak kleń to chyba 50+. I to przy samym brzegu.Się rozpisałem.Pozdrawiam i połamania na rybie. Edytowane 26 Czerwca 2023 przez Piotrmurzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrmurzyn Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 To pudełko to jest tak dla mnie ważne nad Wisłą, jak wędka. [emoji23]Rybki tylko nie które i tylko moje. ( Cieszymy się razem z Tobą złowionymi rybami.Przed kolejną publikacją zdjęć zapoznaj się, proszę, z zasadami ich umieszczania na forum Jerkbait (minimum dla klenia to 40cm, a dla okonia - 30 cm):http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi